2012

 • 2012, 2013, BONSAI (Tribal) - BREZPLAČEN PRENOS!

  2012 se počasi izteka in lahko rečemo, da je bilo (kot vsa do zdaj) zabavno leto. Kakorkoli že, da ne obujamo spominov in ždimo na preteklosti - konec koncev vsi vemo kaj in kako se je zgodilo, lahko rečemo, da so naši pogledi že uprti v 2013 in boljše čase, ki so pred nami. Naši načrti so, kot ponavadi, ambiciozni in uperjeni proti odrom po Sloveniji in tujini. Zdi se, da nam nikakor ne more biti dovolj druženj z vami na koncertih. :)

  Da vam olajšamo čakanje in kot majhno, skromno zahvalo za vašo podporo in predanost, smo na novo prearanžirali in posneli Bonsai. Za to smo se odločili na podlagi dveh zelo uspešnih akustičnih koncertov. Še vedno črpajoč izjemno energijo, ki je prisotna vsakič, ko je z nami Buco. Pridružil se nam je v studiu in rezultat je Bonsai (Tribal). Upamo, da boste v njem uživali vsaj toliko, kot smo mi med snemanjem in medtem, ko smo ga za vas igrali v živo.

  Skratka; želimo vam vesel božič in srečno novo leto!

  Vaši,
  Siddharta

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 7. 12. 2012, MARIBOR (ŠTUK)

  Štajerska prestolnica je bila druga destinacija za naš izštekan repertoar. Navdahnjeni nad ljubljansko izvedbo, smo v Mariboru  na Štuku hoteli še stopnjo višje. Zato smo na oder povabili pole-dance skupino Pandora, 6 punc, ki so nam "ukradle" šov pri Baroko in ... . Škoda le, da jih tudi sprednja linija skupine ni mogla občudovati in se čuditi njihovim spretnostim na drogu. Trikrat hura za kamere. Poln Štuk je kot vedno - vemo, da to vsakič povemo, ampak tako je - nudil izjemno vzdušje in mariborska publika je tudi nas dvignila v višave in nežno spustila nazaj na zasnežena tla. Joj, kako se počutimo dobrodošle pri vas! Do naslednjič ...

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 1. 12. 2012, LJUBLJANA (CVETLIČARNA)

  Ljubljanska Cvetličarna je ponovno odprla vrata in nas gostila v izštekani izvedbi. Prenovljen klub se lahko kosa z marsikatero tujo tovrstno ustanovo in mi smo bili navdušeni. Sicer smo imeli neke zaplete z zvokom na odru na tonski vaji, ampak smo jih hitro pozabili, ko smo začutili pristno energijo obiskovalcev. Moramo priznati, da že dolgo nismo tako uživali ali bili deležni tako glasne vzpodbude izpod odra. Noro! Koncert je minil kot bi mignil, iz nas ste izvabili še Na soncu (ga nismo ravno vadili) in z vzkliki za bis pospremili odhod z odra. Rade volje smo se kasneje pomešali med vas in naredili nekaj fotografij, podelili par podpisov in se vsesplošno zabavali. Ta večer bomo za dolgo pominili. Hvala, prijatelji!

  Read more
 • VELIKA PRAZNIČNA AKCIJA “3 ZA 2”

  Bliža se čas praznikov in raznih bitij, ki hodijo naokoli (očitno z velikimi vrečami) in obdarujejo male in velike otroke.
  Da tem raznim bitjem ne bi zmanjkalo idej kaj in kje dobiti, smo se odločili, da jim malce pomagamo …

  Pričenjamo veliko praznično akcijo "3 ZA 2" (izbereš 3 artikle, najcenejšega dobiš gratis)!
  Akcija velja od 1. 12. 2012 do 14. 1. 2013.
  Izbirate lahko med vsemi artikli, ki so na voljo!

  Pripravite prste in poglejte dobrote na http://store.siddharta.net!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 20. 10. 2012, MÜNCHEN (Garage Deluxe)

  Jah, tokrat pa res ni šlo brez obiskov vseh možnih junk-food restavracij; z nečim je bilo pač treba popivnati višek pozitivne energije (okej, med drugim tudi piva), ki nam je že kolektivno rahlo lezel čez rob. In prav je tako! To smo združili z obveznim izletom v center. Uh, kakšna gužva. Sonček in sobota sta bila družna, vedno dobrodošla krivca. Po tem, ko smo sestavili sami sebe, smo pričeli sestavljati tudi oder, oz elemente, ki tja, poleg nas, spadajo. T.i. lego-kocka podvig je trajal dlje kot običajno, saj je bil oder res mičken. Niti prizorišče ni bilo dosti večje, smo se pa zato veselili nabasanega kluba. Po tonski vaji nas je nadvse prijetno presenetilobisk iz Ljubljane – naša management ekipa, skupaj z dvema našima boljšima polovicama. Vse skupaj je obetalo še lepši večer. In res, večer je bil naposled celo lepši od vseh obetov. Publika je bila glasna, nenasitna in predvsem srečna. S tem koncertom smo zaključili turnejo  na vrhuncu zadovoljstva.

  K zadovoljstvu in uspešnosti je ogromen del prispevala res dobra povezanost vseh v ekipi, ki s(m)o na vsakem koraku v projekt vložili svoj maksimum. Zato hvala Dušiju in Ropetu, ki sta bila hrbtenica in mišice, ko je bilo to najbolj potrebno, hvala Tisi za na-fak-of sound (še posebej v SO36, kjer je bila “pa šta klinac zna šta je to tona i po” situacija), hvala Vidotu, da je nas in vas nabliskal in zadimil tako kot zna samo on, hvala Evi, ki je pogumno stala za merch štantom in prodala skoraj vse, kar je imela na voljo (smo ji pogledali skozi prste in se je lahko vrnila nazaj, čeprav je s sabo prinesla par neprodanih kosov), hvala Andražu (Skirca) za neverjetno dobro izvajanje svoje tour-manager vloge in seveda hvala Andreju, ki je iz daljave skrbno bedel nad celotno zadevo in jo usmerjal v najbolj možno pravo smer. Za varno usmerjanje, oz. krmiljenje vseh 5000 km po cestah, gre zahvala tudi vozniku Michaelu. Hvala Pawlu, ki nas je spremljal dobršen del turneje in pridodal svoje k vezi s Poljsko. Seveda pa srčna hvala tudi vsem obiskovalcem, ves njihov feedback in energijo!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 19. 10. 2012, DRESDEN (Puschkin Club)

  Prebudili smo se v Dresdnu, ki nam je prav tako ponudil izjemno topel jesenski dan, zato smo se pred pričetkom tokratnega glasnega razgrajanja razkropili po mestu. Niti približno se nam ni mudilo nazaj do kluba. To mesto je namreč čudovito in vsekakor priporočamo ogled. Ko se je enkrat le bilo treba skriti pred soncem v koncertno dvorano, nas je tam čakal eden najbolj udobnih backstage-ov ever, s super postrežbo lokalcev. Tonska vaja je šla tudi tokrat gladko skozi, le marsikdo v ekipi si je pri sebi tiho želel, da bi bolje znal nemško, tako pa je bil ves čas Rope tisti kanal, preko katerega je potekala komunikacija. Vsaj nekdo, saj opletanje z rokami včasih res ne pelje nikamor. Zvečer je bilo dovolj, da je le glasba povedala svoje. Mislimo, da smo oddali dovolj energije, da smo obiskovalce obdržali stran od šanka vse do zadnjega komada. Zanimiva publika – po dvorani so se enakomerno porazdelili kot nekakšni akustični elementi in na svojih mestih vztrajali z vsem razpoložljivim obsegom pozornosti. Tako, čaka nas le še München, kjer bo zagotovo veselo, pot do tja pa zelo verjetno ne bo v celoti prespana.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 18. 10. 2012, WROCLAW (Klub Madness)

  Že prvi “wow”, ko smo prispeli v Wroclaw je bilo vreme: 20 stopinj in seveda sonce. In kadar je do load-in-a še dovolj časa, gremo seveda na sprehod. Iz kdo-ve katerega razloga se nam je zaluštalo fast-fooda, kakšnega takega poznanega, a nas je navigacija nategnila in nas vodila do najbljižjega neobstoječega McDonald’s-a. Tako nismo uspeli plena prinesti niti našima dvema marljivima crew-jevcema, Dušiju in Ropetu, ki ponavadi raje kar počakata pred klubom, da se ta odpre. Po koncu tonske vaje je sledil drugi “wow”, ko smo zagledali vrsto, ki se je vila pred vhodom kluba in ji ni bilo videti konca. Vedeli smo sicer, da bo udeležba na tem koncertu velika, a česa takega iskreno nismo pričakovali. Klub se je vztrajno polnil, in tretji “wow” se je začel s prvim odigranim komadom in je trajal do konca koncerta in še dlje. Publika je bila nora, skandirala je čez celoten koncert (ki smo ga namenoma odpeli v slovenščini), poznala vse komade (tudi najnovejše), jih zraven prepevala, norela, želela še in še … Z nekaterimi obiskovalci smo po koncertu poklepetali in ugotovili, da so nas 8 let tako zelo pogrešali, da se je marsikdo pripeljal iz mest, ki so oddaljena nekaj 100 km. Nekateri so z nami spregovorili v slovenskem jeziku, ki se ga učijo, za kar naj bi jih pravzaprav navdahnila naša besedila. Neverjetno. Vsi poljski fani, hvala, ker ste bili in ste tako fantastični, in da ste nam dali vedeti, da se moramo resnično v najkrajšem možnem času spet vrniti k vam!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 17. 10. 2012, COTTBUS (Bebel)

  Zjutraj smo se prebudili še parkirani v berlinskem Kreuzbergu, kar smo seveda izkoristili za kavico na sončku in nakupe darilc za tiste najdražje, ki se nam niso mogli pridružiti v tej naši pustolovščini. Mudilo se nam seveda ni, saj je Cottbus zelo blizu. No, do tja smo vseeno potrebovali nekaj ur, ker je prometni zastoj (ki smo ga skoraj vsi kar mirno prespali) naredil svoje. Očitno pa marsikateri udeleženec v gneči na cesti niti ni bil namenjen v Cottbus, saj je tam ob našem prihodu sredi popoldneva vladala praznina, tišina … Komaj kakšen človek na ulicah ali avtomobil na cesti. Nikjer niti nobene študentarije, ki jo je v tem mestu sicer ogromno. Kot kakšen ghost town. Tako nekako je bilo potem tudi na koncertu. Zdesetkano poslušalstvo je bilo sicer močno navdušeno; niti približno jih nismo pustili hladnih. Kasneje smo od šefice kluba izvedeli, da je sreda edini dan, ko se v Cottbusu res ne izplača organizirati koncerta, saj gredo takrat vsi mladi, ki tam bivajo, na neko sredino študentsko žurko in jih nikakor ne prepričaš, da se za spremembo ne bi držali te svoje rutine. Smo pa pridobili najmanj enega novega fana, ki je svoj repertoar najljubših slovenskih bandov razširil z Laibach na Siddharto.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 16. 10. 2012, BERLIN (SO36)

  Berlin ne bi bil Berlin, če tu ne bi doživeli tako čudovitih trenutkov, kot smo jih. Včeraj je bil za nas prost dan, ki smo ga dodobra izkoristilli za malce počitka, nakupovanja in srečanja s prijatelji ter sodelujočo ekipo tako iz Berlina kot Slovenije. Danes smo z delom v legendarnem klubu SO36 pričeli zgodaj, saj nas je čakala izvedba prav posebnega dogodka – 3D prenosa koncerta, v živo, prek interneta. Ozračje med predpripravami je bilo na trenutke kar malce napeto, saj je bil za vse sodelujoče to prvi tovrsten prenos. Že ob 17:30 smo povsem nenapovedano izvedli spletni nastop s skladbo Bel Labod oz. The Whitest Swan, s čimer smo se prepričali, da po tehnični plati zadeve bolj kot ne štimajo. V backstage-u so nas nato lokalci gostoljubno premamili z domačimi slaščicami, čeprav se v predelu Kreuzberg, kjer se klub nahaja, kar tre mavrica neevropsikih restavracij, katerih seveda v enem dnevu človek ne utegne obiskati. Ampak, ker je nas malce več kot eden, je vsak po svoje lahko navalil na npr. indijski lassi, japonski sushi, tajske nudle … in podelil svoje kulinarične dogodivščine z ostalimi.
  Zvečer se je klub pridno polnil in ob 23h smo zarohneli tako po zvočnikih kot po optičnih kablih, ki so koncert prenašali v dnevne sobe po celem svetu. Za nas in (po odzivu sodeč) publiko, so bila občutja med in po koncertu visoko na + lestvici in iskreno veseli smo, da je bilo temu tako. Marsikdo je bil zelo pozitivno presenečen in je to brez zadržkov delil z nami. Tako se je tudi berlinska publika zopet izkazala za izredno hvaležno, odprto in predvsem nenaveličano. Svaka čast.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 14. 10. 2012, KÖLN (Underground)

  Köln. Končno malo dežja. Ker se je delovni dan pričel šele pozno popoldan, se je večji del ekipe odločil za sprehod po mestu in ogled katedrale. Tisa in Tomaž pa sta se športno brcnila v riti, spakirala plezalke in se odpravila do bližnje plezalne dvorane. Ni se preveč poznalo, da je nedelja. Niti zvečer ne, ko se je v prijetnem klubu Underground nabralo solidno število ljubiteljev glasbe. Glasne glasbe. Pred nami so zgornjo mejo decibelov lovili motorheadovsko navdahnjeni The Messerschmith. Tekom našega koncerta je bilo prav prijetno gledati, kako se na obrazih publike riše navdušenje, in celo tisti posameznik (iz Avstralije), ki je med pavzami na ves glas vztrajno izražal željo po AC/DC, je celoten koncert odheadbangal v prvi vrsti, pa čeprav mu je igrala Siddharta. Vsem obiskovalcem hvala za družbo. Fajn je bilo. Jutri nas čaka day-off v Berlinu. Cheers!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 13. 10. 2012, FRANKFURT AM MAIN (Das Bett)

  Sonček in toplota sta nas družno pozdravila že na dopoldanski poti v Frankfurt. Spet precej nenemško. Do kluba Das Bett smo prispeli prezgodaj, a nič zato, saj so nas tudi lokalci pričakali prezgodaj in tonska vaja se je prezgodnje odvila že takrat, ko bi moralo biti konec load-in-a. V akustično precej zafrknjeni dvoranci se je mix pozicija nahajala poleg šanka, kar v relativnem smislu pomeni hitrejši dostop do piva kot do knofov na mešalki. Ampak, šalo na stran in kozarec na plano! Po koncertu, seveda.
  Jamie’s Backyard, ki so igrali pred nami, so svojo vlogo opravili zelo kvalitetno. Naša publika je bila nenasitna. Naj omenimo, da so nas med drugim prišli pozdravit fani iz Kell-a, kjer smo ropotali pred dobrim letom dni. Zanimivo je, da se je med samim koncertom slišalo nemalo vzklikov iz grl Nemcev, ki so pozivali k besedilom v slovenščini. Čeprav smo vztrajali pri svojem in v našem jeziku izvedli le Napoj, so nas z odra spustili šele po drugem bisu, pa še to precej neradi. Tudi Eva in njen merch štant sta bila večino časa obkoljena. Lepo je bilo, hvala vsem, in upamo, da pridemo kmalu spet naokoli.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 12. 10. 2012, DORTMUND (FWZ)

  Evo, pa nas je nemška oblačnost le pričakala v Dortmundu. Zračni pritisk takole povzroči, da dodobra izkoristiš vse potenciale kavnega aparata, ki ga nudi naš nadvse udoben tour-bus. Tako zelo udoben, da kolebaš med sprehodom po mestu, ki ga prvič obiskuješ, in penjenjem mleka ter uživanjem v neskočnem pitju self-made cappuccina.
  Tonska vaja v prav prijetnem klubu FZW se je odvila kot po maslu, lokalca Štefana smo dodobra nagarali, Vido (naš oblikovalec luči) pa je imel tokrat pod prsti kar dve napolitanki.  Vmes je celo posijalo sonce, ki ga Tomažev telefon spet ni napovedal, in tako smo pred večerjo skočili po dozo svežega zraka.
  The Love Crime so pustili svojevrsten vtis. Tudi nekaj piva v backstage-u. Aja, koncert je bil res odličen. Publike se je nabralo prav lepo število in vzdušje je bilo fantastično. Če nas politika kluba ne bi časovno omejila, bi iz nas iztisnili še kakšen bis. Tako pa nas je marsikdo vztrajno počakal ter z nami po koncertu nazdravil in poklepetal. Po zaključenem delovnem večeru je bila noč še mlada, zato smo nekateri izkoristili priložnost za sprehod po durtmuntski Čopovi in Nazorjevi ulici. Ko je spanec naposled le zmagal, smo se pustili našemu šoferju Michaelu varno odpeljati proti Frankfurtu ob Maini…

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 11. 10. 2012, HAMBURG (LOGO)

  Proti pričakovanjem (beri: iPhone vremenski napovedi) nas je v Hamburgu pozdravilo sonce in pospremilo izlet na dopoldansko kavico, kateri je nemudoma sledilo kosilo za energetsko podlago tonski vaji v klubu Logo. Ta koncertno-prireditveni kotiček smo obiskali že drugič in tudi tokrat smo bili deležni velike prijaznosti in ustrežljivosti lokalcev. V razigran večer nas je popeljala predskupina Moonrise, mi pa smo v družbi izredno prijetne publike, ki nas je živo in kvalitetno pospremila z nemško-slovenskimi pozdravi, odigrali skoraj uro in pol programa. Večino repertoarja smo priredili v angleški jezik in ugotovili, da nekateri novi komadi na ta način res dobro odropotajo svoje sporočilo. Spet drugi, že n-tič zapeti v slovenščini, pa v košari multiplih jezikov iščejo svojo izgubljeno kitico, ob čemer se od smeha razpoči le naša ekipca, ki edina razume na novo nastajajoča besedila. V jasni noči (kar je bilo zopet skregano s Tomaževo iPhone vremensko napovedjo) smo svojo opremo nalegokockali v prikolico in se odpeljali proti Dortmundu. Od tu naprej bi lahko pisalo nekaj skrajno zanimivega, pa ne bo, in tale dan brez omembe sekirce zveni, kot da mu je nekaj manjkalo. Pa mu ni.

  Read more
 • 3D LIVE-STREAM KONCERTA V BERLINU

  16. oktobra 2012 si boste lahko na povezavi http://www.siol.net/scena/glasba/novice/2012/10/siddharta_na_berlinski_koncert_v_3d-tehniki.aspx ogledali neposreden prenos našega koncerta iz berlinskega kluba SO36.
  Koncert si boste lahko ogledali tako v 2D kot 3D tehniki. Za prenos v 3D tehniki boste potrebovali 3D očala, ki jih najdete priložena našemu DVD-ju “Stadion Stožice”. ;)

  Tovrsten prenos bo v 3D tehniki izveden prvič tako v Nemčiji kot tudi v Sloveniji.
  Mi pa bomo iz sebe izstisnili največ kar se da.

  UŽIVAJTE!
  Siddharta

  TURNEJSKI DATUMI 2012
  11. 10. @ Logo, Hamburg, Germany • w/ Moonrise (http://www.facebook.com/moonrise.music)
  12. 10. @ FZW/Freizeitzentrum, Dortmund, Germany • w/ The Love Crime (http://www.facebook.com/thelovecrime)
  13. 10. @ Das Bett, Frankfurt am Main, Germany • w/ Jamie's Backyard (http://www.facebook.com/JamiesBackyard)
  14. 10. @ Underground, Cologne, Germany • w/ The Messersmith (http://www.facebook.com/themessersmith)
  16. 10. @ SO36, Berlin, Germany • w/ Leash (http://www.facebook.com/leashbandinfo)
  17. 10. @ Bebel, Cottbus, Germany • w/ Nape (http://www.facebook.com/napeband)
  18. 10. @ Klub Muzyczny MADNESS, Wroclaw, Poland
  19. 10. @ Pushkin club, Dresden, Germany
  20. 10. @ Garage Deluxe, Munich, Germany

  Vstopnice: http://www.ticketmaster.de/artist/siddharta-Tickets/900067.

  Read more
 • “VI” (angleška izdaja) JE NA VOLJO ZDAJ!

  Danes je bila izdana “VI” (angleška izdaja)!
  Album je na voljo prek iTunes, Siddharta.BandCamp.com in na koncertih v Nemčiji in na Poljskem!

  Jutri začnemo z nemško turneje, ki se ustavi tudi na Poljskem.

  TOUR DATES:
  11. 10. @ Logo, Hamburg
  12. 10. @ FZW/Freizeitzentrum, Dortmund
  13. 10. @ Das Bett, Frankfurt am Main
  14. 10. @ Underground, Köln
  16. 10. @ SO36, Berlin
  17. 10. @ Bebel, Cottbus
  18. 10. @ Klub Muzyczny MADNESS, Wroclaw, Poland
  19. 10. @ Pushkin club, Dresden
  20. 10. @ Garage Deluxe, München

  Vstopnice za koncerte so na voljo TUKAJ http://www.ticketmaster.de/artist/siddharta-Tickets/900067

  SE VIDIMO!
  SIDDZ

  Read more
 • VI (ANGLEŠKA IZDAJA) - DATUM IZIDA: 10. 10. 2012

  Dragi prijatelji!
  Imamo datum uradnega izida našega zadnjega albuma, VI (angleška izdaja)!
  To je 10. oktober, 2012!
  Album bo na voljo prek iTunes, Siddharta.BandCamp.com in na koncertih v Nemčiji in na Poljskem!

  DATUMI TURNEJE:
  11. 10. @ Logo, Hamburg, Germany
  12. 10. @ FZW/Freizeitzentrum, Dortmund, Germany
  13. 10. @ Das Bett, Frankfurt am Main, Germany
  14. 10. @ Underground, Cologne, Germany
  16. 10. @ SO36, Berlin, Germany
  17. 10. @ Bebel, Cottbus, Germany
  18. 10. @ Klub Muzyczny MADNESS, Wroclaw, Poland
  19. 10. @ Pushkin club, Dresden, Germany
  20. 10. @ Garage Deluxe, Munich, Germany

  Vstopnice za koncerte so na voljo TUKAJ http://www.ticketmaster.de/artist/siddharta-Tickets/900067

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 8. 9. 2012, PROJEKT R.E.M. - LJUBLJANA

  Projekt ameriškega veleposlaništva, ki je trajal pravzaprav skoraj celo leto, je s sobotnim koncertom na Kongresnem trgu doživel svoj vrhunec. Večina izvajalcev, ki smo sodelovali pri projektu, smo svoje stvaritve predstavili še v živo v centru Ljubljane. Že cel dan je bila v zraku dobra energija in to se je čutilo tudi na odru. Super nastopi in izvedbe ter več kot 10.000 zadovoljnih poslušalcev so bili očiten poklon temu hvalevrednemu projektu. Mi smo na odru združili moči z Muratom & Jose-om za "Od ljudi za ljudi" - kar je bilo noro in divje! - potem pa zaigrali še našo verzijo R.E.M.-ove "Imitation of Life".

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 31. 8. 2012, KKŠ SUMMERFEST - IVARČKO JEZERO

  Deževen petek in razmočena zemlja sta resda razveselila presušeno naravo in kmetovalce, za festival na prostem pa to ponavadi niso dobri obeti. Tako smo se mešanih občutkov podali na popotovanje na Koroško in držali pesti, da se vreme vsaj malo umiri. Sicer idilično Ivarčko jezero se je tokrat zavilo v meglo. Dobra novica je bila, da je koncertno prizorišče pokrito s streho in ko smo zvečer videli, kako se kljub vremenu korošci raje odločijo za rokenrol zabavo, kot pa posedanjem pred televizijo ali računalnikom, smo si oddahnili in skupaj z njimi naredili super večer. Dež ni več motil nikogar in Summerfest je zazvenel v vsem svojem sijaju.

  Read more
 • BREZPLAČEN PRENOS “SONGS”!

  Prijatelji, ponujamo vam brezplačen prenos našega “Songs” (kokr) albuma.
  Vsebuje angleške različice spodaj naštetih pesmi (nekatere od njih so bile poapdejtane in na novo posnete v letošnjem letu):

  1. The Whitest Swan
  2. My Dice
  3. Napalm 3
  4. T.H.O.R.
  5. B Mashina
  6. Insane
  7. Samo Edini
  8. Rave
  9. Under Venus
  10. War Of Ideas

  Uživajte!
  Siddi

  Read more
 • PROJEKT R.E.M.: ČISTA ENERGIJA GLASBE

  Nov glasbeni projekt ameriškega veleposlaništva v Sloveniji se bo poklonil skupini R.E.M. in okoljevarstvenim temam

  Kot že veste, smo se pred časom odzvali povabilu ameriškega veleposlaništva in Chrisa Eckmana ter se lotili predelave skladbe Imitation of Life, skupine R.E.M.
  Zdaj smo tik pred izidom zgoščenke in brezplačni promocijski koncert, ki bo 8. septembra letos, ob 18.00, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

  Na koncertu se bodo s svojimi izvedbami R.E.M. skladb in eno avtorsko skladbo predstavili soldeujoči pri projektu: Siddharta, Elvis Jackson, N’toko, Vlado Kreslin s hrvaško skupino The Bambi Molesters, Zoran Predin skupaj z Massimom Savičem, Melodrom, Severa Gjurin, Murat & Jose, Boštjan Narat, Lollobrigida, My Buddy Moose s Chrisom Eckmanom, Polona Kasal, Mia Žnidarič in Steve Klink Trio, The Toronto Drug Bust, The Tide in še nekaj presenečenj. Pesmi, ki smo si jih izbrali glasbeniki, segajo od zgodnjih osemdesetih let, pa vse do tistih z njihovega zadnjega albuma.

  Se vidimo na Kongresnem trgu!

  Siddharta

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 18. 8. 2012, BEOGRAD - BEERFEST

  Kaj lahko zapišemo po takšnem norem vikendu? Več kot 80.000 obiskovalcev, več kot 80 vrst piva in Siddhartin glasbeni "blitzkrieg".
  Ozvočenje so imeli čez FNM-jevci - super kot vedno, naš crew je poštimal oder tako kot se šika, dober zvok in luči so pridodale svoj nepogrešljiv delež in mi smo se res lahko posvetili samo brezskrbnemu nastopu. Z odra je kar bruhala energija in publika nam je vračala v enaki meri. Divje! Gostoljubja smo bili deležni še pozno v noč in Robi nas je utrujene v nedeljo varno pripeljal domov.

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 3. 8. 2012, VINICA - SCHENGENFEST

  Po treh letih smo bili spet na Schengnu. Res neverjetno kako je ta festival napredoval. Čudovito prizorišče ob Kolpi, sedaj z ogromnim kamping prostorom in odrom epskih razsežnosti. Ekipa, ki stoji za festivalom dela v pravi smeri in držimo pesti, da bodo še dolgo vztrajali - v Sloveniji potrebujemo takšne festivale. Mi smo v goste povabili enkratno Laro-B, ki je z nami zapela Hollywood, pri Dominah je za tamburin in dobro voljo poskrbel Buco, pri Na soncu pa smo gostili kar same sebe in sicer Tomaža na kitari, Tomija na bobnih, Janija na klaviturah, Primoža na basu in Boštjana na vokalu. Super je bilo, mi smo se zelo zabavali!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 28. 7. 2012, KRANJ

  Zavzeli smo Slovenski trg v centru mesta in s tonsko vajo priklicali na parter nekaj najbolj zanimivih podpornikov naše glasbe. Simpatično. :) Vse je štimalo kot vedno, kadar imajo prste vmes naši prijatelji iz Agencije 19. Fino fajn kosilo v Bufu, srečanje s Petardo, nekateri v bazen, poker seansa in nekaj uric do špila smo prebrodili brez večjih težav. Kranjfest je bil glasen in dober. Veliko  se vas je zbralo in veliko smo vam dali. Med drugim so koncert popestrili stari znanci Čupakabra in resnično "zažgali" Na soncu. Rock on!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 27. 7. 2012, BATUJE

  Kako lepo je priti na prizorišče, kjer začutiš, da organizatorji in celotna lokalna skupnost dihajo z dogodkom! Ko ima vsak svojo vlogo in mesto v mozaiku imenovanem Rock Batuje. In zato verjetno tudi vztrajajo že 10 let (mimogrede - Vse najboljše!) in zato se obiskovalci tudi radi vračajo. Prvič smo bili z vami in upamo, da ne zadnjič.
  Med tonsko smo sicer bolj kot ne mižali, saj nam je popoldansko sonce sijalo naravnost v oči. :) Roštilj in zakuska pri Duletu, zvečer pa Rocka Batuje fešta. Poklon in na zdravje v slovo!

  Read more
 • NEMŠKA TURNEJA

  Oktobra se končno vračamo v Nemčijo. Temu primerno bomo album VI izdali tudi v angleščini. Vstopnice so na voljo na spodnjem linku.

  11. Oct - Logo, Hamburg, DE
  12. Oct - FZW / Freizeitzentrum West, Dortmund, DE
  13. Oct - Das Bett, Frankfurt am Main, DE
  14. Oct - Underground, Köln, DE
  16. Oct - SO36, Berlin, DE
  17. Oct - Bebel, Cottbus, DE
  18. Oct - Klub Muzyczny MADNESS, Wrocław, PL
  19. Oct - Puschkin Club, Dresden, DE
  20. Oct - Garage Deluxe, München, DE

  http://www.ticketmaster.de/artist/siddharta-Tickets/900067?camefrom=de_va_04258

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 15. 6. 2012, MARIBOR

  Spet se je pisalo leto... Tokrat 2012 in že dvajsetič po vrsti. Čestitke festivalu ob tem zavidljivem jubileju in ker je še vedno močan v teh nezavidljivih časih. Bravo Smiljan!
  Sonce je napajalo baterije, ki so se v teh preteklih deževnih dneh že kar pošteno spraznile. Tonsko vajo smo imeli že dopoldne, nato dobra papica v Hitrem Gonzalesu in za desert še razvajanje na bazenih in v savnah Habakuka. Za vrhunec večera pa vsi naši prijatelji v Ledni dvorani, ki nas tudi tokrat niso razočarali... Res je bil dober špil! Nismo brez razloga tako radi v Mariboru. Med Višino smo skupaj z vami počastili še našega Sandija in se mu zahvalili za vse ujete trenutke. Sandi, hvala še enkrat! Večer se je še nadaljeval in jutro nam je zaželelo lahko noč . :)

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 26. 5. 2012, CELJE

  Dan presežkov, dan zabave, dan obujanja spominov, dan rekordov, dan mladosti. In počutili smo se kot doma. Organizatorji so za izvajalce poskrbeli kot za grofe. Koncertna logistika je "štimala", odlična hrana v Štormanu, še vreme se je naredilo. Da o publiki ne govorimo...bili ste divji! Na odru se nam je pridružil prijatelj Buco. Domine so bile že njegov 5 nastop tisti dan! V zaodrju smo nazdravljali s starimi, dobrimi prijatelji in čestitali Daniju iz BFM za rojstni dan.
  Celje, Celje, Celje, kaj naj napišemo na koncu, da ne bomo krivični?!? Bilo je izredno, neverjetno, predano, nepozabno, grofovsko... Ja, na mladih svet stoji in res nas veseli, da mladi razumete rokenrol!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 15. 5. 2012, LJUBLJANA

  Cankarjev vrh osvojen, Majske igre so zmagovalec.
  Torek je bil res super dan. Sonček je razbil deževno otožnost preteklih dni in dobra volja ter športno/glasbeni dan sta imel prosto pot do uspeha. Uigrana ekipa FNM je imela oder brezhibno pripravljen, organizatorji Majskih igre pa so prireditev vzeli resno in z vso predanostjo skrbeli, da vse teče kot po maslu. Super tonska vaja že dopoldan, za tem kulinarične dobrote na Cankarjevem vrhu ter odlična in zeeelooo številčna publika zvečer na koncertu. Čutili smo študentsko energijo in jo vrnili ojačano z glasbo. Dve uri sta minili v petih minutah. Noro! Kar si lahko zaželimo je le, da se kmalu spet vrnemo, našim prijateljem študentom pa veliko uspeha na poletnih izpitnih rokih.

  Read more
 • HOLLYWOOD VIDEO

  No, pa je tukaj. Video za Hollywood, drugi video z našega albuma VI. Različica v spotu se nekoliko razlikuje od tiste na albumu, saj smo se odločili za različico, ki je bila predstavljena na letošnjih Viktorjih skupaj z Laro-B, ki je sprejela povabila in oplemenitila originalno izvedbo pesmi. In ne samo to; odzvala se je tudi našemu vabilu in nastopila v videospotu. Lara – iskrena hvala! :)
  Odločili smo se, da video posnamemo sami. In smo ga. No, skoraj. Brez nekaj res izjemnih ljudi nam to zagotovo ne bi uspelo; ekipa Vizualist (Gašper, Rožle, Tadej, Nika & Ryan, ki sta nam pomagala s posnetki Hollywooda ter Nina in Maja, ki sta poskrbeli za stiliranje in ličenje ter naš partner Volkswagen, ki nam je priskrbel luksuzno limuzino Volkswagen CC. Hvala vsem!
  Uživajte!  Siddharta & Lara-B “Hollywood”
  Scenarij & režija: Siddharta
  Posnetki Hollywooda: Nika Tomažinčič & Ryan Boesch
  Direktor fotografije: Rožle Bregar
  Ko-scenarist & oblikovalec luči: Gašper Kocjančič
  Montaža: Rožle Bregar and Gašper Kocjančič
  Asistent & producent: Tadej Gorzeti
  Stiliranje: Nina Jagodic
  Ličenje: Maja Drap

  http://www.laramusic.com
  http://vizualist.si

  Read more
 • HOLLYWOOD VIDEO PREMIERA

  Premiera našega novega videospota, Holywood, bo v torek, 10. aprila, ob 8 uri na 24ur.com.
  Uživajte v vožnji!

  Read more
 • HOLLYWOOD feat. LARA-B – BREZPLAČEN PRENOS!

  Ponujamo vam brezplačen prenos naše pesmi Hollywood, v kateri se nam je na vokalih pridužila Lara-B. Pesem je bila premierno predstavljena na letošnjih Viktorjih.
  Video (tisti, o katerem smo govorili na našem uradnem Facebook profilu) je že v montaži. Fotografije s snemanja si lahko ogledate v naši foto galeriji. Več podrobnosti o tem pa sledi kmalu.
  Zaenkrat le uživajte v Hollywoodu!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 17. 2. 2012, BREŽICE

  Spet smo obiskali kraj, v katerem nismo bili že kar lep čas. Predolgo bi lahko rekli. Brežice smo si zapomnili po njihovem MC-ju, ki pa so ga v tem času prenovili. In z ljubljansko zavistjo lahko rečemo, da imajo Brežice enega lepših in boljših klubov v Sloveniji. Njihov MC je zrasel v super dvoranico za cca 400 ljudi, z vso pripadajočo infrastrukturo, backstagem, lokalčkom in celo hostlom. Bravo! Tudi gostoljubje je bilo pravšnje, super organizacija DBŠ-ja, pojedina v Gostilni Racman in pa najpomembnejše - naši prijatelji pod odrom! Hvala za lep večer!

  Read more
 • ŽIVI VTISI, 10. 2. 2012, TRST

  Evo, med vožnjo v Brežice lahko strnemo vtise s koncerta v Trstu.
  Kot cel prejšnji teden, je bil tudi petek v znamenju burje ... Rdeč alarm in temperature pod ničlo. Vendar so nam v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu pripravili topel sprejem. Vsi smo bili prijetno presenečeni nad dvorano in zdelo se nam je, da nas čaka super koncert. Nismo se zmotili. Umirjeno gledališče smo zatresli do te mere, da so celo žarnice iz lestenca podlegle rokerolu in se 'podružile' z občinstvom. Upamo, se kmalu spet vidimo!

  Read more
 • KONCERT NA STADIONU STOŽICE JE GLASBENI DOGODEK LETA 2011

  Dragi naši vsi vi! :)

  Napovednik.com je zbiral glasove in vi ste izglasovali. Za glasbeni dogodek leta ste izbrali naš koncert, ki se je zgodil 18. junija na stadionu Stožice! Med vsemi nominiranci ste nam namenili kar tretjino glasov.

  Zdaj veste kaj sledi ...

  HVALA!!!

  Vaši, Siddharta

  Read more

2012, 2013, BONSAI (Tribal) - BREZPLAČEN PRENOS!

2012 se počasi izteka in lahko rečemo, da je bilo (kot vsa do zdaj) zabavno leto. Kakorkoli že, da ne obujamo spominov in ždimo na preteklosti - konec koncev vsi vemo kaj in kako se je zgodilo, lahko rečemo, da so naši pogledi že uprti v 2013 in boljše čase, ki so pred nami. Naši načrti so, kot ponavadi, ambiciozni in uperjeni proti odrom po Sloveniji in tujini. Zdi se, da nam nikakor ne more biti dovolj druženj z vami na koncertih. :)

Da vam olajšamo čakanje in kot majhno, skromno zahvalo za vašo podporo in predanost, smo na novo prearanžirali in posneli Bonsai. Za to smo se odločili na podlagi dveh zelo uspešnih akustičnih koncertov. Še vedno črpajoč izjemno energijo, ki je prisotna vsakič, ko je z nami Buco. Pridružil se nam je v studiu in rezultat je Bonsai (Tribal). Upamo, da boste v njem uživali vsaj toliko, kot smo mi med snemanjem in medtem, ko smo ga za vas igrali v živo.

Skratka; želimo vam vesel božič in srečno novo leto!

Vaši,
Siddharta