2009

 • Srečno 2010!

  Želimo vam srečno, zdravo in uspešno novo leto! Naj se vam izpolnijo vse želje in naj bo 2010 leto, polno dobre glasbe!

  Kot novoletno darilo vam ponujamo prenos žive verzije Vojne Idej, posnete v Kinu Šiška 21. novembra 2009.

  Uživajte in ... rock on!
  Siddharta

   

  Read more
 • Končala se je spletna Saga

  Minilo je leto in nekaj tednov odkar smo zagnali spletno Sago na www.siol.net/siddharta-saga. Pred nekaj dnevi so se zvrstile zadnje fotografije (z našega promocijskega koncerta v Šiški) in s tem se je končal tudi »Projekt Saga«.

  Ob tem bi radi izkoristili priložnost in se zahvalili našemu glavnemu partnerju, Telekom Slovenije d.d., ki nas je podpiral skozi celoten project. Prav tako bi se radi zahvalili SiOL-u, ki je poganjal našo spletno Sago, in Planetu 9, ki je poganjal mobilno različico Sage.

  Ampak, je to res konec?
  Odgovor na to vprašanje še pride.
  Stay tuned! You rock! You Rule!

  Hvala vam!
  Siddharta

  Read more
 • Saga v Kranju

  V želji, da bi popeljali Sago na pot do vas, bomo 19. 12. 2009 obiskali Kranj.

   

  Se vidimo!

   

  Read more
 • Saga v živo - drugače

  Glede na to, da so se po sobotnem koncertu v Ljubljani ob izidu naše Sage pojavile govorice, da naj bi tudi na kasnejših koncertih igrali samo nove komade, vam sporočamo, da to ne drži. Na prihajajočih koncertih, ki bodo trajali med dvema urama in dvema in pol, bomo žgali vse komade, a z novo energijo in z novim pristopom.

  Vabljeni!

   

  Read more
 • INTERVJU ROSS ROBINSON & SID WILSON (#0, SLIPKNOT)

  Na naši spletni strani Sage (www.siol.net/siddharta-saga) si lahko ogledate ekskluzivni intervju (v celoti), ki ga je Sid Wilson (#0 Slipknot) naredil z našim producentom Rossom Robinsonom na podlagi vprašanj, poslanih s strani SiOL-a in RSQ-ja.


  Zaenkrat je na voljo različica s slovenskimi podnapisi, z angleškimi pa še sledi. Zakaj so podnapisi nujni, vam bo jasno v prvi minuti. ;)


  Uživajte!

   

  Read more
 • SAGA!

  Pred letom in nekaj dnevi smo se podali na pot. Bolj pot v X kot da bi točno vedeli, kam gremo. To pot smo delili z vami praktično na vsakem koraku in danes vam z veseljem oznanjamo, da je prišel tisti dan, ko z vami lahko delimo še tisto največ - našo Sago, ki bo s tem postala tudi vaša.


  Saga je izšla danes.
  Naj vam bo v užitek!


  Svoj izvod si lahko zagotovite v naši uradni spletni trgovini ali v vseh bolje založenih trgovinah s CD-ji.

   

  10 od 11-ih pesmi lahko do ponedeljka poslušate na naši uradni MySpace strani.

   

  Read more
 • Saga v Mariboru.

  Želja deliti novo ploščo z vami je premočna. Zato se bomo v petek, 11. 12. 2009, oglasili v Mariboru. Natančneje v Dvorani Tabor.


  Vstopnice so na voljo od 17. 11. 2009 naprej.
  Pohitite, da ne izvisite.


  Siddharta

   

  Read more
 • ZAGOTOVITE SI SVOJ IZVOD SAGE ŽE ZDAJ!

  Svoj izvod naše nove plošče si lahko zagotovite s prednaročilom v naši spletni trgovini store.siddharta.net že zdaj.

   

  Cena albuma je 19,99 EUR, naročila bodo odpremljena v petek 20. 11. 2009.

   

  Read more
 • Saga na Valu 202 10 dni prej

  Saga, novi album skupine Siddharta začenja radijsko pot 10 dni pred izidom samo na najbolj poslušanem radiu v Sloveniji, na Valu 202. Tomi M. in Boštjan M. v sredo zjutraj ob 08:15 z Andrejem Karolijem - o snemanju, produkciji in skrbi za drugačno glasbo v slovenskem etru. Saga predpremierno samo na Valu 202 od srede 11. novembra naprej. Plošča bo izšla 21. novembra, na Valu 202 pa jo boste lahko poslušali že od srede, 11. novembra, dalje. Vabljeni k poslušanju!

  Read more
 • SAGA V KINU ŠIŠKA!

  21. novembra izide naša nova plošča, Saga. Isti večer bo v Kinu Šiška koncert, na katerem bomo igrali izključno Sago in to v celoti.

   

  Karte za koncert bodo naprodaj od petka, 30. 10., od 12.00 naprej.

   

  Svojo karto si zagotovite pravočasno! Prostora ni veliko.

   


  Se vidimo!

   

  Read more
 • PRIHAJA SAGA

  Po enem letu je prišel čas, da jo delimo z vami.  Na poti smo vam postregli s štirimi singli; Vojna Idej, Napalm 3, Baroko, Angel Diabolo, ki so še vedno na voljo na povezavi http://store.siddharta.net/ in prodajalnah Big Bang in Müller.  Na www.siol.net/siddharta-saga smo vam v letu dni v 306 galerijah postregli s 1652 fotografijami, vam na ogled postavili 230 video posnetkov, v branje podali 142 novic in poročil, zamenjali 74 ozadij ter vam ponudili 40 novih namizij in ostalih "dobrot".  In h koncu, ki je nemalokrat le nov začetek, gre tudi naša saga, ki jo bomo okronali z izdajo nove plošče in ekskluzivnim promocijskim koncertom v Kinu Šiška, ki se bo zgodil na dan uradne izdaje plošče, 21. 11. 2009 ob 21.00.

   

  Na plošči bo 11 novih avtorskih pesmi:


  1. Narava
  2. Angel Diabolo
  3. Alarm
  4. Nevarno Mesto
  5. Napalm 3
  6. Baroko
  7. Stampedo
  8. Od Mraka Do Zore
  9. Vojna Idej
  10. Madam
  11. Tom Waits For Me

   

  Plošča je nastala v produkciji Rossa Robinsona.

   

  Read more
 • ANGEL DIABOLO REŽE KRILA

  Angel je pristal. Malo diaboličen in z neporezanimi krili.

   

  Slika se počasi sestavlja in Angel Diabolo je že četrti pokazatelj, kaj lahko pričakujete na plošči, ki ni več tako zelo daleč od uradne izdaje.

   

  Na novem ploščku boste tokrat našli "le" tri različice pesmi - original, remiks, ki sta ga tokrat zakrivila JAMirko & Pier (in ga lahko poslušate v spodaj pripetem mp3-ju ter na Sagini spletni strani www.siol.net/siddharta-saga), in pa še eno, prav posebno verzijo pesmi, ki je dobesedno posneta na vse, kar nam je prišlo pod roke.

   

  Angel Diabolo je že druga iz niza pesmi, ki smo jih sproducirali v losangeleškem studiu skupaj s producentom Rossom Robinsonom.

   

  Tokrat bo CD izdaja, poleg spletne prodaje na povezavi www.siol.net/siddharta-saga in store.siddharta.net, na voljo tudi v prodajalnah Big Bang in Müller ter preko prodaje na Čarli TV.  !!!V prodajalnah, ki so odprte do 21.00, bo singel mogoče kupiti že danes po 20.00!!!

   

  In zapomnite si: nikoli, ampak res nikoli ne režite kril hudiču!

   

  Read more
 • Angel Diabolo!

  V petek, 25. 9. 2009, bo luč sveta ugledal že četrti singel, "Angel Diabolo", ki napoveduje našo novo ploščo "Saga".


  "Angel Diabolo" bo ekskluzivno predstavljen širši javnosti na povezavi www.siol.net/siddharta-saga, 25. 9. 2009 ob 20. uri, kasneje pa tudi na radijskih postajah.


  Na novem ploščku boste tokrat našli "le" tri različice pesmi - original, remiks, ki sta ga tokrat zakrivila JAMirko & Pier, in pa še eno, prav posebno verzijo pesmi.


  "Angel Diabolo" je že druga iz niza pesmi, ki smo jih sproducirali v losangeleškem studiu skupaj s producentom Rossom Robinsonom.


  Tokrat bo CD izdaja, poleg spletne prodaje na povezavi www.siol.net/siddharta-saga in www.siddharta.net/store, na voljo tudi v prodajalnah Big Bang in Müller ter preko prodaje na Čarli TV.

   

  Read more
 • NAPAROKO 3 original spot

  Danes ob 20.00 si na straneh www.siddharta.net in www.siol.net/siddharta-saga lahko ogledate še krajšo različico našega novega video spota.

  Read more
 • PREDPREMIERA VIDEOSPOTA NA SiOL KONCERTU

  V petek, 4. septembra 2009, se bo takoj po našem koncertu predpremierno zavrtel še naš novi videospot. In sicer v razširjeni obliki (s kar dodatnimi devetimi minutami). V bistvu je bolj "kratek film", kot videospot.

  Vabljeni na koncert in ogled videospota.

  Read more
 • NAPAROKO 3

  V sredo, 9. septembra 2009, ob 20.00, bo najprej na računalniške (www.siol.net/siddharta-saga), v petek, 11. septembra 2009, pa še na televizijske ekrane prišel naš nov videospot. Še eden v vrsti mnogih, pa vseeno poseben. Videospot namreč združuje dve naši pesmi; Napalm 3 in Baroko.
   
  Režisersko taktirko je tokrat prevzel Saša Hes, s katerim smo že sodelovali pri videospotu Klinik in kaj hitro je postalo jasno, da bo videospot nekaj posebnega ne samo iz naslova združitve dveh pesmi, pač pa tudi iz režiserskega stališča.

  Ostanite priklopljeni!

  Read more
 • Koncert Velika Polana

  No pa smo. Zadnjega izmed letošnjih koncertov bomo odigrali v Veliki Polani na že tradicionalnih Polanskih dnevih.

  Po jutranjem "ritualu" se podamo na pot proti Veliki Polani. Pot je dolga skoraj 3 ure, zato si med potjo ogledamo dokumentarec Flight666, ki opisuje turnejo skupine Iron Maiden.


  Pot mine dokaj brez zapletov in hitro. Ko pridemo do prizorišča se, kot že neštetokrat, razpakira oprema, sledi sound check in pa kosilo. Na odru smo malo pred 23 uro. Koncert se začne brez težav in vzdušje je pravo, Prekmurci so še enkrat pokazali kako dobra in nora publika znajo biti, če je vzdušje pravo.


  Po koncertu se ustavimo še v zaodrju in pozdravimo nekaj prijateljev in fanov. Sledi slikanje in podpisovanje, potem pa nekaj hrane in seveda kakšno pivo. V Ljubljano se vrnemo okoli 7h zjutraj, vendar neke strašne utrujenosti ni, ker smo še vedno polni energije s koncerta . Zato se nas nekaj odloči, da v Bobiju spijemo še jutranjo kavo in malo posedimo na soncu. Druženje se zaključi okoli 10 dopoldne, poslovimo se od ekipe in pičimo počivat. Poletja še ni konec, vendar si tudi mi zaslužimo dopust po neverjetno produktivnem letu.


  Hvala vsem prisotnim, ekipi in našim fanom in pa seveda vsem organizatorjem.


  Se vidimo kmalu!

  Read more
 • Koncert Vinica

  Eden izmed zadnjih koncertov v letošnji poletni sezoni je ShengenFest,
  koncert, ki se bo zgodil čisto na meji s Hrvaško, v Vinici.

   

  Kot že neštetokrat, se zberemo na placu, kjer se odvije že vsem znan
  scenarij, ki ga tokrat niti ne bom opisoval.

   

  Pot do Vinice je dolga in predvsem vijugasta, kar nekaterim članom ekipe
  povzroča kar nekaj težav, zaradi katerih se ustavimo kar trikrat ... jah
  vožnja z avtobusom po vijugastih belokranjskih cestah pač ni za vsakogar. :)

   

  Ko se končno pripeljemo do Vinice, natančneje do avtokampa Katra, smo vsi
  skupaj kar malo presenečeni nad številom ljudi, ki tam preživljajo svoj
  dopust, kamp je namreč čisto poln. Ko pridemo do odra, nas preseneti tudi
  velikost odra, saj v avtokampu nismo pričakovali tako velikega koncertnega
  prizorišča.

   

  Po tonski vaji se vsi skupaj odpravimo do plaže, kjer se dodobra shladimo,
  saj so temperature v Vinici krepko čez 30 stopinj. Po plaži sledi kosilo,
  po kosilu pa se malo raztepemo po kampu, nekateri v senco, drugi nazaj na
  plažo.

   

  Koncert se začne ob 22.45 in prizorišče se napolni do zadnjega, energija je
  super, vročina je popustila.

   

  Po koncertu se zadržimo še v zaodrju in cela stvar se zavleče do zgodnjih
  jutranjih ur. Pot nazaj v Ljubljano spet terja svoje žrtve, ampak nimaš kaj,
  tudi to je del rock`n`rolla. :)

   

  Radi bi se zahvalili predvsem organizatorju, saj je bil koncert v Vinici iz
  tega pogleda najbolje organiziran koncert v letošnji sezoni. Fantje so se
  res potrudili. Hvala tudi vsem obiskovalcem in pa seveda naši zvesti ekipi.

   

  Read more
 • Koncert Laško

  Še eden v vrsti letošnjih poletnih koncertov se, kot je že v navadi, začne pred placom na obvezni jutranji kavi. Medtem ko ekipa »pakira«, nas predvsem skrbi vreme. Napovedan je namreč dež in to ravno zvečer, ko naj bi bili na odru. Po »bojnem« posvetu se odpravimo proti Laškem, kjer bomo letos igrali na otvoritvi festivala Pivo in cvetje.

   

  Dežja zaenkrat ni in tonsko vajo »odpeljemo« v miru in se odpravimo na kosilo. Na odru bi morali biti ob 22.50, vendar smo z organizatorjem mnenja, da bi bilo pametno nastop prestaviti za slabo uro nazaj, saj je za okoli 12.00 napovedan dež. Odločimo se, da to tudi naredimo in da stopimo na oder ob 22.15.

   

  Koncert je super in obiskovalcev je toliko, da se z odra sploh ne vidi, kje se morje ljudi konča. Po koncertu posedimo še na kratkem pivu, medtem ko fantje zlagajo opremo na avtobus. In kot nalašč začne deževati približno pol ure po končanem špilu. Hehe, odločitev je bila pravilna. Okoli 1h se odpravimo proti Ljubljani, polni dobrih občutkov.

   

  Read more
 • Koncert Izola

  Morje! Končno spet špil na Obali. Dan je prečudovit, in ko se "zjutraj" dobimo pred placom, se to tudi močno opazi pri vseh prisotnih. Opremo naložimo na bus in že smo na poti proti Izoli, v Simonov zaliv. Ko se pripeljemo do Obale, natančnje prav do San Simona, šofer ugotovi, da je na poti premalo prostora za naš avtobus. Naša ekipa poskače iz busa, da ocenijo situacijo. "Eh, nč tazga" pravi Duši in iz avtobusa gledamo, kako fantje premikajo betonska korita za rože, železne količke in celo nek avto, ki je bil na poti. Avtobus spravimo skoraj do odra in se začnemo pripravljati na tonsko vajo. Tonska steče brez težav in po opravljeni vaji sledi seveda kopanje.


  Koncert se začne relativno pozno, kar je za Primorsko navada, saj se nočno življenje tam začne kasneje kot drugje po Sloveniji.


  Koncert s pogledom na morje je bil nepozaben, pretok energije neverjeten. Hvala vsem, ki ste nas spet prišli gledat!

  Read more
 • Koncert Galerija Repanšek

  Danes se odpravljamo na prav poseben koncert, nekaj čisto posebnega. Namreč v sodelovanju z našim sponzorjem, Telekomom Slovenije smo se domislili prav posebne zvijače. Zgodba je šla nekako takole.


  Objavimo, da Siddharta igra enkrat v kratkem na neznani lokaciji. Naredimo nagradno igro, izžrebamo 150 srečnežev in jih z avtobusi pripeljemo nekam. In res, akcija steče, izžrebanci dobijo vabila.


  Za lokacijo si izberemo Galerijo Repanšek blizu Arboretuma Volčji Potok.


  Okoli 20h pride prvi avtobus z izžrebanci poti v neznano, ki jim, tako kot vsem ostalim, ki še pridejo, osebje postreže welcome drink in jih pospremi v čutno okrašen šotor. Šotor pred galerijo se hitro polni in ne mine niti ura, ko je na prizorišču vseh 150 obiskovalcev.


  Koncert steče, atmosfera je resno pristna, nekako čarobna, intimna in polna čiste pozitivne energije. Po približno uri in pol norenja na odru in pod njim se s fani zaklepetamo do približno 2h zjutraj.

  Read more
 • Koncert Maribor

  Aaaaaa Maribor! Spet se piše leto in komaj že čakamo, da se odpravimo v Maribor, kjer bo danes koncert v Ledni dvorani. Ja, letos žal v dvorani, ampak nič za to. 


  Rutina - plac, oprema, bus, kava in že smo na poti proti Štajerski, proti letos verjetno najhujšem koncertu v tej sezoni. "Lineup" je nor, Dan D, Siddharta in Elvis Jackson! Boljše trenutno v Sloveniji skoraj ne gre. Z nami pa sta tudi Ross Robinson in Ryan! Oba sta se odzvala na povabilo, ki ga je spisal Tomaž, in dan prej priletela v Benetke. No danes pa imamo to čast, da potujeta z nami na koncert v Maribor. 


  Ko se pripeljemo v Maribor, pademo direktno na tonsko vajo Elvisov. Fantje žgejo, da se trese dvorana, nekaj časa malo firbcamo, nato se razpakiramo v zaodrju in se odpravimo na kavo v bližnji lokal.
  Po končani tonski vaji nas odpelje kombi na večerjo, po večerji pa nekateri na bazen, drugi na Pohorje gledat priprave na downhill, ki se bo zgodil jutri.


  Bliža se ura našega nastopa in Dan D so že dodobra napolnili dvorano in ogreli poslušalce. Ko stopimo na oder, je občutek fenomenalen, dvorana je polna, ljudje pričakujejo dober žur. In to jim bomo tudi dali. Koncert mine brez zapletov. In še celo Američana sta čisto iz sebe zaradi publike, pravita da tako dobre publike ne vidiš dostikrat, niti pri velikih bandih. 


  Po koncertu se odločimo, da ostanemo v Mariboru in Američanoma pokažemo, kako se v Sloveniji žura. Če sta imela prejšnji dan izlet po Sloveniji, je danes čas, da jima pokažemo malo pristnega Slovenskega rock'n'rolla. Noč se zaključi zgodaj zjutraj v enem izmed Mariborskih lokalov.


  Hvala vsem, ki ste nas prišli poslušat, brez vas ni nas. Over and Out.

  Read more
 • Baroko je tu!

  Tretji singel Baroko je končno tu. Od včeraj je dosegljiv v prodajalnah Big Bang, Müller, preko prodaje Čarli TV, na www.svetglasbe.net in seveda v naši uradni spletni trgovini. Na njem boste našli 4 verzije Baroka in sicer: Baroko, Baroko Sinmfo, Baroko Angeltrap Mix in Baroko (akustika).


  Uživajte!

   

  Read more
 • Baroko

  Prihaja Baroko!


  Pobegli singel bo končno zagledal luč sveta in bo že tretji v zaporedju projekta Saga, ki počasi dobiva svojo pravo obliko.


  Singel Baroko bo ekskluzivno predstavljen širši javnosti na povezavi www.siol.net/siddharta-saga, v sredo, 17. 6. 2009 ob 20. uri ter kasneje tudi na vseh radijskih postajah.


  Ker se je Baroko na žalost predčasno pojavil na spletnih straneh, ki služijo izmenjavi datotek, smo se odločili, da kot izdani singel tokrat premierno ponudimo prvo izmed pesmi, ki smo jih posneli s priznanim producentom Rossom Robinsonom v Los Angelesu. Tako bo prav Baroko za poslušalce prva ameriška izkušnja in vpogled v novo prihajajočo ploščo.


  Novi CD bo, za razliko od njegovih dveh predhodnikov, vključujeval štiri različice pesmi in bo poleg spletne prodaje na povezavah www.masterofmetal.net/siddharta in www.svetglasbe.net na voljo tudi v prodajalnah Big Bang in Mueller ter preko prodaje na Čarli TV.


  Za vizualno podobo novega singla je poskrbel Veto Group s pomočjo izjemnega ilustratorja, Blaža Porente.


  Sago podpira SiOL. Glavni partner Sage je Telekom Slovenije, d.d.

   

  Read more
 • Zavija .mp3 v raj

  No, pa se je zgodilo tudi nam. Lahko bi rekli, da se je Baroko preveč zgledoval po predhodniku Napalm 3, ki pravi "In tja grem sam ..."


  Kot ste namreč prejšnji teden lahko opazili, se je na strežnikih, katerih namen je "izmenjava datotek", pojavil .mp3 našega prihajajočega singla Baroko, ki smo ga posneli v novomeškem studiu.


  Glede na to, da pesem že kroži med vami, smo se odločili, da vam bomo na prihajajočem singlu kot nosilno verzijo predstavili tisto, ki smo jo posneli v Los Angelesu pri Rossu Robinsonu. Ob klasični "spremljavi" remiksa in akustične verzije, bo to tudi prva uradno objavljena pesem, posneta med našim 79-dnevnim obiskom v ZDA.


  Izhajajoč iz dejstva, da je tako ali tako že zunaj, smo se odločili, da vam pot do izmuzljivega .mp3-ja olajšamo, in ga sedaj lahko najdete (in brezplačno snamete) tudi na naši uradni strani www.siddharta.net in na www.siol.net/siddharta-saga/press.php, obenem pa vam ponujamo tudi "nestisnjeno" različico v .aif obliki.


  Pa naj gre tja sam.

   

  Read more
 • Koncert Kranj

  Po zelo kratkem premoru se danes odpravljamo v Kranj. Ker je Kranj blizu Ljubljane, nam tokrat ni treba vstati tako "zgodaj".


  Tonska vaja je ob 16h, kar pomeni da se pred "placom" zberemo ob 14h, kako uro traja, da se oprema naloži na bus. V miru z našo ekipo spijemo še kavo, nato pa "pičimo" proti Kranju. 


  Ko pridemo v Kranj, ugotovimo, da organizator ni upošteval našega riderja in da nam manjka t.i. riser za bobne. Ker je trgovski center velik, smo prepričani da bomo težavo rešili precej hitro. Pa ni bilo tako enostavno, kot je na prvi pogled izgledalo. 


  Po nekaj telefonskih klicih našega managerja in po nekaj inovativnih idejah našega crewa, se zadeva reši, žal pa se tonska vaja prestavi za skoraj uro. Kar verjetno pomeni, da bomo morali igrati malo kasneje. Not good. Ampak ker pa smo "stari mački" in smo teh težav vajeni, se ne damo in na koncu je naša zamuda na odru le 15 min. 


  V Kranju so nas obiskali tudi Kopitarjevi, ki so se ta čas ravno mudili v Sloveniji. Koncert v dvorani je bil super. Dvorana je bila polna in bilo je vroče, dobesedno vroče, klimatska naprava je namreč od vsega tega rocka enostavno rekla "ne grem se več" in odpovedala. Vzdušje je bilo kjlub temu še vedno super.

  Read more
 • Koncert Sežana

  Po dolgem premoru se znova začenja poletno obdobje in s tem tudi nekaj koncertov, na katerih gostujemo tudi mi. Prvi tak je letos v Sežani. Ker nas dodobra že srbijo prsti, komaj čakamo, da se spet pojavimo na odru. Tokrat bo malo drugače kot ponavadi, z vami lahko delimo nekaj, kar smo ustvarili v Los Angelesu. 


  Odpravimo se v Sežano že zgodaj, okoli 11h. V Sežani raztovorimo opremo in začnemo s tonsko vajo okoli 14.00. Po tonski sledi kosilo, nato pa priprave za koncert. 


  Ko smo začeli igrati, je bila dvorana že polna in vzdušje je bilo super. Premierno smo odigrali tudi Baroko in odziv je bil neverjeten. 


  Po koncertu je seveda sledilo druženje z obiskovalci, pospravljanje opreme in "dolga" pot nazaj v Ljubljano. 


  Super je spet biti na odru. Po vsem tem, kar smo doživeli v zadnjih petih mesecih, je igranje pred vsemi našimi poslušalci pravo razvajanje. 


  Hvala ekipi in vsem, ki se prišli z nami delit pozitivno energijo.

  Read more
 • Pa je tu!

  Novi single Napalm 3 je od danes naprej na voljo v prodajalnah Big Bang in Muller ter preko prodaje na Čarli TV in seveda v naši uradni spletni trgovini.

   

   

  Read more
 • Napalm 3

  Skupina Siddharta in njen glavni sponzor, Telekom Slovenije d.d., ki podpira projekt Saga preko Siola, predstavljata novost, drugi zaporedni singel z naslovom »Napalm 3«. Te pesmi ne gre šteti za nadaljevanje zgodbe »Vojne idej«, saj ponuja šele uvod v celotno zgodbo. Pesem predstavlja dodan košček v sestavljanki Sage, ki pa jo bo moč povezati v celotno zgodbo ob spremljanju vseh izdanih singlov.

   

  »Napalm 3« bo ekskluzivno predstavljen širši javnosti na povezavi www.siol.net/siddharta-saga 20.4. 2009 ob 20. uri ter na vseh radijskih postajah.

   

  CD s singlom, tako kot Vojna idej, vključuje tri različice pesmi: originalno (produkcija Siddharta in Žarko Pak) ter demo različico in remix, ki ga je pripravil Peter Penko. Vse skupaj je bilo posneto v novomeškem studiu RSL, kar predstavlja dodatno ekskluzivnost lastnikom singla. Pesem so namreč ponovno posneli tudi z Rossom Robinsonom v Los Angelesu, tako da avdio posnetki v tej verziji po prodaji vseh primerkov ne bodo več na voljo. Prvi singel »Vojna idej« je bilo za najbolj zavzete pristaše ekskluzivno moč kupiti v omejeni CD izdaji samo preko Sagine uradne spletne strani. Tokrat bo CD izdaja poleg spletne prodaje na povezavi www.siol.net/siddharta-saga na voljo tudi v prodajalnah Big Bang in Muller ter preko prodaje na Čarli TV.

   

  Za posebno vizualno zgodbo novega singla je poskrbel Veto Group v navezi z izjemnim mladim ilustratorjem, Blažem Porento, ki je z ekipo že sodeloval pri nastajanju podobe za »Vojno idej«.

   

  Skupina po izdaji singla »Napalm 3« napoveduje tudi nov videospot, ki sicer še ne bo predstavljen takoj za uradno predstavitvijo singla, saj zopet pripravljajo nekaj prav posebnega. Zvrstilo se bo še veliko drugih aktivnosti, o katerih lahko preberete na Sagini uradni spletni strani (www.siol.net/siddharta-saga), če redno sledite vsem novostim v tekstu, sliki in videu.

   

  Read more
 • Pobeg iz L. A.

  Čeprav, povsem odkrito povedano, je bil vse kaj drugega kot pobeg. Ameriška izkušnja z Rossom in Ryanom (R'n'R) je nepozabna. Radi bi jo ubesedili pa žal ne najdemo besed, ki bi se lahko približale tistemu, kar želimo povedati. Na koncu je to vendarle samo opis in je daleč od doživetega. L. A. smo zapustili ne samo s posneto ploščo in zagorele polti, temveč še z vsem tistim, kar smo dobili od Rossa. In tega spet ne moremo ubesediti.

   

  Kar pa lahko rečemo, pa je, da plošča zveni fenomenalno. Še vedno jo čaka nekaj posegov (kot naprimer miks in mastering in ...), medtem pa vas bomo zaposlili s komadi, ki smo jih posneli pred odhodom v L. A. In naslednji je takoj za vogalom.

   

  Lepo je biti spet doma, pa čeprav je tu malce hladneje ...

   

  Lep pozdrav, Siddharta

   

  Read more
 • VOJNA IDEJ – DANES!

  Po dolgotrajnem čakanju bo danes točno ob 20.00 na www.siol.net/siddharta-saga premiera videospota Vojna Idej.

   

  Videospot je rezultat izjemnega sodelovanja med Siddharto in produkcijsko hišo NuFrame, dveh mesecev trdega dela in celega kupa številnih postprodukcijskih posegov.

   

  Vojna Idej je prvi iz serije spotov, ki bodo povezovali in pripovedovali zgodbo Sage, novega popotovanja skozi glasbena prostranstva, ki nastaja pod okriljem zasedbe Siddharta. Mala plošča Vojna Idej je izšla v omejeni nakladi in zadnji izvodi so še na voljo v ekskluzivni spletni prodaji prek www.masterofmetal.net/siddharta.


  Glavni partner projekta Saga je Telekom Slovenije, projekt pa se odvija v sklopu SiOL-a na spletnem naslovu www.siol.net/siddharta-saga, kjer lahko v vsakem trenutku pridobite vpogled v nastajanje novega albuma skupine Siddharta. Sagina uradna stran vsebuje številne ekskluzivne vsebine, kot so novice, foto in video reportaže, posnetki iz studia, ekskluzivni „behind the scenes" videodnevnik ter fotoblog skupine.

  Read more
 • VOJNA IDEJ V VIDEO PODOBI

  Mojim sanjam bo raztrgala krila / in svoboda umre. / Še ljubezen bo dobila pravila, / če ne bomo rekli NE!!! / Vojna idej / kuje utrujene. / Vojna idej / misli prepove.

   

  Skupina Siddharta je zadnje dni pred odhodom v Los Angeles, kjer skupaj s producentom Rossom Robinsonom pripravljajo nove zgodbe Sage, preživela pred kamerami. Ekipa NuFrame (režiser Anže Koron in producent Rok Kleč) ter direktor fotografije Miloš Srdić so poskrbeli za osupljivo vizualizacijo prve uspešnice Vojna idej, ki jo je konceptualno osnovala skupina Veto Group.

   

  Dva naporna snemalna dneva, nato pa dolgotrajni postprodukcijski postopki, kjer je potrebno omeniti predvsem zahtevno in tehnično izredno dovršeno kombiniranje video posnetkov z dah jemajočo 3D grafiko, napovedujeta nov video mejnik v slovenski glasbeni zgodovini. Zgodbo spota in »storyboard« (grafične osnutke zgodbe) si že lahko ogledate na http://www.siol.net/siddharta-saga/photoreports.php, na www.siol.net/siddharta-saga pa si že lahko ogledate napovednik premiere. Spletna premiera se bo zgodila v ponedeljek, 23. 2. 2009, ob 20.00 na Sagini strani znotraj spletnega portala SiOL, televizijska pa dan kasneje na programu MTV-ja.

   

  VOJNA IDEJ je prvi iz serije spotov, ki bodo povezovali in pripovedovali zgodbo Sage, novega popotovanja skozi glasbena prostranstva, ki nastaja pod okriljem zasedbe Siddharta. Mala plošča Vojna idej je izšla v omejeni nakladi in zadnji izvodi so še na voljo v ekskluzivni spletni prodaji prek www.masterofmetal.net/siddharta. Glavni partner projekta Saga je Telekom Slovenije, projekt pa se odvija v sklopu SiOL-a na spletnem naslovu www.siol.net/siddharta-saga, kjer lahko v vsakem trenutku pridobite vpogled v nastanje novega albuma skupine Siddharta. Med spletnimi vsebinami, ki jih je mogoče spremljati na www.siol.net/siddharta-saga so tudi novice ter foto- in video- reportaže, posnetki iz studia, ekskluzivni „behind the scenes" videodnevnik ter fotoblog skupine.

  Read more
 • Danes ob 20:00 javljanje iz Los Angelesa

  Siddharta ob izdaji prvega singla, Vojna idej, ne počiva. Takoj ob vstopu v leto 2009 se je namreč odpravila v Los Angeles, bolj točno Venice Beach, kjer sedaj že drugi teden pridno dela na novih posnetkih, ki jih pripravljajo za novo ploščo. Vse to pa ne bi bilo tako posebnega pomena, če jih pod svoje okrilje ne bi sprejel eden legendarnih ameriških glasbenih producentov, Ross Robinson.

   

  Sodelovanje med Siddharto in Robinsonom se je pričelo kmalu za tem, ko je slišal njihove do sedaj posnete plošče in izrazil veliko zanimanje za sodelovanje s skupino. Siddharta v letošnjem letu pripravlja poseben, konceptualno zastavljen projekt Saga, ki se že odvija pred očmi javnosti. Ta poleg glasbe nudi umetniško širino z vizualno dodelano zgodbo. Drugačen pristop k ustvarjanju in snemanju skladb ter odlična produkcija Rossa Robinsona napovedujeta spremembe do sedaj slišanega ter vsekakor kakovostno posnet in drznejši album, ki bo topil ušesa pristašev skupine.

   

  Kot pa koncept Sage že sedaj znano dopušča vsem oboževalcem pogled v vse dnevno ažurirane foto in video vsebine preko spleta, skupina tudi izkušnje iz Malibuja ne bo zadržala zase. Danes, 12. 1. 2009 se bo namreč iz L.A.-ja javila ekskluzivno na spletni povezavi www.siol.net/siddharta-saga, točno ob 20. uri. Zato vsi vabljeni k ogledu, ki bo zopet ponudil košček dogajanja, ki ga Siddharta želi deliti s svojo publiko.

   

  Read more
 • SAGA SE NADALJUJE (LJUBLJANA – ZAGREB – FRANKFURT – CHICAGO – LOS ANGELES)

  Naše novo leto se je začelo v aviacijskem stilu.

  Še preden smo dobro obrnili in zamenjali koledarje, že smo bili v avtomobilih in na poti proti Zagrebu. Z zagrebškega letališča smo najprej poleteli proti Frankfurtu, nato Chicagu in nazadnje pristali v Los Angelesu. Tam nas je sprejel Ross Robinson, ki bo producent naše nove plošče, in nas odpeljal v svoj dom (kjer ima tudi studio) na Venice Beach. Ross je še najbolj poznan po svojem delu s skupinami kot so Korn, Slipknot, Sepultura, The Cure, Deftones, Machine Head, Soulfly, Norma Jean, At The Drive-In, ...

  Tukaj ostanemo kakšen mesec in pol, potem pa se počasi vrnemo nazaj.

  Kaj in kako počnemo, pa se pridno beleži na kamere in foto aparate, ki so postali naš vsakdanjik. Material se kopiči in obdeluje ter bo kaj kmalu na voljo tudi na www.siol.net/siddharta-saga.

  Read more

Srečno 2010!

Želimo vam srečno, zdravo in uspešno novo leto! Naj se vam izpolnijo vse želje in naj bo 2010 leto, polno dobre glasbe!

Kot novoletno darilo vam ponujamo prenos žive verzije Vojne Idej, posnete v Kinu Šiška 21. novembra 2009.

Uživajte in ... rock on!
Siddharta