2013

 • Živi vtisi, 18. 12. 2013, Portorož, Tivoli Klub

  Obala je bila za spoznanje bolj topla kot domača meglena Ljubljana, vendar je tudi v Portorožu mraz izpraznil novoletno okrašene ulice. A bolj kot se je večer prevešal v noč, več je bilo življenja na ulicah in obetala se je dobra žurka. Po okusni večerji v prijetnem ambientu Figarole smo se podali v zaodrje Tivolija in se preoblekli za nastop. Ugotavljali smo, kdaj smo nazadnje igrali v Portorožu in ugotovili, da predolgo časa nazaj. Publika je bila podivjana, kljub pozni uri nastopa. Mi smo uživali in dve uri koncerta sta bili skoraj premalo.

  Read more
 • Živi vtisi, 14. 12. 2013, Ljubljana - Gospdarsko razstavišče

  Že dolgo se nismo "vštekali" v Ljubljani in res smo komaj čakali ta večer. Rokenrol v svoji najboljši luči in z dobrimi prijatelji iz Tabu, Dan D in Muff. Super kombinacija! Naša ura in pol je prehitro minila, nato pa smo se prepustili toku večera. Pomešali smo se med prijatelje pod odrom in uživali v dobri glasbi. Res je bilo enkratno. Več bi moralo biti takšnih večerov! Druženje in energija, ki se je čutila na vsakem koraku. Žal nam je le za prezgodaj prižgane luči… Prijatelji, hvala za lep večer!

  Read more
 • NOVE STARE IZDAJE NAŠIH ALBUMOV NA POLJSKEM!

  Dragi prijatelji s Poljske!
  Dobre novice! V začetku naslednjega leta bodo na Poljski izšli kar štirje albumi iz naše diskografije; ID, Nord, Petrolea & Izštekani.
  Pred tem pa so vam že na voljo v prednaročilu na Empik.com.

  ID: http://www.empik.com/id-siddharta,p1087622510,muzyka-p
  Nord: http://www.empik.com/nord-siddharta,p1087622529,muzyka-p
  Petrolea: http://www.empik.com/petrolea-siddharta,p1087621830,muzyka-p
  Izštekani: http://www.empik.com/izstekani-siddharta,p1087621858,muzyka-p

  Albumi uradno izidejo 17. januarja 2014.

  Read more
 • “SIDDHARTA & SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA” DVOJNI CD & DVD OD DANES V PRODAJI!

  10 let po stadionu Bežigrad smo zopet združili moči s Simfoniki RTV Slovenija. Tokrat v dveh razprodanih, vročih poletnih večerih. Rezultat te sinergije vam je zdaj na voljo. Upamo, da boste ob poslušanju in gledanju uživali toliko kot smo mi, skupaj z našimi gosti, uživali, ko smo ga odigrali za vas!

  Dvojni CD in DVD s celotnim posnetkom koncerta, posnetegea v Cankarjevem domu 17. In 18. junija 2013 je že v prodaji v trgovinah širom Slovenije in prek www.rtvslo.si/zkpprodaja!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 25. 10. 2013, MARIBOR - ŠTUK

  Kadarkoli izvemo, da imamo koncert v Mariboru, se razveselimo. Ker vemo, da bo divje, da bo noro in nepozabno. Ambient na Štuku pač nima konkurence. Ramiz in ekipa Štuka so izvrstno poskrbeli za nas. Tako, da se počutimo kot doma. A vi, naši prijatelji pod odrom, igrate glavno vlogo pri tem, da se Siddharta tako rada vrača v Maribor. Ko se oglasi prva nota uvodne skladbe, se sproži pretok energije in ljubezni, ki ne pojenja do zadnjega odmeva, ko smo že na avtobusu na poti domov. Štuk, se vidimo ob letu osorej!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 21. 9. 2013, SLOVENJ GRADEC – WILD WEST BEER FEST

  Nov dan, nov koncert. Tokrat smo se podali v vzhodnejše kraje, na Koroško. Pot smo si krajšali s še enim sinematografskim presežkom in izkazalo se je, da naš avtobusar Lovro ni vozil nič počasneje kot tisti v filmu, ki so bili prehitri in prebesni. Nekoliko oblačno vreme je napovedovalo možnost dežja, a ker nas je v teh koncih že dvakrat namočilo, smo s tonsko vajo oblake hitro razkadili. Sledila je večerja pri našem gostitelju Nikolasu v Saloonu, kjer so nas (spet) fascinirali in skoraj dobesedno ubili z abnormalnimi, vendar okusnimi, porcijami. Edini, ki je uspel vase spraviti še palačinke, je bil naš Kraški, ampak on bi pojedel celega slona, če bi imel priložnost, tako da … Pošteno natlačeni z raznoraznimi mehiškimi kulinaričnimi presežki, smo se bolj odkotalili do avtobusa, ki nas je odpeljal nazaj na prizorišče, ki se je počasi že polnilo. Prvi toni našega intra in obiskovalci so se začeli zbirati pred odrom. Zabava se je razvnela in prizorišče je kaj kmalu postalo skoraj prevroče. Premierno smo odigrali tudi neakustični Novi Svet (Keaziree) in bili deležni izjemne reakcije. Oder Wild West Beer Festa smo prepustili Vladu Kreslinu, sami pa smo se šli malo ohladit s pivom. Na poti nazaj nas je v avtobusu spremljal Veliki Lebowski, čeprav nas je nemajhno število (še vedno kulinarično (pre)obteženih) premagal spanec.
  Slovenj Gradec – z vami je vedno užitek! Se vidimo kmalu!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 20. 9. 2013, KRANJ – LETNO GLEDALIŠČE KHISLSTEIN

  Okoli dveh popoldne smo odrinili iz Ljubljane in kratka vožnja do Kranja je minila kot bi mignil. Ustavili smo se pred zapornico, ki prek mostu vodi v staro mestno jedro. Tu smo opazili znak, da gredo čez most lahko samo vozila, ki tehtajo do 3,5 tone. Ko se je avtobus začel premikati, se je srce ustavilo naši Tisi, ki se je trdno oprijela sedeža pred sabo in s strahom pogledovala v brezno pod mostom, kjer teče Kokra. Hitro smo razložili opremo in jo odpeljali do prizorišča. Letno Gledališče Khislstein je novonastalo amfiteatrično prizorišče, na katerem nas je za čas celotne tonske vaje grelo sonce. Pred večerjo so nam organizatorji še malenkost polepšali dan, ko so nam sporočili, da je koncert povsem razprodan. Ko so se odprla vrata, se je prizorišče hitro začelo polniti in kmalu je bil čas, da stopimo na oder. Hladen gorenjski večer se je hitro razvnel in izjemno prizorišče nam je skupaj z obiskovalci vračalo vse kar smo vlagali; iskre energije so švigale vse do konca, ko smo nekaj pred enajsto, skoraj sredi noči, končali Na Soncu.
  Res izjemen večer se je kar nekoliko prehitro končal. Še nekaj besed s prijatelji in izjemno prijaznimi organizatorj, nato smo se odpeljali proti Ljubljani.
  Kranj – hvala vam! Bili ste izjemni!

  Read more
 • AKUSTIČNI “NOVI SVET (KEAZIREE)” ZA 10. OBLETNICO STADIONA BEŽIGRAD

  Ob 10. obletnici sodelovanja s Simfoničnim Orkestrom RTV Slovenija na razprodanem bežigrajskem stadionu vam poklanjamo novo pesem - Novi Svet (Keaziree). Skupaj s simfoniki smo ga posneli na letošnjem 2x razprodanem akustičnem koncertu (17. in 18. junij 2013) v Cankarjev domu. Poleg Simfoničnega Orkestra RTV SLO smo združili moči tudi z Martinom Janežičem – Bucotom, ki se nam je pridružil na tolkalih in Milkom Lazarjem, ki je poskrbel za orkestralni aranžma. Vse skupaj pa se je odvijalo pod taktirko dirigenta Simona Krečiča.

  Uživajte!
  Siddz

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 31. 8. 2013, FRANKOLOVO

  Dan se je začel še pod vtisi fenomenalnega prejšnega večera v Novi Gorici. A kaj dosti časa za podoživljanje ni bilo. Nekaj čez 2 popoldne smo se napokali na avtobus in se odpeljali proti Frankolovem. Razpoloženje na avtobusu je bilo odlično, za kar je brez dvoma poskrbel tudi z večimi Oskarji nagrajeni film Expendables 2 (naša ekipa nadaljuje z diamantnim izborom sinematografskih presežkov). A češnja na smetani (kot se je izkazalo tekom dneva, večera in celo noči) je bilo brez dvoma darilo, ki ga je bila, sicer z rahlo zamudo, deležna naša Melinda. Darilo polno efektov, plug-inov in AA baterij je kmalu dobilo tudi svoj krovni slogan; naj se trese, naj se trese!

  Na Frankolovem nas je pričakalo sonce, ogromno prizorišče in malo manjši zvočniki na rahlo v desno visečem odru. Vendar to niti za trenutek ni zmotilo naše dobre volje. Po opravljeni tonski vaji smo odšli na večerjo v gostilno Turist, kjer so nas prijazno pogostili. Obiskal pa nas je tudi Magic Aleksander. Gledajoč v karte in kako hitro so se spreminjale pred nami, smo se lahko samo čudili njegovim neverjetnim spretnostim. Jani pa si je medtem ponavljal, "srčeva desetka, srčeva desetka, …"

  Kmalu je prišel čas, da stopimo na oder. In potem se je začelo. Neverjetno topel sprejem se je samo še stopnjeval vse do zadnjega tona Vojne Idej. Prijeten večer se je počasi prevesil v dokaj vlažno in hladno noč, mi pa smo se "pogreli z nekaj hladnimi" in se pri avtobusu malo podružili še z organizatorji in prijatelji, ki so nas prišli pogledat.

  Prijetno utrujeni smo okoli 4ih prišli v Ljubljano in se počasi razkropili vsak proti svojemu domu.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 24. 8. 2013, RUŠE – LETNI ODER

  Kljub napovedim ARSO-ta, da nas čaka obilno deževje, smo se s pozitino energijo in dobrimi mislimi podali na pot v Ruše. Letni oder je bil pripravljen in mi nismo želeli razočarati. Po poti je del ekipe počival (nekateri so bili celo brez glasu), saj je imel naš Frenki prejšnji večer fantovščino. Ampak delo zaradi tega ni trpelo.

  Prvič v Rušah in prvič na letnem odru. Gre za super prizorišče amfiteatrskih značilnosti na robu gozda. Smo se ga takoj razveselili. Po tonski vaji smo šli na večerjo v Hotel Veter / Hostel Vetrnica (zelo simpatičen kompleks), kjer so nas razvajali v apartmaju s teraso in džakuzijem. Organizatorji KURS so se res maksimalno potrudili in smo jim za to hvaležni!

  Prizorišče se je med tem napolnilo in komaj smo čakali, da stopimo na oder. Tokrat smo bili akustični z nekaj komadi, ki akustične verzije pred tem še niso doživeli. Debitirala sta Neznano in Kloner. Temperaturo smo dvigovali postopoma in proti koncu je bilo pod odrom že pošteno vroče. Devetnajst komadov je šlo prehitro mimo.

  Mi smo neskončno uživali z vami. Hvala vsem, prijatelji!

  Read more
 • SAGA, VI & STADION STOŽICE (DVD) SEPTEMBRA IZIDEJO NA POLJSKEM!

  Dobre novice za vse naše fane in prijatelje s Poljske!
  Originalne (slovenske) izdaje Sage (2009), VI (2011) in Stadion Stožice dvojni DVD (2011) se bodo 13. septembra letos pojavile v trgovinah na Poljski!
  Prednaročila bodo na voljo od 1. septembra prek www.empik.com in www.merlin.pl!

  Na zdravje! :)
  Siddz

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 20. 7. 2013, MORAVSKE TOPLICE, Terme 3000

  Kam v teh vročih dneh? Na bazen, seveda. Mi smo se šli kopat v Terme 3000. In kaj je še boljše? Če lahko zraven zaigraš še malo rokenrola. Kaj takega nam pa res ni treba dvakrat reči! Skoraj dve uri smo ropotali. Vmes smo sicer za kratek čas ostali brez elektrike, tako da smo vsi iz banda napadli Boketove bobne in jim dali vetra (mogoče je pa kdo od vas to posnel in dal na youtube?). V prvih vrstah smo opazili tudi nekaj naših poljskih prijateljev, ki so se pridružili vzklikanju čudovite publike. Počutili smo se enkratno, tako da se na tem mestu še enkrat zahvalimo vsem vam za nor večer in Termam 3000 za izkazano gostoljubje!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 29. 6. 2013, VRANSKO - VRANSKO SUMMER NIGHT

  Imeli smo čast, da so nas povabili kot nosilni band na sobotni večer sedaj že tradicionalne prireditve Vransko Summer Night. Prvič smo igrali na Vranskem, prvič na omenjeni prireditvi. Čutili smo določeno mero odgovornosti, kar pa ni nikoli ovira, kvečjemu vzpodbuda. Aleksander, glavni organizator, se je res izkazal. Velik oder, odličen catering, prijazni sodelavci in druženje s prijatelji iz ostalih nastopajočih skupin. Sploh pa publika…res ne vem, kaj smo počeli toliko časa, da nismo tu nastopili že prej. Prizorišče je prekipevalo od energije in mi smo uživali vsako minuto našega nastopa. Vransko, super prireditev in super Aleksa imate! Pridemo še, če nas boste le hoteli!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 22. 6. 2013, BITNJE PRI KRANJU, NOČ V BITNJAH

  Evo nas spet v Bitnjah. Pred nami je bil 5 koncert v 8 dneh. To se že dolgo ni zgodilo. Mogoče je bil kdo malce utrujen, predvsem zaradi krajšega spanca noč pred tem, ampak nič hudega. Že ko smo prišli na prizorišče, smo z veseljem ugotovili, kakšen sijajen napredek je prireditev doživela v teh nekaj letih. Organizacijsko je bilo vse tiptop in na visokem nivoju, super "ulica" v zaodrju, kjer smo se lahko družili z ostalimi nastopajočimi in skupaj poslušali trenutno nastopajočega na odru. Med večerjo pri Strahincu smo spoznali najbolj gajstno kelnarico do sedaj (mogoče pa se to razvije v kak natečaj :). Ko so končali svoj nastop Zablujena generacija, so naši fantje pripravili oder in ob 22ih je Tisa spustila intro v koncert. Že cel dan je nakazoval, da bo dober špil in res smo se dobro počutili na odru. Energija med nami in publiko je preskakovala cel koncert. Še enkrat kapo dol vsem odgovornim za lep večer!

  Klinik
  Bonsai
  Pot v X
  T.H.O.R.
  Japan
  Od Višine se Zvrti
  Rave
  B Mashina
  Bel Labod
  Baroko
  Bel Labod
  Baroko
  Samo Edini
  Ring
  Postavi se na Mojo Stran
  Napoj
  Na Soncu
  Vojna Idej

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 21. 6. 2013, ŠENTVIŠKA GORA – GORA ROCKA

  Nekaj ovinkov ven iz Ljubljane (načeloma samo levi in desni, ampak se je zdelo, da smo vmes še kakšnega izumili) nas na Šentviški gori blizu Tolmina pričaka idilično prizorišče za rock fešto. Hlad gozda in svež zrak sta blažila zelo vroč in uradno najdaljši dan v letu. Prijazni organizatorji so poskrbeli, da smo se počutili kot doma. Srečali smo se z nekaj prijatelji, popili kako pivo, nato pa ob 23.15 zasedli oder. Sicer je bilo nekaj težav z elektriko, ampak se nismo dali. Tudi publika ni popustila in odžagali smo svojih 90 minut ter na koncu družno ugotovili, da si GoraRocka zagotovo zasluži še vidnejše mesto na festivalskem zemljevidu. Mi smo se imeli super!

  Klinik
  Bonsai
  Pot v X
  T.H.O.R.
  Japan
  Od Višine se Zvrti
  Rave
  B Mashina
  Bel Labod
  Baroko
  Bel Labod
  Baroko
  Samo Edini
  Ring
  Postavi se na Mojo Stran
  Napoj
  Na Soncu
  Vojna Idej

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 17. & 18. 6. 2013, LJUBLJANA - CANKARJEV DOM

  Kreativna nervoza, suha usta, rahlo begajoč pogled, postopanje na mestu in vedno znova pomirjujoča bližina ostalih članov skupine. Ura je 8 zvečer in čas je, da zasedemo svoja mesta pred nabito polno Gallusovo dvorano. Prvič tukaj, tretjič s Simfoniki. Orkester je že na odru, uglašen. Čutim njihovo veličino. S Simonom se podamo tja ven, rokovanje s koncertmajstrom in nato Siddharta... Koncert se razvija, teče še bolje kot na katerikoli vaji. Občinstvo je vse glasnejše. Vidim, kako nekateri težko obsedijo na svojih stolih. Tudi mi. Nervoza popušča in teža odgovornosti se v trenutku, ko dojamem vse to, manifestira v svobodo in užitek. Kaj mi to počnemo...pa to je noro!!! Poglej vse te obraze v publiki, te naše prijatelje, ki se prepuščajo toku glasbe in energije, poglej orkester za sabo, Simona, ki žari in suvereno vodi ta konvoj, poglej vse naše goste, ki še dodatno povzročajo kurjo polt in poglej moje soborce v prvi bojni liniji... Neskončna ljubezen in harmonija! AAAaaaAaaaaAAa!!!

  SIDDHARTA
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  BAROKO
  Orkestralni aranžma: Jani Hace / Matija Krečič
  NARAVA
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  RAVE
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  KLINIK
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  ET TU
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  NAIVEN PLES
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  TOM WAITS FOR ME
  Orkestralni aranžma: Tomaž O. Rous;Partiture uredil: Matija Krečič
  EBORAN
  Orkestralni aranžma: Jani Hace / Matija Krečič
  BONSAI
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  POT V X
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  NAPOJ
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  ORION LADY
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  SAM
  Orkestralni aranžma: Slavko Avsenik ml.
  PLATINA
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  LIVINGSTONOV POSLEDNJI POLJUB
  Orkestralni aranžma:Tomaž O. Rous; Partiture uredil: Matija Krečič
  NOVI SVET (KEAZIREE)
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  SAMO EDINI
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar
  VOJNA IDEJ
  Orkestralni aranžma: Milko Lazar

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 14. 6. 2013, MARIBOR – PIŠE SE LETO

  Kaj naj človek sploh napiše? To, da je poleg odlične publike, ravno Piše se Leto eden tistih ključnih dejavnikov zaradi katerih se vedno tako radi vračamo v Maribor? To, da ravno na Piše se Leto publika vsako leto premika meje možnega? To, da je vsako leto odlično poskrbljeno za nas? Da je koncert vsako leto boljši? Da je bil ta drugačen, ker po hodnikih backstagea ni bilo videti Smiljanovega nasmeha, ampak nas je spremljal nasmeh njegovega sina, Luka? Seveda, vse to bi se dalo napisati, brez dvoma. A tudi če bi opisovali do najmanjših detajlov, niti približno ne bi prišli blizu adrenalinu, ki nas v Mariboru dviguje kot mašine v nebo. Preden se zakvačkamo; hvala Maribor! Iz dna srca … v vaše ogromno srce, ki nam ga razprete ob vsakem obisku! Nekaj smo morali napisati, a dejansko ste nas pustili brez besed!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 31. 5. 2013, SLOVENJ GRADEC - SALOON

  Da najprej opravimo z vsemi adrenalinskimi zapleti in preskoki v tej napeti pripovedi: začelo se je v dežju, nadaljevalo bolj ali manj v istem stilu in se prav nekako tako tudi končalo. Od prvega nalaganja opreme do prvega razlaganja nje, je minilo presentljivo malo časa. Ni bilo potrebe po nekem posebnem intelektualnem naporu, da smo prišli do ugotovitve, da krivdo za to nosi predvsem naš šofer, ki je po ovinkasti cesti drvel kot bi mu šlo za življenje. Ali kot je rekel Tomi: "To je njemu vse ravno." Pred tonsko vajo sta se dva člana naše ekipe v Saloonu spoznala z malo pizzo. S to "malo" okusno pizzo se je na koncu nasitil dobršen del omizja. Hudič ima v premeru celih 55 cm (in še kaj zraven) in ni ravno skromno naložena. Po tonski vaji nas je pot zanesla nazaj v Saloon, kjer nas je (verjeli ali ne) čakala večerja, medtem pa so zunaj prve prihajajoče že ogrevali dobro razpoloženi Can of Bees, njim je sledil dokaj nenavaden nastop dveh plesalk. Luči so se zatemnile, Tisa je spustila intro in potem:

  B Mashina
  Bonsai
  Bel Labod
  Klinik
  T.H.O.R.
  Japan
  Od Višine se Zvrti
  Napalm 3
  Baroko
  Samo Edini
  Pot v X
  Rave
  Napoj
  Postavi se na Mojo Stran
  Apokalipsa
  Le Mavrica
  Platina
  Ring
  Na Soncu
  Vojna Idej

  Po koncertu je sledila osvežitev v avtobusu, nalaganje opreme in spet vratolomno hitra vožnja domov, ki je postregla s celo vrsto zanimivosti, ki pa so mogoče bolj primerne za kako drugo priložnost.

  Drage korošice in korošci! Kapo dol prav vsem, ki ste več kot dve uri stali in skakali v dežju. Že drugič ste nas prišli poslušat in gledat v tako neprijaznem vremenu. In že drugič ste nam dokazali, da vas nič ne ustavi! Zato – naslednjič NE pridemo 31. v mesecu, ampak 13.!

  Do takrat – hvala vam & se vidimo! Bili ste neverjetni!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 1. 5. 2013, ZELENI GAJ

  Naš Studio 13 nas je pričakal v zgodnje popoldanskem soncu in še preden se je zavedel kaj se mu je zgodilo, že smo ga dodobra izpraznili ter naložili na opremo na avtobus. Obvezno (že skoraj ritualno) čakanje določenih akterjev, ki vsakič znova postrežejo z vedno bolj kreativnim izborom opravičil zakaj je nemogoče, da pridejo točni, je na koncu rezultiralo v vsesplošni dobri volji in odpeljali smo se proti Zelenemu Gaju. Do tega dne smo bili prepričani, da zombiji načeloma obstajajo samo v stripih, knjigah, filmih in nadaljevankah, vendar smo tik pred ciljem morali priznati našo hudo zmoto. Sicer je bil osamljen primer, pa še ta je imel srečo, da v bližini ni bilo Michonne. Razložili smo opremo, se "osvežili" in naredili tonsko. Specifika prostora je naši Tisi povzročala nemalo težav, ki pa jih je uspešno prebrodila. Na poti na večerjo primarna skrb ni bila hrana, namreč nogomet. Imajo televizijo? Bomo lahko gledali? Tudi če imajo televizijo – imajo prave kanale? Jih bo treba kopat? Ne, televizije niso imeli, vendar so se pri Lisjaku skoraj pretrgali na pol, da bi nam ustregli. Cela družina je stopila skupaj, nas stregla spredaj in zadaj, vlekla kable, prestavljala klopi, vse dokler - ta–daaa. Pripravili so nam pravi letni kino s projektorjem, ki je tekmo predvajal bolj v stop-motion tehniki (reklame so seveda tekle brez pretiranih motenj). A to še ni bilo vse; odlično vino in vrhunska domača kuha izpod peke in ostali kulinarični dosežki so marsikoga od nas kar pošteno prisidrali na stol. Da o prijaznosti gostiteljev sploh ne govorimo. Medtem, ko je Bayern dobesedno ubijal Barcelono (ki si je malo pomagala tudi sama), so minute hitele mimo in odšli smo nazaj proti prizorišču. Takoj, ko smo stopili na oder, smo vedeli, da se po vsem tem času nismo zastonj vrnili nazaj. Energija publike je dobesedno naelektrila oder in mi smo vam jo vračali z vsemi močmi. Delavno preživeti 1. maj nam je bilo naravnost v užitek. Obljuba pa velja; vrnemo se prej kot čez 10 let! Hvala vam!

  Read more
 • Akustično simfonična obletnica Siddhartinega zgodovinskega koncerta

  13. septembra bo minilo 10 let od našega koncerta na Plečnikovem stadionu za Bežigradom, ko smo s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in 70 plesalci nastopili pred več kot 30.000 glavo množico.

  Ob tej obletnici bomo ponovno združili moči s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in 17. junija pripravili akustični koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ter tako obeležili 10 let tega za nas prelomnega glasbenega dogodka.

  Vstopnice je že mogoče kupiti na blagajni Cankarjevega doma in preko spletne strani www.mojekarte.si.

  SE VIDIMO!
  Siddz

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 29. 3. 2013, ZAGREB - KSET

  Ko smo prispeli, se je Zagreb tuširal v prezgodnjem aprilskem dežju, zato smo, takoj po malici, ki smo si jo pripravili kar na avtobusu, skočili v klub KSET, kjer nam je prijazno osebje predčasno priskočilo na pomoč, tako z load-in-om kot z ostalimi tehnikalijami.

  Vzdušje v zraku je bilo ta dan malce drugačno kot ponavadi. Na zadnjem koncertu turneje je celotna ekipa vsakič v nekem posebnem mentalnem stanju: simbioza veselja nad dejstvom, da se vračamo domov, in želje po tem, da bi lahko okrog potovali še enkrat toliko. Istočasno pa celoten dan diši po še enem nepozabnem, energetsko nabitem večeru, v katerega moramo vsi vložiti maksimalen del sebe. To smo počeli z največjim veseljem zadnjih deset dni, skupaj z marljivima Dušijem in Darjanom, ki sta poleg mišic in potrpljenja v turnejo vložila vse svoje zaloge dobre volje; z Evo, ki si je povratek domov zaslužila z več kot solidno prodajo naših izdelkov; s Tiso, ki je uspešno prebrodila vse, od vrhunskih ozvočenj, do situacij, ko si je sama zaželela biti zvočnik; z Vidom, ki je prav tako v vsaki, še tako oteženi tehnični sferi, odlično osvetlil prostor (če ne z lučjo pa s svojim humorjem); z Andražem, ki se je zopet odlično izkazal kot koordinator na poti, včasih pa tudi kot katalizator za kakšen osamljen primerek implicitno načetega živca v ekipi, ki bi sicer le stežka še bolje notranje funkcionirala. Nenazadnje pa nas je, kljub vsem jamam na cesti, voznik Christian nekaj tisoč kilometrov vztrajno, mirno in prijazno prepeljal od mesta do mesta. Vse dogajanje je od daleč seveda zvesto spremljala naša draga management ekipa, od Melinde, Saša in Satcha, do Andreja, ki so se, skupaj z našimi najdražjimi polovicami, pripeljali v Zagreb na absolutno nepozaben večer.

  Nabito poln klub je med koncertom popokal po šivih, seveda od vse izjemno pozitivne energije in vzhičenja, ki je prihajalo od vas k nam, neposredno na oder. Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval dež. Hvala, dragi Zagrebčani, da ste nas tako zvesto in toplo podprli!

  Pot do Ljubljane je bila polna obujanja spominov na zadnjih deset dni, in polna pričakovanja ob vselitvi v naš novi, čudoviti rock’n’roll dom. Sedaj nam ne manjka popolnoma nič drugega kot en pošten pričetek pomladi.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 28. 3. 2013. BUDIMPEŠTA - R33

  Končno je stopinja celzija prestopila nulo! Prispeli smo v sončku pred realtivno nov oz. nastajajoč klub, ki je rahlo spominjal na sceno na naši Metelkovi. Tudi tehnikalije, še precej v povojih, so od nas terjale precejšno mero improvizacije. Včasih si je treba kakšen kos opreme narisati v glavi, zato da se lahko skalibriraš na zahtevno situacijo. Na koncu pa: “Dsj jr samo jeben rock’n’roll” in vse je v najlepšem redu. Domačini so nam po tonski vaji skuhali neko čorbo na svoj način, in po vnosu nutrikalij smo se horizontalno namestili vsak v svoj bunk, čakajoč na pozen začetek koncerta. Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg. Medtem je imel ženski del ekipe končno čas dokrajčiti čokoladne bonbone, ki so nas že cel teden pridno spremljali na poti. Evi je ta podvig uspelo izvesti vse do slabosti. Do zdaj je bila izjemno marljiva in je morala iz Ljubljane dobiti novo pošiljko mercha, saj je pred tem prodala skoraj vse zaloge cd-jev (v nasprotnem primeru ji seveda ne bi dovolili povratka domov).

  Ura je odbila triindvajset, mi pa smo svoje odbili tako naglas, kot je le šlo. Glasna so bila tudi grla madžarskih poslušalcev, ki so nam pod odrom nenaveličano veselo izkazovali svojo podporo. Hvala, Budimpešta, imeli smo se lepo! Sedaj pa naprej in kmalu nazaj domov. Čaka nas še zadnji kocert turneje, Zagreb.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 27. 3. 2013, BIELSKO-BIALA – RUDEBOY CLUB

  Od Poljske smo se poslovili na nepozaben način. Najlepše darilo, ki smo ga od vas prejeli, je izjemna energija, ki je ne bomo zlahka pozabili. Sladkarije bodo
  šle, pivo in višnjeva vodka tudi, spomini na ta večer pa bodo ostali z nami vsaj vse dokler se ne vrnemo nazaj. Hvala za vaša grla pri Ringu, za simpatično sedenje na tleh pri Samo Edini, predskupinama pa hvala za podporo. Ob vsem ostalem dogajanju smo tokrat ostali brez besed. Noč smo namreč kar v klubu, ob spremstvu glasbe devetdesetih, skorajda pospremili v jutro, zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 26. 3. 2013, POZNAN – KLUB U BAZYLA

  Celonočna pot do kluba Bazyla je spominjala na pravo bitko, ki ji ni bilo videti konca vse do enajste ure dopoldan. Bus je kljubovalno preskakoval jame, naši hrbti pa so se poskušali držati vsak svoje postelje. A na koncu sta nas pričakala ‘ljubljanski’ mraz in prelepo poznansko sonce, ki je med drugim iz našega tour managerja Andraža izvabilo naslednje žvrgolenje: “Jst ne morem več na busu živet, jst bi hotu na kavo, jst bi hotu met svoj skret…”

  In bitka je terjala svoje žrtve: Primož se je prebudil z zlomljenim prstom na nogi, Tomi z bolečinami v roki, Tomaž ima že tako poškodovano ramo, nekateri pa bi svoje hrbte najraje pustili za cel dan pri maserju. Recimo, da nismo stari. Recimo, da so vsega krive ceste.

  V malem klubu so nam lokalci pripravili močno kavo, mi pa smo odžagali tonsko vajo in oder prepustili poskočni predskupini Envia. V samoorganizaciji smo se počasi, prilagojeno Primožu, odvlekli v steak house na zelenjavo in beljakovine (ne nujno v tem vrstnem redu). Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg. Poznan je luštno mesto in želeli smo si, da bi ga, takega, s polno luno obsijanega, lahko malce bolje spoznali. Tokratna luna je, po Janijevih besedah, butnila pozitivno in, ne glede na tendence k semi-invalidnosti v ekipi, smo tudi mi poskočno in s polnim gasom odšpilali svoj repertoar zvestim poljskim oboževalcem. Ti so nas po koncertu zopet obdarili, tako z izvrstnimi primerki poljskega piva, kot z ekskluzivnimi special edition majicami.

  Hvala, Poznan, za čudovito energijo in izjemen večer!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 24. 3. 2013, KRAKOW – KLUB STUDENCKI KWADRAT

  Bus je poskakovanje na poti v Krakow na srečo zdržal vse do parkirišča pred klubom, kjer je nato dramatično crknil. Pred tem mu je na poti na -20 stopinjah celzija zamrznil wc. Morda ga preveč šimfamo in nam je zameril. Dragi avtobus, ne bomo te več zafrkaval … Še dobro, da je jutri day off.

  V backstage-u končno poštena, nekuhana doza zelenjave. Klub Kwadrat je sicer doslej gostil že skorajda nešteto zanimivih imen, med drugim tudi Garbage, iz česar je Tomaž potegnil idejo, da se je najverjetneje imel čast tuširat pod istim tušem kot njihova pevka. Vau. Deklice iz predskupine Brain’s all Gone, ki je poznana iz nekega poljskega glasbenega tv šova, so po punkovsko pridno ogrele oder in občinstvo. Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg.  Komaj smo čakali, da zagrmimo pred nestrpnim občinstvom, ki se na vsa grla dere naše ime še preden stopimo na oder. In tako sta nas tudi tokrat pričakali približno dve uri izjemne energije, pretakajoče se od nas do hvaležnega poslušalstva in nazaj. Hvala Krakow, tudi vi ste bili odlično nenasitni!

  Duši in Darjan sta z ostalo ekipo v pozitivnem vzdušju in negativnih tempraturah našo opremo pridno zabasala nazaj na prikolico, pripeto na ponovno delujoč tour-bus, ki nas je odpeljal na drugi konec mesta, kjer bomo jutri preživeli dela prost dan.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 23. 3. 2013, VARŠAVA – PROXIMA

  Dobro premasirani od dolge, ne najbolj mirne poti, smo se prebudili v čudovito sonce in mraz. Malce poguma je bilo potrebnega, da smo se v študenteskem kampusu, kjer se klub nahaja, brez drsalk odpravili na kratke sprehode po zaledenelih tleh.

  Popoldne nas je z dobrodošlico pričakala res prijetna koncertna dvoranica, z nekoliko Spinaltapovskim backstage-om. Sprva se morda nismo zares dobro zavedali, kaj vse nas še čaka v tem lepem dnevu. Večer, ki se je hitro prikradel, je bil tako čudovit, da o večerji in kuhanih kislih kumaricah sploh nima smisla izgubljati besed.

  Tretji koncert turneje bi se le stežka iztekel na višjem nivoju in v boljšem vzdušju. Tisti, ki ste bili prisotni, in res vas ni bilo malo, dobro veste, o čem govorimo. Z vami smo prepletli večer izvrstnega počutja, skakanja do stropa, iskanja komadov, ki jih na očitno prekratki predpripravljeni playlisti ni, tehnične vrhunitete (Tisa si rada izmišljuje nove besede) in ponovnega sedenja na tleh med našo najbolj baladasto balado. Izjemno dogajanje je moral ovekovečiti celo Boštjan, ki je kar med bobnanjem našemu lučkarju Vidu “pomagal” s konstantnim flashom na svojem telefonu. Še dobro, da ima dve roki. In še dobro, da Vidu ne primanjkuje smisla za humor.

  Publika, vemo, da smo navdušenje nad vami izrazili že med koncertom, a vseeno še enkrat: Hvala in globoko spoštovanje! Še se vrnemo. Dokler boste vi, bomo tudi mi.

  Tako lep večer smo malce podaljšali z ekipnim druženjem v dnevnem prostoru našega nightlinerja, kjer smo pojedli preveč smokija, poslušali ravno prav dobre glasbe in  popili premalo vode. Pot nas je vodila naprej v Krakow. Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 22. 3. 2013, WROCLAW - KLUB MADNESS

  Po prihodu v Wroclaw smo si nekateri privoščili anti-stress terapijo v bazenih in savnah nekega wellness centra. Končno nam je uspelo kupiti tudi cela kavna zrna za našo top-notch espresso mašino, da se bomo ob jutrih po nočeh, preskakljanih na poljskih cestah, lažje prebujali. V klubu Madness, kjer je poljsko poslušalstvo lani oktobra norelo tako, da je dvorana pokala po šivih, se je tokrat tonska vaja (btw, Primož zna odbobnat soundcheck!) zaradi tehničnih težav izjemno zavlekla (Primož nič kriv). A na koncu se je vse lepo izteklo in lokalci so nam privoščili svojo tradicionalno specialiteto, pierogije. Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg…

  Ob 21:00 je zagrmelo. Publika je poletela v zrak, kasneje pa se nam je prvič v zgodovini koncertov zgodilo, da so se ob prvih tonih komada Samo Edini prav vsi poslušalci sami od sebe sinhrono posedli po tleh, tako da je karizmatični potezi tokrat moral slediti Tomi. Super trenutki, na momente smeha polnega rokenrola, so v sicer fiksno playlisto vtaknili ekstra pesmi, saj je bila publika zopet nenasitna.

  Po prijetnem večernem druženju in pospravljanju v skorajda neznosnem mrazu, smo odrinili v noč … proti Varšavi.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 21. 3. 2013, DRESDEN - REITHALLE

  Prešerne volje in totalno utrujeni od predelave našega novega rokenrol brloga, smo štartali v Dresden s kolektivnim namenom, da se na poti do tja končno vsaj malo odpočijemo. Poleg tega je v Ljubljani že tako sumljivo dišalo po pomladi, da je bil izlet na mraz in sneg obetajoč sever že skorajda obvezen. ;) No, to pot je zima le nekoliko predolga, tour bus pa malce prekratek. V hostelček na kolesih smo se morali natlačiti kot krompir v poljske pierogije. Do Zagreba se ga bomo sicer že navadili, pa tudi zeblo nas najverjetneje ne bo.

  Tokrat si izjemnega nemškega mesta žal nismo ogledali v takšni meri kot ob zadnjem obisku, saj nas je veter odpihnil nazaj na avtobus vse do odprtja kluba, kjer smo si premražene okončine odtalili pod vročim tušem v največjem backstage-u ever. Zunaj pa je vseskozi rahlo naletaval sneg. Tonska se je zgodila, in ker smo imeli še nekaj časa do večerje, smo se lahko pozabavali z domišljijo ter si predstavljali isto peščico poslušalcev, ki je bila prisotna na našem prejšnjem koncertu v Dresdnu: zakoreninjeno v dvorani, vsak posameznik mirno na svojem skrbno izbranem mestu.

  Realnost pa je med koncertom pokazala nekaj povsem drugega: čudovito številen obisk navdušencev, ki so nas nagradili z “Zugabe!” in odlično energijo. Hvala,
  Dresden!

  Pa da vidimo, kaj nas tokrat čaka v Wroclawu, poleg poljskih pierogijev, seveda. :)

  Read more
 • 9. 3. 2013., ŽIVI VTISI, KRANJSKA GORA, Q–MAX PARTY

  Dan se je začel z zadnjim odhodom izpred našega starega prostora za vaje v Šiški. Medtem je novi prostor na drugi strnai Ljubljane v zaključni izvedbeni fazi. Odpeljali smo se proti Kranjski Gori in kljub rahli zamudi pri odhodu tja prišli predčasno. Organizatorji so cel dan skrbeli, da so stvari tekle kar se le da tekoče. In kar se njihovega dela tiče jim lahko le čestitamo, saj so svoje delo izpeljali vrhunsko in z izjemno prijaznostjo. Vreme je vozilo slalom med rosenjem in dežjem, z občasnimi prekinitvami. Po tonski vaji smo se sprehodili po Kranjski gori, se ustavili na kavi, šli na kosilo v hotel Prisank, po kosilu pa so nekateri od nas popadali v postelje in po kavčih v bližnjem apartmaju. Nismo še dobro zaprli oči, že so nas odvlekli nazaj do prizorišča. Elvis Jackson so ravno zaključili svoj set in vsi so se pripravljali na žreb štartnih številk za slalomsko tekmo naslednji dan. Potem smo bili na vrsti mi. Kranjska Gora ni nikoli razočarala. Niti tokrat ne. Izjemen odziv občinstva in celodnevne dobre vibracije so kulminirale na odru. Po dobri uri in pol nastopa smo oder preustili Sausages, sami pa poskrbeli, da se zabava ni zaključila prezgodaj. Kranjska Gora; super ste bili!

  Read more
 • ZLATA MTV VIDEO PLAY NAGRADA 2012 ZA VIDEO HOLLYWOOD

  MTV Adria nam je podelila zlato MTV Video Play 2012 nagrado za naš video HOLLYWOOD, v katerem se nam je pridružila Lara B. Video je bil predvajan več kot 200 krat, kar je zadostovalo za Zlato nagrado.
  Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili našim fanom in MTV Adria za njihovo podporo!

  Hvala,
  Siddz

  Read more
 • TOUR #1 2013 (SI-GER-POL-H-CRO)

  Dragi prijatelji!

  Ogrevanje za turnejo imamo v Kranjski Gori, na pokalu Vitranc, potem pa 21. marca začenjamo mini turnejo v nemškem Dresdnu, se ustavimo v petih poljskih klubih, na poti nazaj pa še v madžarski Budimpešti in hrvaškem Zagrebu.
  Komaj čakamo, da gremo spet na pot, saj so vaši odzivi na socialnih omrežjih naravnost neverjetni!


  Hvala vam in se kmalu vidimo!
  Siddz


  9. 3., Kranjska Gora, pred dvorano Vitranc (SI) / http://www.facebook.com/events/141955992627605/
  21. 3., Dresden, Reithalle (D) / https://www.facebook.com/events/333172503458633/
  22. 3., Wroclaw, Madness Klub (PL) / https://www.facebook.com/events/432979963445784/
  23. 3., Warszawa, Proxima (PL) / https://www.facebook.com/events/193335490806109/
  24. 3., Kraków, Kwadrat (PL) / https://www.facebook.com/events/149787071838694/
  26. 3., Poznan, Klub u Bazyla (PL) / https://www.facebook.com/events/320373138064646/?ref=22
  27. 3., Bielsko-Biala, Rudeboy Club (PL) / https://www.facebook.com/events/562177187126566/?ref=22
  28. 3., Budapest (H) / https://www.facebook.com/events/128903343955775/
  29. 3., Zagreb, Klub Kset (CRO) https://www.facebook.com/events/490275494364599/?ref=3

  Read more

Živi vtisi, 18. 12. 2013, Portorož, Tivoli Klub

| 68 slik

Obala je bila za spoznanje bolj topla kot domača meglena Ljubljana, vendar je tudi v Portorožu mraz izpraznil novoletno okrašene ulice. A bolj kot se je večer prevešal v noč, več je bilo življenja na ulicah in obetala se je dobra žurka. Po okusni večerji v prijetnem ambientu Figarole smo se podali v zaodrje Tivolija in se preoblekli za nastop. Ugotavljali smo, kdaj smo nazadnje igrali v Portorožu in ugotovili, da predolgo časa nazaj. Publika je bila podivjana, kljub pozni uri nastopa. Mi smo uživali in dve uri koncerta sta bili skoraj premalo.