2008

 • SREČNI, ZDRAVI, Z GLASBO V GLAVI!

  Pa je tukaj še en konec leta. 2008 je v zadnjih izdihljajih in 2009 je že v nizkem štartu, da zavzame njegovo mesto.

   

  Naše želje vam so zelo preproste; bodite srečni in zdravi in imejte na tone dobre glasbe v glavi. Za prvi dve boste morali poskrbeti sami, mi pa se bomo potrudili, da vam olajšamo uresničitev tretje.

   

  Bodite pridni!

   


  Siddharta

  Read more
 • VOJNA IDEJ (EP) – SEDAJ NA VOLJO!

  Prišla je!
  Vojna!
  Vojna idej!

   

  Naročite jo lahko prek naše uradne trgovine na spletnem naslovu www.masterofmetal.net/siddharta. Našli jo boste pod povezavama "Hot Stuff" in "CD".

   

  Bodite hitri, saj Vojna prihaja v omejeni nakladi: 1000 kosov!

   

  Prosimo, da dovolite 1 delovni dan za dostavo! Vsi, ki boste naročili danes do 17.00, boste imeli naročeno dostavljeno jutri.

   

  Read more
 • Vojna idej kmalu v živo!

  Siddharta pripravlja poseben projekt, ki na podlagi izrazitega avtorskega avdio in video ustvarjanja poteka kar na očeh javnosti. Ob tej priložnosti premierno predstavlja prvi single z naslovom »Vojna idej« ta petek, 19. 12. 2008, ob 10. uri v živo, na spletni povezavi www.siol.net/siddharta-saga.

   

  Za najbolj zavzete pristaše bo »Vojna idej« ekskluzivno na voljo v omejeni CD izdaji, saj bo v prodaji le 1000 primerkov, nakup singla pa bo možno opraviti samo preko Sagine uradne spletne strani. Tistim, ki vam vse to ne bo dovolj, boste Vojno idej lahko poslušali ali pa si jo prenesli na vaš mobilnik v obliki originalne melodije, uverture in celotne skladbe na povezavi www.planet.si preko mobilnega portala Planet, v sklopu M:Glasba/Siddharta-saga in preko www.siol.net/siddharta-saga.

   

  Po petkovi predstavitvi singla boste imeli fani priložnost ob 10. uri in pol preko mobilnega portala Planet s člani skupine tudi poklepetati.

   

  Read more
 • Danes otvoritev uradne spletne prodajalne!

  Je uradna!
  Je na spletu!
  In je štacuna, a ni?

   

  Zaradi težav, ki ste jih v preteklosti nekateri imeli z našo spletno prodajalno oziroma z dostavo, smo se odločili, da staro ukinemo in štartamo novo.

   

  Tako smo združili moči z Master of Metal (ki je odslej tudi naš uradni prodajalec) in spravili skupaj prodajalno, ki bo ponujala bolj raznolike artikle s kar najmanj (najraje vidimo, da kar brez, a nikoli se ne ve) težavami. Po drugi strani pa naši artikli ne bodo na voljo samo preko spletne prodajalne, temveč tudi v MOM prodajalnah - Master of Metal (LJ, Ledina center), Mordor (LJ, Kolosej), ...

   

  Ponudbo smo tudi razširili (ste mislili, da se to ne bo nikoli zgodilo, pa se je). Našli boste vse od Cdjev, Cdjev z DVDji, majic, puloverjev s kapuco, pasov, zapestnih trakov, plakatov, lončkov in denarnic do trakov za ključe, lučk in še in še in še in ... Nekaj od tega je še v izdelavi, zato vam bomo sporočili naknadno, ko se pojavi na »policah«.

   

  Pripravljamo tudi artikle posebne izdaje z ilustracijami našega dobrega prijatelja Blaža Porente a.k.a. NinjaAssn. To so resnično neverjetni izdelki, ki vam bodo vzeli sapo, zato ko jih ugledate na policah ali na spletu, ne odlašajte - ker so drugi, ki ne bodo!

   

  Aha in ja ... plačilo je možno tudi s kreditnimi karticami: Visa & MasterCard.

   

  Kje je torej ta reč?
  Tukaj: www.masterofmetal.net/siddharta.

   

  Zdaj pa si le pojdite kaj kupit!

   

  Read more
 • V pričakovanju vojne ...

  Med Video poročili na Sagi se je znašel nov filmček. Nov napovednik. Tokrat brez odštevanja.

   

  Prihaja Vojna Idej!

   

  Read more
 • Bodite priča zmagovalcem v studiu!

  Danes, 5. 12. 2008, bodo skupino Siddharta v novomeškem studiu, kjer skupina snema svojo novo ploščo, obiskali nagrajenci nagradne igre »5x5«, ki so jih člani skupine v sredo izžrebali z živim prenosom preko spletne strani www.siol.net/siddharta-saga. Tudi današnji obisk nagrajencev si boste v celoti lahko ogledali v živem prenosu na naslovu www.siol.net/siddharta-saga/livestream.php.

  Prenos se bo predvidoma začel ob 17. uri. Vabljeni k ogledu!

  Read more
 • Rezultati nagradne igre »5x5«

  Pa vas imamo!


  5 srečnežev, ki bo v petek, 5. 12., prišlo k nam 5im na obisk v studio za 5 ur.


  Nagrajenci ste:
  1. Anže Malis
  2. Ema Muc
  3. Ajda Anžič
  4. Sandi Koren
  5. Brigita Mlekuž

   

  Čestitamo!

   

  To seveda pomeni, da se v petek, 5. 12. 2008, vidimo v studiu v Novem mestu.

  Read more
 • Nagradna igra 5x5 je zaključena!

  Nagradna igra je zaključena!

  Nagrajenci boste obveščeni prek e-pošte takoj po žrebanju.
  Žrebanje bo 3. 12. 2008 v Novem mestu.
  Hvala za sodelovanje.

  Siddharta

   

  PS: Dobili smo 2754 emailov. Od tega 2/3 pravilnih. Prek mobilcev vas je 3670 poslalo 6139 odgovorov. Od tega je bilo 980 odgovorov pravilnih.

   

  Read more
 • 5x5!

  5 srečnih izžrebancev, ki bo v 5ih dneh pravilno odgovorilo na nagradno vprašanje, bo 5. decembra prišlo k nam petim na obisk v studio v Novem mestu ... za 5 ur.

   

  Nagradno vprašanje, na katerega morate odgovoriti, je:


  Kakšen je naslov našega novega singla?

   

  Odgovore pošljite do vključno 30. novembra na saga@siol.net, s pripisom »5x5«. V nagradni igri lahko sodelujete tudi preko mobilnega portala Planet.


  Žrebanje bo 3. 12. 2008. Potekalo bo s prenosom v živo na www.siol.net/siddharta-saga. Rezultati bodo objavljeni po žrebu. Našli jih boste na www.siddharta.net in www.siol.net/siddharta-saga. Vsak od nagrajencev pa bo za 5 ur obiskal člane skupine Siddharta v studiu v Novem mestu. Nagrajenci bodo dodatno obveščeni z odgovorom na njihov mail. Vsi udeleženci v nagradni igri se v primeru, da so izžrebani, strinjajo z objavo osebnih podatkov (ime in priimek) na omenjenih spletnih straneh. Izžrebanci se strinjajo, da bodo udeleženi v prenosu iz studia, ki bo potekal na www.siol.net/siddharta-saga in foto ter video materialih, ki bodo nastali med njihovim obiskom. Osebe, mlajše od 18 let, morajo biti v spremstvu svojih skrbnikov oz. lahko pridejo brez njih na podlagi njihovega pisnega dovoljenja. Za nagrajence bo na dan obiska organiziran prevoz iz Ljubljane do Novega mesta. Odhod iz Ljubljane bo ob 15.00, odhod iz Novega mesta pa ob 21.00.

  Read more
 • In Saga se odpre

  Videli ste napovednik in dovolj dolgo čakali. In zdaj je tu: www.siol.net/siddharta-saga. Obiskujte stran za več novosti. In bo jih veliko več kot le nekaj.

   

  Veselo klikanje!

  Read more
 • In potovanje se začne ...

  Danes je v Siddhartinem taboru velik dan.

   

  Postavili smo čisto novo stran, posvečeno našemu novemu projektu. Najdete jo na naslovu www.siol.net/siddharta-saga.

   

  Tam boste našli prav vse, kar se tiče projekta, nas in vsega, kar nas obdaja. Ta stran je namenjena izključno našemu najnovejšemu projektu in vam bo na voljo ves čas njegovega trajanja. Tam boste našli novice, fotoreportaže, videoreportaže in pisna poročila iz studiev, z vaj, iz zakulisja, pa tudi vklapljanja v živo in s projektom povezane artikle, ki bodo na voljo prav kmalu.

   

  Za piko na i smo preuredili tudi naš S.A.M.O. forum in mu dodali še poseben Saga forum, prostor za diskusijo o projektu, skladbah, videospotih, ilustracijah, o sponzorju in dodatnih aktivnostih, povezanih s projektom, o dogodkih in medijski pokritosti. In spet gre naša zahvala isti ekipi štirih: Nika, Vasja, Steffi in Lea, hvala!

   

  In kot da to še ni dovolj, se danes tudi odpravljamo v studio. V naslednjih dneh bomo posneli nekaj skladb, nato pa se vrnili v prostor za vaje in dokončali ostale skladbe, preden gremo v ...

   

  ... no, o tem pa vam povemo kdaj drugič.

  Read more
 • www.siddharta.net redizajnirana in optimizirana!

  Enostavno morali smo!


  In tudi vi se je boste kmalu navadili, brez skrbi.

   

  Kar nekaj vode je preteklo od zadnje nadgradnje in/ali večje spremembe naše spletne strani. Zdaj pa s ponosom predstavljamo: SOWS* 3.0 - različica nadgradnje 2.01.

   

  Ne le da smo temu vragu dali novo podobo, ampak smo ga tudi prestrukturirali, optimizirali in v nekaterih delih preuredili. Huda sprememba, vemo, a preberite še enkrat drugo vrstico v tej novici in v trenutku bo spet vse lepo in prav.

   

  Glavna sprememba je v zmanjšanju števila jezikovnih možnosti na slovensko, angleško, nemško in hrvaško. Druga velika sprememba pa je okrnitev povezav v navigacijski vrstici z »Domov-Novice-Koncerti-Zgodovina-Albumi-Foto-Video-Dobrote-Forum-Chat-Prodaja-Mediji-Kontakt-Povezave-Iskalnik« (skupaj 15 povezav) na »Novice-Koncerti-Band-Media-Fan Area-Dobrote-Prodaja-Partnerji-Kontakt« (skupaj 9 povezav). Več prostora smo namenili stvarem, kot so besedila in fotografije, obstoječi zgodovini pa smo prideli še biografijo skupine. Spremenili smo še nekaj drugih reči, a te boste lahko poiskali sami.

   

  Proces je bil dolg in naporen, a uspelo nam je! Na tem mestu bi se želeli zahvaliti ekipi, ki je zaslužna za vse skupaj: Vasja, Nika, Steffi in Lea - hvala vam!

   

  Uživajte!

   


  * SOWS, Siddharta Official Web Site - Siddhartina uradna spletna stran
  (nima nič skupnega z angleškim samostalnikom sow1 [sáu] noun zoology svinja)

  Read more
 • Dviga Slovenija zastave ...

  Danes je na novinarski konferenci, dan pred kvalifikacijsko tekmo Slovenije in Severne Irske, Nogometna zveza Slovenije predstavila novo uradno himno slovenske nogometne reprezentance z naslovom Dviga Slovenija zastave.

   

  Ponosni smo, da smo lahko postali del zgodbe, ki jo tudi sami z navdušenjem spremljamo.

   

  Ob nastanku pesmi pa so nam s svojimi glasovi pomagali še štirje nogometni navdušenci: Pero Lovšin, Vlado Kreslin, Zoran Predin in Grega Skočir.

   

  Himno je že mogoče poslušati na uradni spletni strani reprezentance www.nzs.si in naši spletni strani www.siddharta.net. Prav tako se bo pesem vrtela na slovenskih radijskih frekvencah.

   

  Slovenskim nogometnim navdušencem pa bo seveda predvajana na sobotni tekmi v Ljudskem vrtu.

   

  Ne dvomimo, da tudi ob slovenskih zadetkih.

   

  Dajmo naši!

   

  Read more
 • Sevnica

  Spet je ura 11 in spet smo skupaj. Pred “placom” je vzdušje še bolj jutranje, ekipa nalaga opremo, ostali počasi kapljajo. Po jutranji kavi se počasi natovorimo na avtobus tudi sami. Dan se je začel precej običajno, nič ni takšnega, kar ne bi doživeli že mnogokrat. Pa vendar je ta sobota nekaj posebnega. Na avtobusu se kar naenkrat iz zvočnika zasliši “Vse najboljše, Boštjan!” Boštjan namreč danes praznuje rojstni dan. In verjemite, lepšega darila, kot je koncert za rojstni dan, si ne bi mogel želeti.

  Po približno uri in pol vožnje prispemo v Sevnico, natančneje na Sevniški grad. Grad je prelep, na grajskem dvorišču je prekrasen vodnjak, z gradu se razteza neverjeten razgled. Organizator je tokrat res presegel vsa pričakovanja, zaodrje je urejeno, hrana je fenomenalna. Kot bi vedeli, da je danes za enega izmed nas prav poseben dan.

  Tonska vaja steče brez zapletov, razen manjše zamude zaradi poroke, ki se ravno takrat odvija na grajskem dvorišču. Pa nič hudega, časa do začetka koncerta je dovolj.

  Okoli osmih se začne program, najprej so na vrsti Carina, za njimi Jezus Osebno. Ljudje se počasi nabirajo, vzdušje je pravo – rock & roll in grajsko obzidje, na katerem skupina fantov bruha ogenj in vrti ognjene bakle. Nastopi še Gatuzo in počasi se pripravimo tudi mi.

  Ura je 23.20, z odra se zasliši B Mashina, atmosfera je popolna, dvorišče je polno. Voščilo Boštjanu z neverjetnim “Happy birthday” v izvedbi tisočglave množice je res darilo, ki si ga lahko vsakdo samo želi. Koncert, ki bo našemu bobnarju zagotovo za vselej ostal v spominu, se izteče brez zapletov.

  Po koncertu smo v zaodrju v krogu ožjih prijateljev seveda Boštjanu nazdravili še, kot se spodobi. Vse najboljše, Boštjan!

  Hvala ekipi, organizatorju in predvsem hvala naši zvesti publiki za podporo.

  Read more
 • Ankaran

  Poslednji v seriji preddopustniških koncertov je za nami. Ankaran, kot se za obmorske kraje spodobi, nas je pričakal vroč in soparen in niti namakanje v morju ni kaj prida pomagalo pri poizkusih ohlajevanja.

  Kakorkoli že, po okusni večerji smo že komaj čakali, da stopimo na oder in se prepustimo energiji, ki se pretaka med nami in publiko. Uro in pol dolg nastop smo zaključili okrog pol enih zjutraj, veselje in proslavljanje po nastopu pa se je zavleklo do sončnega vzhoda.

  Bilo je lepo in še naprej bo ... se vidimo jeseni!

  Read more
 • 4 v vrsto

  Pa smo jih preživeli. Štiri koncerte zapored. Škofja Loka, Koper, Murska Sobota in Rock Otočec. Bilo je več kot enkratno... človek bi rekel kar štirikratno.
  Za uverturo Škofja Loka. Čudovit Glavni trg je bil preplavljen s poslušalci in po besedah insiderjev smo po obisku celo prekašali njihovega znanega sokrajana. Koncert se je žal moral zaključiti že ob 23. uri, vendar naših poslušalcev nismo pustili prikrajšanih. Odigrali smo uro in pol dolg repertoar naših "evergreenov". Ob pijači po koncertu pa smo si z nekaterimi obiskovalci tudi izmenjali mnenje ali dva.
  Ob 9h zjutraj naslednji dan je naš bus že peljal proti Kopru. Pravi poletni dan, vročina in vonj po morju sta bila pred nami. Super. Ogromno prizorišče in oder sta obetala mega dogodek. Organizatorji z radia Capris so se res potrudili! Po tonski vaji smo se najedli in šli ležat na plažo ... če se ji sploh lahko tako reče :) Dolg dan se je prevesil v noč in nastopi so se začeli. Tabujci, Dan D, Vlado in ob pol enih zjutraj še nastop Siddharte. Družba glasbenikov je kar klicala po dveh duetih in tako smo z Vladom odigrali njegovo Višino, nato pa z Dan D še Male roke / Vodo. 15.000-glava množica je bila zadovoljna in upamo, da tudi zadovoljena.
  Zdaj že res s premalo spanca smo se ob 11h v soboto napotili v Mursko Soboto. Veliko nas je lovilo manjkajoče urice spanja kar na avtobusu. Idilično okolje Soboških dni nas je takoj spravilo v dobro voljo in množica zvečer takoj navdahnila z novo energijo. Fina predstava, le malo nam je nagajala elektrika in je zvok ozvočenja nihal. Ampak imamo občutek, da smo se vsi dobro zabavali. Pozdrav tudi prijateljem iz Idrije - Zablujeni generaciji - za odlično ogrevanje...1, 2, 3, 4....5.
  Kot se za nedeljo spodobi, se je prilegel malce daljši spanec. Na Otočec smo šli šele ob 18h. Festival blata in rock'n'rolla je tudi letos ohranil svojo tradicijo, tako smo takoj opazili nadebudne obiskovalce, kako uživajo v blatni kopeli. Finale evropskega prvenstva nas je prikoval pred veliko platno in skupaj z obiskovalci smo navijali vsak za svoje favorite. Btw. hvala za pivo! Po nogometu pa oder in veliki finale tudi za našo mini turnejo. Hvala naši ekipi, ki nas spremlja in nam omogoča, da lahko uživamo v našem delu. Hvala tudi vsem, ki nas podpirate pod odrom ... na še več dobrih koncertov!
  Se vidimo v Ankaranu!

  Read more
 • Maribor

  Neverjetno, neverjetno – pač prej smo gledali fuzbal.
  Pred tem odlična organizacija (Smiljan) vsega, kar je bilo možno.
  Na koncu smo pristali pred 6.000 ljudmi na lepem stadionu , kjer smo vsaj 20.000-im prstom pognali kri v srce.
  Pa naj se sliši še tako všečno – ZMAGALA je...

  Read more
 • Krška jama

  Dopoldne pred placom. Kot že ničkolikokrat. A vendar je današnji dan nekaj posebnega. Danes nas čaka drugačen špil. Akustičen, bolj umirjen, intimnejši.

  Ekipa zloži robo na avtobus in že krenemo proti Dolenjski, natančneje proti izviru reke Krke, kjer se odvija festival Krka. V jami! Pravi pravcati jami. Tole bo hudo! Vsi smo v napetem pričakovanju, kako bo vse skupaj izpadlo.

  Naši fantje premagajo vse ovire in oprema je v jami, kot bi mignil. Tonska vaja mine brez najmanjših težav, akustika pa nas takoj navduši. Komaj čakamo večer! Po tonski vaji napolnimo naše želodčke z odlično večerjo in z navdušenjem pričakujemo večer in z njim težko pričakovani nastop v jami.

  Jama se polni, koncert se začne. Energija v jami je neverjetna. Vsi takoj začutimo navdušenje publike – ravno takšno je kot naše. Občutki so čudoviti. Naenkrat se počutimo kot bi igrali doma v dnevni sobi. Le da v dnevni sobi ne gorijo bakle. :) Čas mine hitro. Prehitro. Seznam skladb, ki smo jih pripravili za ta večer, se krajša. Publika je razigrana, mi ne zaostajamo. Seznam skladb je bil prekratek, publika zahteva še – za konec v jamo posije sonce.

  Po nastopu fotografiranje, druženje s fani. Čestitke z vseh strani. Navdušenje ostaja. Upamo, da kaj podobnega kmalu spet ponovimo.

  Hvala vsem, ki ste nam pomagali ustvariti ta nepozaben večer – hvala organizatorju, naši ekipi, ki vedno znova preseneti z iznajdljivostjo, predvsem pa našim zvestim fanom. Brez vas ne gre!

  Se vidimo v Mariboru!

  Read more
 • Stockholm

  V severno deželo se kot ekipa prvič odpravimo z letalom. Zamujamo na Brniku, a vseeno točno pridemo v glavno mesto Švedske. Prijetna nastanitev v hotelu nam je krajšala skorajda nično noč. In noči dejansko ni bilo, zato smo si dni vzeli vsak po svoje. Vrhunec je bil kakopak naš koncert pred 10.000 ljudmi, od katerih jih je bilo na tem festivalu hrane in pijače vsaj 3.000 pozornih. Po tem smo bili deležni marsikatere prijetne kritike, nošnje majic tamkajšnjih naših in tujcev ter kasneje spet uživanja breznoči med prijatelji.

  Read more
 • Celje

  Dolgo je minilo od takrat, ko smo vam v Hali Tivoli povedali prav vse, kar lahko na odru povemo. Dolgih 8 mesecev polnih preobratov, novosti, novih izzivov, pričakovanj ... Pa je le prišel maj, z njim nov zagon in prvi v vrsti koncertov, ki nas še čakajo letos.

  23. 5., petek, ura je 11, ekipa že pol ure zlaga opremo na avtobus, mi pa se kot ponavadi zberemo pred “placom”, na že tako utečenem jutranjem obredu. Vse je teklo kot ponavadi, brez zapletov, rutinirano, kot že neštetokrat prej. Ampak nekaj spet srbi pod prsti.

  Oprema je zložena, stopimo na avtobus in krenemo proti Celju, proti Planetu Tuš. Pot mine hitro, saj se v avtobusu po dolgem času spet začuti tista prava rock 'n' roll atmosfera.

  V Celje prispemo okoli 14h. Fantje začnejo razlagati opremo na oder, spet vse teče kot že neštetokrat, utečeno v znanem ritmu. Koncert je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen v dvorano, vendar nas to ne zmoti preveč, saj se bliža čas nastopa in važno je le, da bomo po dolgem premoru spet na odru. Tonska vaja gre kot po maslu, dvorana je ravno prav arhitekturno razdrobljena, da je zvok res tak, kot ga hočemo in kot ga od nas pričakujejo naši fani.

  Po tonski vaji se odpravimo v backstage, ura je 17. Pojemo nekaj toplega in se s polnimi trebuhi parkiramo na teraso, kjer začuda sije sonce ... ampak nič hudega, saj vsi vemo, da bo kmalu grmelo, kot da se je utrgal oblak.

  Začne se koncert, prvi nastopijo I.C.E. in ljudje se že zbirajo. Takoj za I.C.E. stopi na oder Alya, ki s svojim nastopom dodobra ogreje publiko, dvorana se polni... nekaj pa nas še vedno srbi pod prsti, kmalu bo...

  Z nastopom začnejo Dan D, fantje že fino žgejo, ko se na odru kar naenkrat stemni, spogledamo se in pomislimo »sam ne mi rečt, da ... ne, ne, sej je sam varovalka«, občutki so mešani, saj ne more biti nič hudega, pa ne danes.... pa ne zdaj. Po kakih 20 minutah pavze se na odru spet prižgejo luči in Dan D nadaljujejo s svojim koncertom. Kmalu bo... Ura je skoraj enajst zvečer.

  Končno pride čas ... ekipa pripravi oder za naš nastop in okoli 23.15 se na odru spet stemni, toda tokrat ne zaradi varovalke. Zasliši se Peter in Volk ... varovalka dela. IN ZAGRMI! Grmi kot že dolgo ne, dvorana Planeta Tuš se trese, natakarji dvignejo natakarice na rame, dvorana je polna, energija je prava, sedaj vemo, kaj nas je tako srbelo...

  Koncert steče brez zapletov, končamo okoli enih. Prijetno utrujeni se pomešamo med naše zveste fane in počakamo, da ekipa pospravi opremo. Pot nazaj je bila malo tišja, ampak zato tako bolj sladka.

  Hvala vsem, ki ste nas prišli gledat, in hvala ekipi za še en rokerski večer v Sloveniji.

  Read more
 • Gnan v neznano


  Naše poti se razhajajo.

  Po več kot desetih letih soustvarjanja, preigravanja, po štirih studijskih in dveh „live“ albumih, vseh singlih, posebnih izdajah in nepreglednem številu koncertov se je Cene R. odločil, da se začasno preizkusi tudi na samostojni poti, ki ga bo prav tako kot tista z nami, vodila skozi glasbo.

  V tej odločitvi ga podpiramo in mu iskreno želimo veliko sreče in uspeha.

  Malo ljudi srečaš v življenju, ki imajo tako izrazito pozitiven doprinos k celoti, tako na osebnem kot glasbenem področju, še manj takih, ki s tem postanejo nenadomestljivi in nepogrešljivi. Cene je brez dvoma eden izmed njih. Bil je in ostaja predvsem naš prijatelj in četudi se naše poti začasno glasbeno razhajajo, smo prepričani, da se bodo še kdaj križale.
  In takrat se nikoli ne ve…

  “Skupina Siddharta je in bo vedno povezovala nas, torej vsa čuteča bitja, ki so ji in ji bomo v prihodnje prisluhnili. Naj se trese, naj se trese...” Cene R.

  Read more
 • Poletna mini turneja

  Po daljšem koncertnem zatišju se zopet vračamo nazaj na odre. Grmelo bo v vsakem primeru – če bodo poletne nevihte in tudi, če jih ne bo. Začnite nabirati kondicijo, da se bomo videli na:

  23. 5. 2008, CELJE, PLANET TUŠ
  14. 6. 2008, KRŠKA JAMA
  20. 6. 2008, MARIBOR
  27. 6. 2008, KOPER
  28. 6. 2008, MURSKA SOBOTA
  29. 6. 2008, ROCK OTOČEC
  11. 7. 2008, ANKARAN

  O potencialnih dodatnih datumih pa vas bomo obveščali sproti.

  Se vidimo!

  Read more
 • Nominacija za Viktorje 2007

  Vsem, ki ste glasovali za našo nominacijo v kategoriji Popularni glasbeni izvajalec na Viktorjih 2007, se iskreno zahvaljujemo za vaše glasove.

  Za Siddharto je uspešno in razgibano leto. V 2007 smo koncertirali po klubih in poletnih festivalih, pod streho spravili Izštekane pri Juretu Longyki, razprodali Maraton ter ju potem oba objavili še v CD obliki z dodanima DVD-jema. Zopet smo bili nominirani za Best Adriatic Act na MTV EMA 2007, posneli videospot za Male Roke in združili moči s skupino Dan D ter namočili naše Male Roke v njihovo Vodo.

  Read more
 • Videospot za »Autumn Sun« premierno na MTV Adria

  Skladba Autumn Sun, ki je bila prvič izvedena v radijski oddaji Izštekani in nato ponovljena pred večtisočglavo množico na Maratonu, bo dobila svoj videospot. »V živo« posneta uspešna projekta Izštekani in Maraton bosta osnova novega videospota, ki ga bosta v končni izdelek zmontirala Igor Nardin in Mateja Kavčnik z MTV Adrie.

  Premiera bo 8. marca v oddaji Adria Top 20.

  Autumn Sun (album Silikon Delta) je po T.H.O.R.-u prvi Siddhartin videospot, sestavljen samo iz koncertnih posnetkov in prvi Siddhartin single, ki je posnet in predstavljen le v angleškem jeziku.

  Read more
 • Siddharta z novim managementom

  Siddharta po uspešnem sodelovanju z dosedanjim managerjem Iztokom Kurnikom ta izziv predaja v roke Veto Groupa. S slednjim je Siddharta prvi projekt izvedla že leta 2001, ko je bila narejena vizualna podoba albuma Silikon Delta. Veto Group bo skupino oskrboval celostno: management, booking in odnosi z javnostmi. Iztok bo z občasnimi nasveti pomagal novemu partnerju skupine.

  Novi management bo dosegljiv na obstoječi številki 041 382 192, za ostale informacije se lahko obrnete na info@siddharta.net.

  Read more

SREČNI, ZDRAVI, Z GLASBO V GLAVI!

Pa je tukaj še en konec leta. 2008 je v zadnjih izdihljajih in 2009 je že v nizkem štartu, da zavzame njegovo mesto.

 

Naše želje vam so zelo preproste; bodite srečni in zdravi in imejte na tone dobre glasbe v glavi. Za prvi dve boste morali poskrbeti sami, mi pa se bomo potrudili, da vam olajšamo uresničitev tretje.

 

Bodite pridni!

 


Siddharta