2007

 • Srečno 2008!

  Vesel božič in srečno novo leto 2008!

  Read more
 • Izid albumov

  Izid dveh »živih« albumov Izštekani in Maraton ter otvoritev razstave koncertnih fotografij Aleksanda Remca smo zabeležili tudi s podpisovanjem in druženjem z našimi fani. Vse skupaj se je dogajalo v prodajalni Big Bang Giga, kjer se je zbralo kakšnih 200 naših prijateljev, katerim smo poklonili maratonski plakat in seveda na željo tudi podpise. Izmenjali smo nekaj mnenj in se nastavljali številnim objektivom. Kot presenečenje večera pa so nam člani S.A.M.O. foruma v zborčku zapeli Samo edini in Orion Lady kar tam sredi trgovine pred vsemi obiskovalci. Malce treme je bilo prisotne, ampak nič za to... Zaželeli so vse najboljše našemu Tomažu in Janiju, ki sta v tistih dneh praznovala rojstni dan in pa seveda samemu forumu, ki je praznoval že 5-letnico obstoja. Vse najboljše tudi z naše strani! Druženje je bilo zelo prijetno in tudi nam v veselje

  Read more
 • December bo še kako živ!

  Leto 2007 je bilo za Siddharto sila uspešno. Z nagrado Viktor v roki so se fantje v začetku leta podali na klubsko turnejo, zaigrali na nekaterih poletnih festivalih , bili ponovno nominirani za Best Adriatic Act na MTV in koncertno sezono zaključili z odmevnima nastopoma v Izštekanih na Valu202 in koncertnim Maratonom v Hali Tivoli. In prav slednja dogodka sta bila za njih tako posebna, da so se ju odločili podoživeti z izidom dveh živih albumov.

  Od ponedeljka, 10. 12. 2007, bosta tako na voljo kar 2 koncertna albuma skupine Siddharta. Album Izštekani bo obsegal CD z glasbo zaigrano v oddaji, na DVD-ju pa si boste lahko radijsko oddajo tudi ogledali. Album Maraton bo zajemal kar 4 CD-je z vso glasbo, ki je bila zaigrana na tem večurnem glasbenem presežku in DVD z dokumentarnim filmom o dogajanju pred dvorano in v njej, pred koncertom in med njim.

  In da bo mera polna, na dan izida, 10. 12. ob 19h, bo Siddharta v prostorih glasbene trgovine Big Bang Giga v BTC-ju otvorila razstavo koncertnih fotografij nastalih v obdobju 2006/2007 in jih je v objektiv ujel fotograf Aleksander Remec. Ob tem bo skupina tudi na voljo za podpisovanje svojih novih in starih albumov.

  Read more
 • MTV EMA 2007

  1. november bo mimogrede tukaj in poldruga milijarda ljudi po širnem svetu bo znova prikovana pred televizijske sprejemnike, saj je to dan letošnje podelitve Evropskih glasbenih nagrad (EMA). Podelitev bo v dvorani OlympiaHalle vodil nepredvidljivi Snoop Dogg, že tretje leto zapored pa bo podeljena tudi nagrada v kategoriji 'Best Adriatic Act'.

  In kdo so nominirani? Glasbeni novinarji in kritiki ter redni spremljevalci glasbenega sveta iz cele regije so izbrali bosansko-hercegovsko zasedbo DUBIOZA KOLEKTIV, hrvaški zasedbi HLADNO PIVO in JINX, že tretjič zapored tudi slovensko skupino SIDDHARTA in prvič kultno srbsko zasedbo VAN GOGH. Torej podobno kot lani, ko je slavila Aleksandra Kovač, zares odličen nabor nominirancev, sam izbor pa bo zato najbrž znova zelo izenačen in nedoločen do zadnjih trenutkov.

  Za svoje favorite boste lahko glasovali na dva načina – prek spletne strani www.ema.mtvadria.com ali pa s pošiljanjem SMS sporočil.

  za Dubioza Kolektiv pošljite SMS* z vsebino MTV01 na 3700
  za Hladno Pivo pošljite SMS* z vsebino MTV02 na 3700
  za Jinx pošljite SMS* z vsebino MTV03 na 3700
  za Siddharto pošljite SMS* z vsebino MTV04 na 3700
  za Van Gogh pošljite SMS* z vsebino MTV05 na 3700

  *cena poslanega SMS sporočila je 0,42 €, ponudnik storitve je Mobitel d.o.o.

  Glasovanje se začne v ponedeljek, 24. septembra ob polnoči in traja do petka, 26. oktobra do 12. ure.

  Tudi tokrat je vse v vaših rokah! Želite, da zmaga vaš favorit? Potem glasujte!
  Zmagovalec bo razglašen 1. novembra na podelitvi EMA nagrad v Münchnu, seveda z neposrednim prenosom na MTV Adrii.

  Read more
 • Maraton

  Dan se je začel že okrog 8.00, ko si je vsak doma pripravil vse potrebno (obleke, brisače,...) za večerni koncert. Ob 9.00 smo bili zbrani pred našim »placom« in ekipa je začela z zlaganjem celotne opreme v kombije. Ko smo prišli v Tivoli, smo morali še kako uro počakati na soundcheck, saj še ni bila vsa oprema nared, tako da smo s prvimi preverjanji začeli okrog enih. Med tem so prihajali tudi gostje in tudi oni preverjali svoje nastavitve, da bi bilo vse kot po maslu zvečer, ko bo šlo zares. Tonska se je kot ponavadi tudi tokrat zavlekla in smo komaj uspeli končati do 18.00, ko so se odprla vrata za prve obiskovalce. V tisti uri in pol do nastopa smo nekaj malega pojedli (s polnim želodcem se pač ne da igrati) in nato ob 19.45 zavzeli oder. Začelo se je...dvorana je bila nabito polna in ko smo stopili na oder, je bilo res sanjsko. Seveda ni šlo brez težav in tako smo morali med tistimi krajšimi pavzami, ki smo jih imeli splanirane, reševati nekatere krče, posledice mesec dni dolgih priprav in celodnevnega igranja. S pozitivno energijo in dobro volje se vse pozdravi in tudi Maraton se je nadaljeval brez opaznejših pripetljajev. Bolj je šla zadeva proti koncu, boljše nam je šlo in po odzivu v dvorani je tudi publika kar našla tisto dodatno energijo in norela z nami do konca. Pravzaprav so bili pod odrom res enkratni...zdi se nam, da so vsi zdržali do konca in da so bili v dvorani res tisti pravi fani. Tudi gostje so dodali svoj čar in tudi njim gre posebna zahvala. Ob 00.59 smo sestopili iz odra, tako da je časovnica na koncu kazala 5 ur in 15 minut igranja. Ampak po takem nastopu se še ne gre domov in takšni priložnosti je bilo potrebno nazdraviti.

  Read more
 • Nagradna igra

  Srečni nagrajenci "septemberske nagradne igre" so:

  ziga.gardener@, saso_bedek@, klemen.cerar@, kolar.tadeja@ in primoz.korbar@

  Nagrajence prosimo, da nam na mail pošljejo svoje podatke.

  Read more
 • Siddharta Maraton - RAZPRODAN!

  Sporočamo vam, da so danes pošle še zadnje vstopnice, ki so bile na voljo za omenjen dogodek. Obeta se nam res nepozabno naporen večer pred razprodano Halo Tivoli. Vse obiskovalce naprošamo, da pridejo na prizorišče že ob 18.00 in se s tem izognejo gneči, ki bo nastajala na parkiriščih pred halo in na vhodih v ledeno dvorano. Ura začetka koncerta je napovedana ob 19.30. Naj spomnimo, da je tokrat IZJEMOMA dovoljen vnos fotoaparatov na prizorišče.

  Read more
 • Siddharta Maraton zadnji poziv

  Z velikim veseljem pozivamo naše oboževalce, da si kar najhitreje zagotovijo vstopnice za Siddharta Maraton. Vstopnice gredo hitro v prodajo in po besedah organizatoja lahko pričakujemo, da bodo pošle še v tem tednu.

  Ob tej priložnosti bi se radi še enkrat zahvalili vsem medijem za podporo pri oglaševanju dogodka in seveda vsem sponzorjem, ki so dogodek podprli!

  dm - drogerie markt
  fruc
  najdi.si
  Plus
  Radio Antena

  Seveda pa nismo pozabili na naše zveste fane, ki se jim, oziroma se vam bomo, na prav poseben način zahvalili prav z Siddharta Maratonom!

  Read more
 • Izštekani

  Jure Longyka nas je ponovno gostil v svoji oddaji Izštekani. Tokrat smo kot zrelejši in tudi tehnično bolje podkovani prav uživali v tem izštekanem nastopu. Vaje v studiu smo imeli že dan pred nastopom, tako da smo lahko v miru vse pripravili in bili za petkov nastop kar najbolj suvereni. Dejstvo, da je šla oddaja v živo in da ni bilo prostora za ponovitve in napake, nas je samo še dodatno motiviralo. Hvala Juretu, glasbenim gostom (Buco,Godalika in Tokac) ter ekipi oddaje za res čudovit in nepozaben večer.

  Read more
 • Delna ponovitev izštekanih s Siddharto

  Zaradi velikega zanimanja se bo na Radio Maribor v soboto 29. 9. 2007 v oddaji Glasbeni Radiogram, Siddharta ponovno izštekala. Oddaja bo trajala od 10.05 do 11.00, program pa lahko poslušate na 93,1 MHz (na Pohorju) in 90,4 MHz (na Boču). Bodite z nami.

  Read more
 • Ob dnevu žalovanja stopimo skupaj

  Globoko pretreseni ob tragediji in razdejanju torkove ujme smo se odločili,
  da želimo izraziti svoje razčustvovanje in se z nocojšnjim nastopom na rtv Slovenija pokloniti preminulim in trpečim.

  Radiotelevizija Slovenija skupaj z radiem Ognjišče organizira dobrodelno prireditev Stopimo skupaj za prizadete ob nedavnih poplavah.

  Več o prireditvi si preberite tukaj ogled nastopa pa tukaj.

  Read more
 • Maratonci

  Danes vam že lahko predstavimo nekatere izmed gostov na velikem Siddharta Maratonu, ki se bo zgodil 5. oktobra v ljubljanski Hali Tivoli. Svojo prijavnico za Maraton so že oddali: Primož M., Gregor Skočir, Nikolovski, Godalika quartet in Vlado Kreslin. S tem pa se spisek gostov šele začenja ...

  Read more
 • Siddharta maraton

  Po 4 studijskih albumih, albumom remiksov ter več kot 50 posnetih skladbah se skupina Siddharta pripravlja na nov podvig. 5. oktobra bodo v Ljubljani (Hala Tivoli) v enem večeru, skupaj z gosti, zaigrali svoj celotni opus. Ni potrebno dodatno poudarjati, da gre za poseben dogodek, ki se lahko postavi ob bok koncertu na Stadionu izpred nekaj let, saj bo oder poln Siddhartine glasbe več kot štiri ure! Na "najdaljšo noč" se skupina že temeljito pripravlja in vadi skladbe, ki niso bile odigrane v živo že kar nekaj časa oziroma še nikoli.

  Prvim 1000 najhitrejšim privržencem bomo vstopnice prodali po 17€.

  Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih skupine Eventim (www.eventim.si / 031.349.000)

  Predprodajna cena vstopnice 20€ na dan koncerta 25€

  Seznam prodajnih mest Eventim

  Read more
 • Septembrska nagradna igra

  Izmed vseh, ki se boste s svojim delujočim email naslovom prijavili na prejemanje novic na naši strani (spodaj levo), bomo konec septembra izbrali 3 srečneže, ki bodo prejeli brezplačno vstopnico za ogled koncerta Siddharta maraton.

  Imena srečnežev bomo objavili na spletni strani in jih obvestili po elektronski pošti. Prijavite lahko tudi svoje prijatelje ali jih obvestite, da to storijo sami.

  Read more
 • Izštekani

  Po več kot osmih letih se Siddharta ponovno spušča v akustične vode v oddaji Izštekani. Jure Longyka, radijski voditelj in snovalec omenjene oddaje, bo člane Siddharte gostil 21. septembra na frekvencah Vala 202. Akustični zvoki posameznih skladb z vseh štirih albumov skupine bodo v 90-minutni oddaji popestreni tudi s pogovorom, obujanjem spominov in gosti.

  Uradna novica iz naslova rtvslo.si, posnetek pa najdete v rubriki dobrote pod audio ali kliknite tule.

  Read more
 • Novo mesto

  Koncert se je zgodil na glavnem trgu Novega mesta, v soboto 08. 09. 07. Gostje smo bili Urban4, Siddharta in pa seveda domači top bend Dan D. Prihodu v Novo mesto je klasično sledila tonska vaja, po tonski vaji večerja, po njej pa ogled koncerta Urbana4. Za njim smo bili na vrsti mi. Publike je bilo okoli 3500 – 4000 ljudi. Organizacijo moramo zelo pohvaliti, saj je vse teklo, kakor je treba. Naš nastop je bil eden lepših, saj smo imeli zopet priložnost igrati na novem, letos prvem tovrstnem dogodku in prizorišču, publiko pa smo zopet opijali z našo glasbo dobro uro in pol. Za nami je nastopila še novomeška skupina Dan D, kateri smo se ob koncu pridružili tudi mi in skupaj smo zaigrali Malo Vodo. Koncert in celoten dogodek se je uspešno prelevil v vsesplošno rajanje do jutranjih ur. Upamo, da ste se imeli lepo. Vidimo se na ljubljanskem Siddhartinem Maratonu, ki bo 05. 10. 07 v Hali Tivoli, kjer bo polno presenečenj, naš najširši repertoar, zanimivi gostje...

  Read more
 • Velika Polana

  Zadnji koncert v spomladansko-poletnem ciklu turneje Petrolea, smo zaključili v Veliki Polani, kjer je doma belo vino, prekmurska gibanica vse to pa se nahaja v bližini Beltincev... Koncert pred več tisoč glavo publiko je bil ponovno poln energije, publika pa polna evforije. Ob zaključku je sledil komad, ki ga tu vsi dobro poznajo in sicer Od Višine Se Zvrti. Več kot primeren zaključek turneje, kateremu je sledilo nazdravljanje in druženje s feni. V jutranjih urah smo prišli v Ljubljano, kjer smo se poslovili. V naslednjih dneh bomo odšli na morje in krajši oddih. Vidimo se v septembru, kje, kako in zakaj pa vam še sporočimo. Uživite in se kmalu spet vidimo... Siddharta

  Read more
 • Kranj

  Kranjski fest so zastopale barve rokenrola in legenda Pero Lovšin. Barve ronkenrola so bile seveda naše. Pred nami pa so nastopili "umetniško nadarjeni" glasbeniki, o katerih nimamo kaj govorit. Lahko povemo, da smo Kranju pokazali pravo maniro našega rajanja na odru, publika je napolnila kranjsko središče mesta mi pa smo jim zapolnili prostor z 2 urnim koncertom. Publika odlično razpoložena, lepih deklet, ki ljubijo b... velik velik. Ob zaključku koncerta smo se priklonili kranjskemu občinstvu in se tako zahvalili za podporo našemu ustvarjanju. Hvala lepa vsem našim fenom še enkrat!

  Read more
 • Koper

  V torek smo nastopili na Koprski noči skupaj s skupino Dan D. V popoldanskih urah je bil čas namenjen tonski vaji, poznemu kosilu in nekoliko kasneje je na vrsto prišla še osvežitev v morju. Koncert smo pričeli okoli 22.30, tako da je Titov trg zaživel vrhunec približno ob polnoči oziroma malo čez, ko smo okoli 3.000 glavo publiko presenetili skupaj s skupino Dan D, ko smo jim zaigrali Malo Vodo. Po nastopu je sledilo skupno rajanje in slikanje s feni. Res lep dogodek v poletnem času, ki bo ostal v spominu tudi nam.

  Read more
 • Idrija

  Tokrat smo si na petek 13. privoščili popolnoma novo lokacijo za nas, v Idriji, kjer imajo klub po imenu Kaos. Klub premore okoli 300-400 ljudi, je v dveh etažah in se očitno lahko spravi na oder tudi bend kot smo mi z vsemi našimi inštrumenti in pokaže Idriji kako se naredi dober žur v eni uri in pol. Publika je bila super, luštnih deklet dovolj, kar pa seveda ni več posebnost, ampak že pravilo... Odigrali smo jim repertoar iz vseh naših plošč, publika je prepevala in divjala tako kot se za gre ;-) Po koncertu je sledilo nalaganje opreme na avtobus in počasi odhod proti Ljubljani...

  Read more
 • Laško

  Četrtkovo popoldne smo namenili vožnji v Laško, kjer nas je čakalo večerno rajanje z več tisoč glavo publiko. Ob prihodu smo začeli postavljat opremo na oder, da bi čim prej opravili tonsko vajo. Seveda pa v Laškem ne gre brez pokušine njihovega in nasplošno vseslovenskega piva in res je eden boljših. Po tonski je sledila večerja nato pa kratek ogled celotnega dogajanja v Laškem. Glasbenih odrov je bilo kar nekaj, program je bil sestavljen iz veliko komercialnih glasbenih skupin. Pomembno je torej, da pride čim več ljudi, da se družijo in zabavajo in popijejo kakšno pivo ali dva... Kot zaključek večernega dogajanja smo na glavni oder stopili mi. Koncert z dobrim vzdušjem in podivjano publiko se je zaključil z nazdravljanjem z Laškim pivom v zaodrju, kjer je sledilo tudi druženje s fani...

  Read more
 • Planina pri Sevnici

  Koncert na višini 700m in še nekaj nadmorske višine, je omogočil lep razgled na sosednje hribe in doline. Lep okoliš je privabil okoli 5 tisoč ljudi. Naš nastop je sledil dokaj pozno, pred nami je nastopila Neisha in Mi2 in drugi. Prizorišče polno ljudi, mi pa na odru s polno energijo preigravali naš repertoar uigrano in suvereno. Res lepo je slišat množico, ki prepeva tvoje komade, pleše in nori, ti pa se enostavno prepustiš glasbi in njenemu čaru in se tako vse zlije v nekakšno popolno celoto. S takšnimi občutki smo koncert tudi zaključili, luna je bila polna in vzdušje prizorišča je bilo čarobno v pravem pomenu. Prihod je bil zgodaj jutranji, spanec več kot potreben!

  Read more
 • Žalec

  Prihod na prizorišče v Žalcu je bil v popoldanskih urah, kjer je bilo spet vse pripravljeno na tonsko vajo... Po tonski je sledila večerja, po njej pa smo imeli skoraj 4 ure časa da se malo spočijemo in pripravimo na koncert. Pred koncertom se je nabrala množica ljudi, ki so prišli na Žalsko Noč in s pričetkom koncerta se je žur začel. Trajalo je približno 2 uri, publika je navdušeno zahtevala dodatek in ga je tudi dobila. Po koncertu smo se malo ohladili in družili z našimi feni...

  Read more
 • Hrastnik

  Po napornem petkovem nastopu je sledil nekoliko manjši nastop v Hrastniku, v njihovi športni dvorani. Koncert je bil odigran v našem klasičnem špilu, z udarnim repertoarjem, bis pa se je začel nekoliko mirneje in končal z vrtečo se višino. Po koncert je sledilo druženje s feni in pa nazdravili smo zopet uspešnemu končanemu vikendu koncertov...

  Read more
 • Maribor

  Petkov prihod v Maribor okoli 13h, je bil namenjen tonski vaji za večerni nastop. Nastopali smo v družbi Laibahov,Dan D-jev in Šank Rokov. Ledena dvorana je bila polna šest tisoč glave množice, katera je prepevala z nami vse do konca, ko smo jim pripravili presenečenje in so se nam pridružili na odru skupina Dan D. Skupaj smo odigrali komad Mala Voda, občutki o tem pa so bili super. Po našem nastopu smo si ogledali še nastop Laibahov, ki nam je bil zelo všeč, nato pa je počasi je sledil odhod proti Ljubljani...

  Read more
 • Impro liga

  V nedeljo, 10. junija 2007, se je v KUD-u France Prešeren odvila 2. tekma velikega finala Impro lige, vseslovenskega prvenstva v gledališki improvizaciji. Za pokal najboljšega v igri spontanosti in bujne domišljije sta se merili ekipi Veselička in Modro nebo. Že tako nepredvidljiva predstava, ki nastaja izključno po predlogih občinstva, je ob koncu doživela še eno presenečenje, saj so na oder stopili Primož B., Tomi M. in Tomaž O. R., člani skupine Siddharta. Povezovalcu večera Gregorju Grudnu so namreč predali škatlico z navodili za zadnji prizor, ki so ga odigrali improvizatorji. Navodila za zaključno sceno (npr.: koliko improvizatorjev bo stopilo na oder, kakšne predloge poda občinstvo, koliko časa traja prizor, itd.), oziroma t.i. "delegatski izziv", improvizatorji tako dobijo v roke le nekaj trenutkov pred začetkom igre, k njim pa vedno priromajo na zanimiv, če že ne spektakularen način. Tokrat so improligaši kot rečeno za pomoč poprosili člane Siddharte, saj se vsi delegatski izzivi imenujejo prav po skladbah skupine. "Domine" so tako kljub zanimivemu zapletu - prinos škatlice so skušali "preprečiti" nekateri improvizatorji iz občinstva - prišle v prave roke, občinstvo pa je navdušeno zaploskalo vpletenim.

  Read more
 • Nazarje

  Prihod v popoldanskih urah v Nazarje nam je omogočil, da smo se lahko malo razgledali po okoliških hribih, namreč klub Rdeča Armada leži v dolini, kjer je razgled naravno lep.
  Zopet pohvale vreden klub je bil zvečer nabit s publiko, naš nastop pa se je pričel okoli pol11h zvečer. Imeli smo tudi pred skupino Kačji Pastir, za nami pa je sledil še nastop skupine Yogurt. Naš koncert je trajal dobro uro in štirideset minut, publika je bila super in nas je lepo sprejela in sodelovala z nami vse do konca... Sledilo je druženje in počasi odhod proti Ljubljani. Tako je minil še en uspešen vikend nastopanja naslednji petek pa se vidimo v Mariboru v družbi Šank Rock, Laibachov, skupine Dan D in drugih...

  Read more
 • Novo Mesto

  Koncert v Novem Mestu se je zgodil v bližini tržnice natančneje, na vrtu letnega lokala San Sebastian. Organizatorji so poskrbeli da je šlo vse kot po maslu, koncert je bil super, vrt poln novomeščank in novomeščanov. Poskrbeli smo tudi za presenečenje večera in sicer se nam je ob koncu koncerta na odru pridružil pevec skupine Dan D. Res je bilo super vzdušje, publika nora in mi prav tako. Veseli smo da se je ta koncert zgodil in upamo, da se bo nekoč tudi še ponovil. Drugi dan nas je čakal koncert v Nazarjah...

  Read more
 • Dunaj

  Prihod na Dunaj v dopoldanskem času, nam je omogočil da smo se lepo v
  miru pripravili na večerni koncert. Igrali smo v klubu Planet
  Music, kapacitete do 800 ljudi. Vse je potekalo kot po maslu. Koncert smo
  pričeli okoli 22 ure, pred nami pa sta nastopili 2 skupini iz
  Avstrije. Dvorana se je pridno polnila, treba je omenit tudi naše zveste
  fane, kateri so prišli v kar lepem številu. Temu primeren pa je bil tudi
  občutek na koncert, saj je skoraj cela dvorana prepevala z
  nami. Energija je bila super in koncert smo klasično zaključili z
  bisom. Sledilo je druženje in žur za par ur, nato pa je prišel čas
  odhoda proti Ljubljani. Naš šofer Rok se je potrudil in nas hitro
  pripeljal domov.

  Read more
 • Kresnice

  Petkovo popoldne smo namenili odhodu v Kresnice, kjer nas je zvečer
  čakal nastop. Ob prihodu je sledilo postavljanje opreme, mi smo se
  osvežili v brunarici, ne daleč od dvorane. Sledila je tonska vaja, na
  kateri se imamo luštno, saj traja ponavadi okoli 1 uro da vse
  priključimo in se posvetimo zvoku na odru. Tisa nas pridno posluša in
  svetuje, fantje iz ostale ekipe pa nas poslušajo in nekateri
  pripravljajo vse potrebno za večer, pod to pa spadajo dodatni
  instrumenti, kitare, kabli, napis ki se ga obesi za bobnarjem našim,potem
  pa tudi naš prodajni kotiček, katerega je seveda treba pripravit tako da
  se do njega lahko normalno pride. Ja, tako je za vse to zadolžena naša
  pridna ekipa, brez katere ne bi zmogli pripraviti vse sami.
  Po koncertu je sledil tuš in počasi odhod v Avstrijo.

  Read more
 • Radenci

  Ob 12h je sledil odhod v Radence, mi pa smo se lahko še malo počivali kar na poti do tja. V Radencih je potekal maraton, že 27 po vrsti. Tekle so vse generacije in prav te so se združile zvečer na našem nastopu, ki smo jim ga pripravili. Zbralo se je okoli 8 tisoč ljudi, vzdušje je bilo enkratno, večer pa lep, nebo jasno, katero je prav tako prisluhnilo našemu koncertu. Po koncertu je sledil tuš v bližnjem hotelu in odhod proti Ljubljani. V jutranjih urah smo se poslovili in odšli vsak v svojo posteljo. Sledi nedelja, dan za počitek in relaksacijo...

  Read more
 • Brežice

  Še en dokaz, da je klubska scena razvita v Sloveniji, in to celo z mesečnim programom v klubu, kot je bil tudi v Brežicah, t.i. MC Brežice. Koncert smo začeli okoli 23 ure, dvorana je bila polna mladine, katera je bila napolnjena z energijo, ki nas je popeljala skozi naš koncert, vse tja do 1 ure zjutraj, ko smo zaključili naš nastop. Vtisi s koncerta so fenomenalni, v dvorani je bilo vroče vroče...  Ker nas je čakal naslednji dan še en izlet, tokrat v Radence, je bilo treba oditi proti Ljubljani kar se da hitro. Naš šofer se je ponovno izkazal in nas pripeljal v 2 urah, tako kot je treba, varno in hitro. Super večer se je zaključil s spancem, ki pa ni bil najdaljši...

  Read more
 • Koncert na Dunaju

  Zaradi zanimanja naših oboževalcev smo se odločili, da bomo v sodelovanju z organizacijo ŠOU organizirali prevoz, ogled Dunaja in rezervirali vstopnice za koncert na Dunaju, ki se bo zgodil 26 maja v klubu Planet Music.

  Cena prevoza in vstopnice je samo 15€!
  Število vstopnic je omejeno!

  POGRAM IZLETA

  Informacije o vstopnicah so na voljo na številki: 031.816.227 oziroma na email naslovu dominik.zupancic@gmail.com.

  Read more
 • Črnomelj

  Pot mimo Novega Mesta, skozi Metliko v Belo Kranjsko dolino smo prispeli v Črnomelj, kjer ob reki Lahinji stoji klub MKK Črnomelj. Prostor za okoli 200 ljudi je bil seveda majhen in zvečer tudi razprodan. Koncert se je pričel okoli 23h in je trajal dobri dve uri. Publika ja bila vesela in zadovoljna, pa tudi po 8 letih nas je spet lahko slišala prav v tem klubu. Po koncertu smo se družili s feni kar pred klubom... Prihod v Ljubljano v jutranjih urah, počitek pa je bil zaslužen in nekoliko daljši. Vidimo se zopet neslednji konec tedna...

  Read more
 • Žiri

  Pot skozi Horjul nas je popeljala čez prelepo ozelenelo pokrajino v Žiri. Blizu dvorane smo odkrili lokal z vrtom, kjer smo osvežili naša grla pred začetkom tonske vaje. Po tonski vaji je sledila večerja, kjer so nas stregle simpatične natakarice, njihova značilnost pa je ta da med strežbo od veselja in dobre volje kar požvižgavajo. Koncert se je pričel okoli 22h, dvorana je bila nabito polna, kar pa se je poznalo tudi na odru, namreč v trenutku smo bili popolnoma mokri, kar je bilo opaziti tudi med obiskovalci. Publika je bila odlična, sprejela nas je zelo lepo, mi smo pa naredili žur do jutranjih ur. Prihod v Ljubljano nekoliko zgodnejši, tako da je bil spanec daljši...

  Read more
 • Singel Male Roke POPRAVEK

  Obveščamo vas, da bo singel v paketu z albumom Petrolea na voljo od ponedeljka 14. maja 2007 v vseh glasbenih trgovinah.

  Read more
 • Singel Male roke

  Hkrati z najnovejšim videospotom prihaja na trg tudi singel za Male roke. Plošček bo vseboval album verzijo Malih rok, pesem, ki je nastala v sodelovanju s skupino Dan D, Male roke / Voda in štiri posnetke v živo iz nastopa v klubu Mostovna aprila letos (Male roke, Plastika, Domine in Homo Carnula). Plošček bo od petka 11. 5. na voljo v poslovalnicah Big Bang v paketu z albumom Petrolea.

  Read more
 • Murska Sobota

  Prihod v Mursko Soboto je bil okoli 16h. Ker smo igrali v nekakšnem gradu in smo imeli do tonske vaje skoraj 2 uri časa, smo si malo ogledali okoliški park in odšli na kavo. Po tonski vaji je sledila večerja, seveda v stilu Prekmurja in s sladico, ki bi se ji v angleškem jeziku lahko reklo "over Mura moving cake". Res so lepo poskrbeli za nas, mi pa smo jim vrnili s super koncertom, ki je trajal dobri 2 uri. Publika je bila na začetku nekoliko zadržana, vendar smo jim dobro podžigali pod nogami, tako da se je koncert zaključil v evforijo zavit komad Vlada Kreslina, Od Višine Se Zvrti. Publika je bila temu tudi živi dokaz, nam pa se je zaključil vikend popolno, s ta pravim klubskim špilom. Murska, super je blo, bili ste enkratni!!!


  Read more
 • Hrastnik

  Prvič v več kot deset let dolgi zgodovini nastopanja skupine Siddharta smo bili 4. 5. 2007 prvič na licu mesta prisiljeni odpovedati koncert v Hrastniku. V sicer razprodani kinodvorani DOL je bila zaradi tehničnih nepravilnosti, (električne napeljave v povezavi z obilnimi padavinami), ogrožena naša varnost, varnost glasbene opreme in nenazadnje kvaliteta samega nastopa.

  Vsem obiskovalcem se iskreno opravičujemo za nevšečnosti in hkrati izražamo tudi naše nezadovoljstvo z nastalo situacijo! V primeru, da se dogovorimo za alternativni termin, ga bomo takoj objavili na www.siddharta.net.

  Read more
 • Male Roke

  Gre za tretji videospot s plošče Petrolea, a hkrati prvo balado. Tokrat je dirigentsko palico vzela v roke Dafne Jemeršič. Snemali smo po hodnikih in dvoranah ljubljanskega gradu in poleg članov Siddharte za igralce povabili nekaj znanih obrazov...jih boste prepoznali?

  Read more
 • Videospot Male roke

  V petek 4. 5. ob 17h bomo na naši spletni strani premierno prikazali najnovejši videospot za pesem Male roke. Gre za tretji videospot s plošče Petrolea, a hkrati prvo balado. Tokrat je dirigentsko palico vzela v roke Dafne Jemeršič. Snemali smo po hodnikih in dvoranah ljubljanskega gradu in poleg članov Siddharte za igralce povabili nekaj znanih obrazov...jih boste prepoznali? Videospot si lahko ogledate tudi na drugem programu TV Slovenija (Lestvica na drugem) in z naslednjim tednom na vseh ostalih televizijah.

  Samo za obiskovalce spletne strani smo pripravili še kratek dokumentarec o poteku snemanja in prigodah, ki so sestavni del takega procesa. Uživajte!

  Read more
 • Mostovna

  V petek nas je pot zanesla proti Novi Gorici na koncert v Mostovno. Še en dokaz, da je klubska scena v Sloveniji živa in zelo dobro urejena. Klub Mostovna ima definitivno predznak super kluba, kjer si vsak bend želi nastopiti ponovno. Imajo tako rekoč vse, še celo kuhinjo in ležišča, kuharja in maserko :-)  No maserke res nimajo pa nič zato... mogoče nekoč, nekje...

  Torej ob prihodu se je oprema začela sestavljat in postavljat na oder, mi smo imeli čas za kavo in krajši sprehod po okolici. Po tonski vaji je čakala domača večerja, pašta a la kart. Koncert se je pričel ob 23h in je trajal do 1h. Publika ja žurala čisto do konca, to pa je bil eden izmed boljših špilov na tej turneji. Tudi počutje na odru je bilo izjemno. Posebnost tega koncerta je mogoče ta, da smo ga v celoti tudi posneli, material pa bomo mogoče nekoč tudi uporabili. Po koncertu je sledilo druženje in podpisovanje plakatov, cd-jev, majčk... Prihod v zgodnjih jutranjih urah je naznanil sicer lepo sobotno jutro, katero je bilo v našem primeru namenjeno dolgemu spancu...

  Read more
 • Opčine / Opicina

  Nekje okoli kraja Opčine, takoj za Italijansko mejo blizu Trsta, je potekalo študentsko rajanje. Lokacija pod šotori sredi idiličnega Italijanskega Krasa je imela na tako lep sončen dan le eno pomanjkljivost in sicer morje, tisto v katero bi se ob takšni temperaturi pognali prav vsi... Tako pa smo si nekateri privoščili krajši sprehod po naravi, med tem časom pa so naši fantje poskrbeli za našo opremo, jo postavili in ozvočili. Temu je potem sledila tonska vaja, po kateri so nas odpeljali v čisto pravo italijansko trattorijo, kjer je bila pica res dobra. Poskusili smo tudi malo domačega merlota in pa teranov liker...

  Koncert okoli 23h v polnem šotoru mladine, je trajal do 1h zjutraj, nato pa je sledila še pop-rock skupina iz Milana. Prihod v Ljubljano je bil okoli 6h zjutraj, nakar je sledil počitek. Naslednji petek 20. 04. 07 pa se vidimo v Solkanu.

  Read more
 • Škofja Loka

  Petkov nastop se je zgodil v klubskem vzdušju Rdeče Ostrige, študentskega kluba v Škofji Loki. Klub je sicer prenovljen in izpopolnjen, tako da smo koncert izvedli brez večjih težav, razporeditev dvorane in samega lokala je super in učinkovita, praktična. Imajo reden mesečni kulturni program, kar pa je za mladino in njen razvoj zelo pomembno. Koncert je trajaj skoraj 2 uri, publika je bila navdušena, mi pa smo na odru pokazali, kako se delajo klubski špili. Po koncertu je sledilo druženje s feni, ki se je zavleklo pozno v noč. Okoli 3h ure smo prišli v Ljubljano in odšli spat. Drugo jutro nas je čakala pot v Italijo...

  Read more
 • snemanje videospota

  V soboto s pričetkom ob 9h zjutraj, smo se zbrali na Ljubljanskem gradu. Razlog je bil snemanje novega video spota. Snemali smo čez cel dan, skoraj do polnoči. Naša vloga v spotu je zelo strokovna, igramo prijazne znanstvenike, ki... (več ne povemo :-).
  Ko bo spot zmontiran, si ga boste lahko ogledali in si razložili zgodbo sami. Za režijo je odgovorna Dafne Jemeršič, kamero je držal v rokah Miloš Srdić, Urška je poskrbela za naše kostume, ostala tehnične ekipa, katere število se je sukalo okoli 15 ljudi, pa je skrbela za luči, masko, tehnične inštalacije, rekvizite, catering...
  Imeli smo se super, občutki zelo dobri, res pa je, da je bilo naporno in ni tako lahko posneti spot v enem samem snemalnem dnevu. Tako gre vsa zahvala celotni ekipi, katera je poskrbela, da je vse potekalo kot po maslu! Hvala tudi Festivalu Ljubljana, ki nam je prijazno ponovno odstopilo prostore na gradu. Spot se je namreč v večini posnel v prostoru, ki se imenuje Kazamate, je iz 15 stoletja in je bil prvotno namenjen kot vhod na grad...


  Read more
 • Ljubljana

  Petek in Sobota, 30. in 31.3.2007, sta bila dneva namenjena koncertiranju v pravem rokenrol vzdušju ljubljanskega kluba Orto bar. Že kar na začetku se lahko zahvalimo celotni ekipi Orto Bara, ker so tako lepo poskrbeli za nas, Medo tenks za odličen "finger food", pijačo in energijo, tudi med samim nastopom... Zahvale in pohvale tudi naši osebni ekipi, katera je poskrbela da smo se vsi spravili na oder, kar je sicer na začetku kazalo kot skoraj neizvedljivo. Namreč spravit 6 ljudi s celotno opremo na tako kvadraturo zahteva kar nekaj živcev, kompromisov glede gibalne površine, monitoringa, temu primerno smo morali prirediti tudi jakost inštrumentov na odru. Oba koncerta sta izpadla zelo dobro in kvalitetno, tako iz glasbenega kot tudi iz zvokovnega stališča. To pa potrjuje dejstvo, da smo skupina Siddharta bend, ki si lahko privošči vsak prostor in ga spremeni v pravo rokenrol rajanje, kar se je odlično videlo tudi v očeh Ljubljanske publike in podatek da sta bila ob koncerta razprodana že pred samim začetkom Orto festa, na dan prvega koncerta, ko se je odprla blagajna Orto Bara. Iskrena zahvala gre tudi vam, dragi oboževalci, ki ste si prišli ogledat naš nastop, verjamemo da bi z lahkoto napolnili prizorišče tudi v nedeljo, a vseeno dovolj za slovesno otvoritev že znamenitega in tradicionalnega Orto Festa, ki nas bo spremljal še cel april, z zanimivim izborom glasbenih skupin.

  Read more
 • »The« day

  V soboto na prireditvi Viktorji ste lahko videli, čemu se je Siddharta posvečala zadnje tedne. S skupino Dan D smo združili moči in dva svoja komada ter naredili zanimiv glasbeni kolaž. Njihovo Vodo in naše Male roke je sedaj moč poslušati v skupni izvedbi. Vseh 11 glasbenikov iz obeh skupin se nas je zbralo v RSL studiu v Novem mestu, kjer smo staknili glave, prearanžirali komada in v živo posneli ta nov izdelek. Mi smo uživali, uživajte tudi vi!

  Read more
 • Viktor 2006 je naš

  Dobri stari Viktor! Naš si in mi smo te še kako veseli! Leto 2006 je bilo za Siddharto delavno in polno izzivov, ki smo se jih lotili z vso našo vnemo. Posneli smo Petroleo in jo predstavili na večjih odrih po celi Sloveniji. Posneli smo dva videospota in zavzeli vrhove glasbenih lestvic. Kljub pastem, ki jih nudi glasbena industrija, je bila plošča razglašena za najboljši album lanskega leta. Tako smo vstopili v 2007 bogatejši za marsikatero izkušnjo in sedaj dobili tudi uradno potrditev dobrega dela. In to prija! Torej, Viktor, dobrodošel v družbo nas in naših zvestih fanov!

  Read more
 • Ravne na Koroškem

  Po napornem dopoldnevu, namreč snemali smo oddajo TLP, ker v nedeljo ni bilo prostega termina zaradi poletov v Planici, kar pomeni da smo morali odpreti oči ob 7h zjutraj. Končali s snemanjem ob 14h in se odpravili proti Ravnam na Koroškem. Vožnja je trajala približno 3 ure, kar nam je omogočilo nadoknaditi jutranji spanec. Ob prihodu smo si ogledali popolnoma nov klub, kateri je eden izmed najboljše opremljenih klubov v Sloveniji. Postavili smo opremo, naredili tonsko vajo in šli na večerjo. Koncert je bil razprodan že nekaj dni prej, pa je bil res zelo energičen in hkrati zaradi prostora tudi zelo intimen. Publika nas je sprejela super, mi smo jim podarili enkraten rokenrol žur. Po koncertu je sledilo druženje in v zgodnjih jutranjih urah prihod v Ljubljano. Naslednje jutro nas je čakalo v objemu Viktorjev, namreč generalke jutranje so se pričele že ob 9h... Zvečer nas je čakal nastop skupaj z skupino Dan-D. Uživajte,mi pa se vidimo konec tedna kar dva dni zapored c Orto baru, kjer bomo odprli znameniti Orto fest!

  Read more
 • Mestinje

  Vožnja skoraj dvourna (katero smo zaupali tokrat našemu šoferju Matevžu), nam je omogočila nekoliko počitka in malo dodatnega več kot potrebnega spanca. Ob prihodu je sledilo delo naše super ekipe, kateri že zelo utečeno postavijo, sestavijo naš oder in glasbeno opremo. Sledila je tonska vaja z našo tonsko mojstrico Tiso. Večerja v stilu finger fooda in nekih mrzlih narezkov. Koncert zopet odličen, publika ponorela in norela še do jutranjih ur. Po koncertu je sledilo druženje in nazdravljanje naši obletnici skupnega, uspešnega sodelovanja zadnjih 12 let. Resnično lep zaključek vikenda, tako da se že veselimo prihajajočega, ko nastopamo v petek na Ravnah na Koroškem. Do takrat pa se lepo mejte in srečno!

  Read more
 • Železniki

  V petek okoli 15h smo štartali iz Ljubljane, skozi Škofjo Loko, proti Železnikom. V njihovem kulturnem domu smo imeli koncert, ki je bil napovedan ob 22 uri. Železniki, kjer je nekoč živel rudnik pod hribom, se lahko pohvalijo tudi z najstarejšim plavžom, če bi dobesedno citirali našega Janija, ki je na sprehodu opazil tudi tipičen slovenski kozolec v leseno-betonski konstrukciji. Če pa se vrnemo še na samo prizorišče, lahko dodamo, da je bila dvorana nabito polna ljudi, željnih naše glasbe in dobrga rokenrol žura. Bend se je temu odzval, publika je to sprejela in ob koncu koncerta smo se razšli z nasmehi na obrazih, kot se za ljudi spodobi. Pot do Ljubljane je minila hitro, odšli smo spat za nekaj ur in se zopet zbrali v soboto, ko nas je čakal odhod v Mestinje.

  Read more
 • Viktorji 2006

  Lansko leto je bilo za Siddharto zelo dejavno in očitno ni ostalo neopaženo. Priznanje je prišlo v obliki nominacije za kipec Viktor za glasbenega izvajalca. V družbi Zorana Predina in skupine Leeloojamais se bomo v soboto 24. marca podali v boj za njegovo lastništvo. Vemo, da nam boste vi, naši prijatelji, pri tem ščitili hrbet in z močnimi glasovi prevesili tehtnico na našo stran.

  Se pa že veselimo Viktorjev, saj je večer vedno polni presenečenj in tudi letos zagotvo ne bo nič drugače.

  Read more
 • Štuk

  V petek okoli 15h smo prispeli v Štuk - klubsko dvorano v Mariboru, kjer smo imeli koncert s katerim smo štartali spomladansko klubsko turnejo. Koncert se je pričel ob 22:20 in je trajal skoraj celi 2 uri. Naš repertoar je sestavljen iz vseh naših štirih plošč, tako da je izbira komadov pestra in bolj razgibana, temu primerno pa bomo tudi lahko prilagajali play liste in s tem presenečali publiko, na naslednjih nastopih. Upamo, da se srečamo in da ga za zažuramo skupaj. Še enkrat, bravo Maribor! Koncert super d'best! Žur do jutranjih ur! Se vidimo v petek v Železnikih. Ciao...

  Read more
 • XOF

  Eksplozija zabave nas je tako pretresla, da smo vtise lahko strnili šele danes. Uro in petnajst minut nastopa smo maksimalno izkoristili in odigrali nekakšen »best of« repertoar. Kdor se zabave ni mogel udeležiti v živo, je lahko del našega nastopa spremljal kar od doma, saj je nacionalna televizija prve pol ure prenašala na svojem drugem programu. Zbralo se je skoraj 20.000 naših prijateljev in v čast nam je bilo, da so bili priča prvovrstnemu presenečenju. Po našem nastopu sta namreč na oder prikorakala Blaž Gregorin in Žare Pak (predstavnika založbe KifKif/Menart) in nam podelila »Platinasto ploščo«, priznanje za 15.000 prodanih izvodov naše Petrole-e. Seveda gre na tem mestu zahvala tudi vam, našim prijateljem, ki nas že dolga leta podpirate in stojite ob strani!

  Read more
 • Cesta kliče...

  ...In mi smo se odzvali. Kot obljubljeno, se po dveh mesecih mirovanja zopet vračamo na odre. Tokrat v prvinska vzdušja klubov in manjših dvoran. In seveda s spremenjenim repertoarjem, ki bo izbiral med deli vseh naših plošč. Mi se potovanja že veselimo...

  Read more
 • Radio BreakThru

  Siddharta se bo s komadom Japan predstavila v prihajajoči DJ Darkside metal/rock radijski oddaji. BreakThru Radio (BTR) je predan temu, da daje priložnost nadarjenim novim izvajalcem s celega sveta. Moto radia BreakThru je "Glasba za ljubitelje glasbe".

  Nova specialna oddaja bo na sporedu VES teden, 24 ur na dan na BreakThru radiju www.breakthruradio.com od 29. januarja – 4. februarja. Posebnost tega showa je povratek posebnega segmenta "Hardcore Heaven"!

  Vse oddaje BTR so brezplačne in za poslušanje ni potrebna nikakršna registracija. Vse kar morate storiti je, da obiščete domačo stran in kliknete na "The Darkside" povezavo.

  Read more
 • Siddharta v živo na Ra Hit

  V petek, 19. 1. 2007 je imel radio HIT nekakšen v živo prenešen, torej tudi pred publiko prikazan, glasbeno-informacijski progam. Zanimivost je ta, da se je vse skupaj začelo že ob 5:30 zjutraj in je trajalo vse tja do 10h. Oddajo so vodili v živo iz odra v razprodanem teatru v Mengšu, v kateri je nastopilo tudi veliko imen slovenske glasbene scene. Tudi nam se je zdelo primerno, da z našim nastopom pokažemo dobro voljo, je pa res da smo se morali zbuditi v petek že kar ob 7h zjutraj, kar pa je za glasbenike zelo nenavadno. :-) Ko smo prispeli na samo prizorišče, nas je čakal topel obrok, seveda mlečni in kavni napitek, da poženemo kri po žilah. Za naš nastop smo pripravili skladbo Male Roke, ki smo jo izvedli v akustični verziji. Publika in pa seveda Radio Hit, so nas lepo sprejeli in se nam zahvalili z aplavzom, tako pa smo to jutranje rajanje tudi zaključili. Ker tega prej še nismo naredili nikoli, se nam je tokrat ta stvar zdela zanimiva, vredna izkušnje in predvsem druženja z ostalimi glasbeniki, ki pa je bilo glede na jutranje ure čisto normalno, ob kavici in debatki alla "kje ste pa učer igral"," a dons ste tud kje"... Lep pozdrav vsem do meseca marca, ko bomo štartali z našo spomladansko turnejo.

  Read more
 • Posnetek koncerta iz Ljubljane

  Z veseljem objavljamo novico, da bo posnetek ljubljanskega koncerta s Prešernovega trga na sporedu v ponedeljek, 8. januarja, okrog 22. ure na drugem programu TV Slovenija. Zvočni zapis koncerta pa boste lahko ujeli na frekvencah Vala 202 v petek, 12. januarja. Točno uro predvajanja še javimo.
   
   

  Dodano:
  Val 202 - petek, 12. januarja ob 22.30

  Read more
 • Srečno 2007

  V letu 2007 vam skupina Siddharta iz srca želi veliko sreče, zadovoljstva in predvsem veliko dobre glasbe!

  V priponki se nahaja naša novoletna elektronska voščilnica!

  Read more
© Siddharta

Srečno 2008!

Vesel božič in srečno novo leto 2008!