2004

 • Ponovni izid plošče Rh-

  Po enoletnem trkanju na vrata tujine objavljamo, da je napovedani datum izida mednarodne plošče Rh- v Nemčiji, Avstriji in Švici 21. marec 2005.

  Read more
 • Koncert v Ljubljani – drugič

  Nepozabno!

  Petkov koncert v Ljubljani bo v naših spominih zapisan z velikimi črkami.

  Neverjetna energija, ki je več kot dve uri trgala razgreto ozračje v dvorani, je bila tisti večer dovolj zgovoren dokaz, da so naši fani, naša publika, naši prijatelji iz pravega, najboljšega testa. Težko si predstavljamo, kako bi sploh lahko na lepši način zaključili z našim letošnjim koncertiranjem.

  Siddharta smo s tem dobili še večji zagon za naše nadaljnje delo, zato še enkrat najlepša hvala vsem, ki nam že vrsto let nudite podporo, in vsem, ki ste v teh petih napozabnih koncertih po Sloveniji prišli v našo družbo in z nami delili to rušilno energijo in emocije.

  Tisto noč po petkovem koncertu je bila marsikatera zdravica med nami namenjena prav VAM.

  Read more
 • Koncert v Ljubljani - prvič

  Četrtku in povprečni starosti primerno hladna ljubljanska publika je odsevala lastnost prenovljene nadebudne koncertne dvorane.
   
  Eden glavnih odrskih blagrov je, da hlad spreminjamo v toplino, toplino v vročino, vročino v energijo, ki si jo potem podajamo med bendom in publiko. Hvala, ker ste dovzetni, hvala, ker sprejemate, hvala, ker ste.

  Četrtek je bil vročičen.

  Read more
 • Koncert v Kranju

  Sploh ne vem, kaj naj rečem, sploh ne vem, kaj naj rečem!!!

  Kranjska publika nikoli ne razočara. Nabito polni Dom krajanov na Primskovem je deloval kot eno...energija, glasba in emocije so prežele sleherno dušo. Sedemindvajset komadov dolga setlista je bila ena najdaljših v Siddhartini koncertni zgodovini. Pa vendar je koncert minil kot bi mignil.

  Po koncertu smo izmenjali nekaj besed s fani, spili pivo ali dva in se podali domov. V ušesih pa nam je še vedno odmevala glasba...nenazadnje je bilo v dvorani skoraj toliko ozvočenja kot na stadionu.

  Read more
 • Statistika

  Od 25. junija 2003 do danes 03. 12. 2004 okrog poldneva se je na naši spletni strani ustavilo 500.000 obiskovalcev. Največ v enem dnevu jih je bilo 15. 09. 2003, le dva dni po razprodanem koncertu na stadionu, na uradnem forumu, ki je ravno danes star dve leti, pa se je 3. januarja 2004 gnetlo in gužvalo 96 S.A.M.O. uporabnikov.

  Read more
 • Koncert na Štuku - drugič

  ŠTUK je ena tistih dvoran, v katero se vedno radi vračamo zaradi odličnega ambienta in dobrega zvoka, predvsem pa zaradi temperamentne publike, ki nam je tudi tokrat izkazala močno podporo.

  Tokrat je bil poudarek na starejših pesmih, ki smo jih v zadnjih tednih nekoliko predelali in jim poskusili vdihniti novo življenje. četrtkov koncert je bil z naše strani malenkost bolj sproščen, petkov pa tehnično in zvokovno nekoliko bolj dovršen.

  V pričakovanju naslednjih koncertov...

  Rock on!

  Read more
 • Koncert na Štuku - prvič

  V četrtek, 25. 11. 04 smo odšli iz Ljubljane proti Mariboru, kjer smo začeli manjšo turnejo v okviru petih koncertov v Sloveniji. Ti koncerti so posvečeni predvsem našim najdražjim (fenom), katerim gre največ zaslug, da je Siddharta postala to, kar je, predvsem v smislu, da so se ji odprla vrata v svet svetovne glasbene industrije..
   
  Naš prvi koncert na mariborskem Štuku je bil fenomenalen. Namreč ko po skoraj letu dni nenastopanja na slovenskih tleh zopet stopiš na oder, se zaveš, kaj ti resnično to tudi pomeni, potem vidiš polno dvorano ljudi, ki so te prišli poslušat in tako se koncert oz. nastop sprevrže v popolno, skoraj ze čarobno rajanje na odru in pod njim.
   

  Skoraj dve uri in pol dolg koncert nam je dal toliko energije, da smo se skupaj z našimi najdražjimi feni potem zabavali še pozno v noč, ki nas je popeljala v jutro naslednjega dne, ki pa je bil v polnem pričakovanju večernega koncerta, ponovno na Štuku.

   

  Read more
 • Koncert na Poljskem

  Odhod iz Ljubljane smo imeli v petek ob 14:00, kar je pomenilo, da je pred nami dolga pot, in seveda kot ponavadi smo si jo krajšali z filmskim maratonom, ki je narekoval kar neverjetnih 6 filmov. Nekateri so obupali in zaspali že prej, nekateri smo vztrajali do konca. Mogoče si vseeno nismo mislili da bo vožnja res trajala tako dolgo.
   
  Prihod  v mesto Zabrze se je zgodil ob 4:00 v soboto zjutraj. Večina se je takoj odpravila na počitek, nekateri so si privoščili še kratek sprehod. Za vse pa je bil to le kratek odmor. Vstali smo že ob 9:30, pojedli zajtrk in se ob 12:00 odpravili v Dom Glasbe in Plesa. Ob prvem pogledu na dvorano, podobna je Gallusovi dvorani v Cankarjevem domu, in mislijo da pred nami igra simfonični orkester, smo imeli vsi v glavah koncert Križank iz leta 2002, kjer smo prvič igrali z simfoničnim orkestrom.
   
  Sledila je tonska vaja in popolde kosilo v bližnji restavraciji kjer so nam postregli z tradicionalno hrano na Poljskem.
   
  Ob 19:00 se je začelo. Najprej simfoniki in ob 21:30 naš nastop. Bilo je kot ponavadi, polni energije smo se odpravili na oder in začeli igrati. Japan, Rooskie, Rave, ... nekaj pa je bilo vseeno drugače. Publika ni bila takšna kot v Ljubljani ampak je bila bolj usmerjena v simfonični nastop, kar je pomenilo da smo jih malo presenetili z glasbo in izvedbo. Nismo se dali in koncert izpeljali korektno do konca. In izkazalo se je, da smo ljudjem razširili obzorja. Večina njih je bila prvič na takšnem koncertu in ............ bili so neverjetno navdušeni, kar se je kazalo iz komada v komad ...... do končnega takta po katerem smo bili deležni velikega aplavza.
   

  Read more
 • Koncertni datumi 2004

  Skupina Siddharta naznanja, da bo do konca letošnjega leta izvedla nekaj manjših koncertov po Sloveniji in s tem svojim zvestim oboževalcem poskusila izpolniti željo po živi izvedbi nekaterih starejših avtorskih pesmi, ki so bile na lanskoletni turneji Rh- nekoliko zapostavljene. Hkrati bi radi tudi v sebi potešili potrebo po odrskih nastopih pred domačo publiko, ki jim skozi vsa ta leta izkazuje veliko naklonjenost in nudi ogromno podporo. Zaradi vedno bolj pospešene promocije zadnje plošče v tujini bodo do nadaljnega to najbrž ene redkih priložnosti predstavitve starejšega materiala Siddharte, nekaj od tega tudi v malo drugačnih preoblekah.
   
   
  Koncertni datumi:
   
  25. 11. 2004 Maribor / Štuk
  26. 11. 2004 Maribor / Štuk
  04. 12. 2004 Kranj / Primskovo
  09. 12. 2004 Ljubljana / Cvetličarna – Media Park
  10. 12. 2004 Ljubljana / Cvetličarna – Media Park
   
  Cena vstopnice v predprodaji je 3.000sit, na dan koncerta 3.600sit.
   
  Predprodaja vstopnic na vseh predprodajnih mestih od 11. 11. 2004:
  Maribor: dm - drogerie markt, Europark, Pobreška cesta 18, 2000 Maribor in na blaganji dvorane Štuk
  Kranj: dm - drogerie markt, ONC, cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj

  Ljubljana: dm - drogerie markt, Citypark, Šmartinska cesta 152 g, 1000 Ljubljana

  Read more
 • Online trgovina

  V našo spletno trgovino smo dodali dva nova izdelka. Obesek za ključe in nove majice. Oba nova artikla se ponašata z novim logotipom skupine Siddharta. Stare majice so na voljo samo še do razprodaje zalog.

  Read more
 • ...po dokumentarcu...

  13. septembra smo premierno prikazali širši javnosti dokumentarni film skupine Siddharta. To se je zgodilo v ljubljanskem Koloseju, kjer nas je pričakala zajetna skupina privržencev, očitno zelo neučakanih fenov Siddharte. Neučakanih pa zato, ker je to naš prvi dokumentarni film, morda zaradi tega še nekoliko bolj oseben.
  Res lepo je videti, koliko ljudem pomeniš skozi vsa ta leta, koliko trdega dela je bilo, je in še bo potrebno za dosego tistega, v kar vsi verjamemo skupaj in to je, da sodimo v sam vrh svetovne glasbene scene.
  Tako je bilo moč opaziti par istih obrazov tudi v Mariboru in Celju naslednjega dne in pa seveda tudi v Kopru, kjer smo zaključili predstavitev Siddhartinega dokumentarnega filma, v sredo 15. septembra.
  Iskrena hvala vsem fenom, ki verjamejo v nas.

  Read more
 • Siddharta na glasbenih televizijah in v kinu

  Siddharta naletela na odličen odziv in veliko podporo na evropskih glasbenih televizijah.

  13. septembra 2003 se je na stadionu za Bežigradom zgodil največji slovenski rock koncert. Skupina Siddharta je ob podpori simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter 60 plesalcev izvedla spektakel, ki si ga je ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev.

  Natančno leto dni kasneje prihaja v Koloseje po vsej Sloveniji dokumentarni film za vse ljubitelje skupine, ki bi si želeli spoznati zakulisje in podoživeti trenutke tega velikega dogodka. Film vključuje neobjavljene posnetke priprav na ta zgodovinski dan, ekskluzivni intervju s člani skupine ter nekatere nepozabne utrinke s samega koncerta.

  MTV Europe bo v ponedeljek 13. septembra v oddaji 'MTV New' predstavil Siddhartin najnovejši spot, poleg tega pa je skupino izbral kot skupino tedna. Predstavitev Siddharte si bo moč ogledati na internetnem naslovu www.mtv.tv pod rubriko 'Artist of the week'. Siddharta se bo tako pridružila predstavitvam svetovnih izvajalcev, kot so Metallica, Maroon 5, Lenny Kravitz, Dido, Prince ...

  Z 20. septembrom bodo spot pričele predvajati domače, kot tudi ostale pomembne evropske glasbene televizije MTV (France, Germany, Holland, Nordic, Poland, Romania, Russia, Spain), Viva (Germany, Poland, Plus) in VH1.

  Vsi, ki se bodo udeležili ponedeljkove ljubljanske premiere Siddhartinega dokumentarca, si bodo novi spot lahko ogledali kar v kinodvoranah, saj je po dokumentarcu načrtovan vklop v program MTV Europe.

  Dokumentarec si bo moč ogledati v Kolosejih:
  13. 09. ob 17h v Ljubljani
  14. 09. ob 17h v Mariboru
  14. 09. ob 19h v Celju
  15. 09 ob 17h v Kopru

  Na predstavi v Ljubljani si boste lahko v neposrednem prenosu programa MTV Europe ogledali svetovno premiero najnovejšega spota skupine Siddharta z naslovom My Dice. Gre za angleško različico skladbe Ring, ki jo najdete na posebni izdaji albuma Rh- v obliki večkrat nagrajene krvne vrečke.

  Vstopnice so že v prodaji, vsem tistim, ki boste ostali brez nje, pa svetujemo, da se obrnete na info@kolosej.si. V primeru velikega interesa za ogled filma tudi po napovedanih datumih bodo v Kolosejih razmišljali, da bi film predvajali tudi v naslednjih dneh.

  Read more
 • Premiera Ring / My Dice

  V ponedeljek, 13. septembra, ob prvi obletnici koncerta na Bežigrajskem stadionu, bo premierno prikazan že četrti videospot z albuma Rh-. Siddharta je za svoj novi singel izbrala skladbo Ring, za katero sta bili posneti dve verziji spota, v slovenskem in angleškem jeziku.
   
  Angleška različica z naslovom My Dice bo premierno predvajana na MTV Europe v oddaji MTV New, v kateri so predstavljeni najnovejši spoti svetovne produkcije. Od četrtka 16. septembra bo spot deležen pospešenega predvajanja v oddaji Super Rock, ki je namenjena vsem ljubiteljem rock glasbe in je na sporedu vsak četrtek ob 11h zvečer.

  Slovenska različica spota bo prvič predvajana 18. septembra v sobotni oddaji World Chart Express, v ponedeljek, 20-ga, pa bo spot prispel na vse ostale televizijske postaje. Obe različici najnovejšega spota si boste seveda lahko ogledali tudi na www.siddharta.net.

  Read more
 • Novi S.A.M.O. skin

  Ob obletnici izida posebne izdaje albuma Rh-, t.i. bloodbaga, ki se je pred točno letom dni za kratek čas ustavil v prodajalnah plošč, smo na S.A.M.O. forum dodali posebno krvavo preobleko: Rh- Bloodbag Skin.

  Read more
 • Obletnica plošče Rh-

  Točno pred enim letom je Siddharta izdala svoj tretji studijski album z naslovom 'Rh-', ki je na prodajne police prišel v slovenski in angleški različici. Slednja je bila natisnjena v omejeni nakladi s posebnim ovitkom v obliki transfuzijske vrečke in je bila razprodana v le nekaj dneh.
  V tem času je Siddharta dosegla in presegla kar nekaj pomembnih mejnikov ter prejela vrsto priznanj in nagrad. Izpostavimo lahko Viktorja za skupino leta, Viktorja za posebne dosežke, nagrado Slovenskega radijskega festivala (Napoj - najboljša skladba po izboru glasbenih urednikov) in diamantno ploščo za več kot 25.000 prodanih izvodov albuma 'Rh-'. Veliko uspeha pa je požel tudi ovitek za posebno izdajo, ki je bil na Zlatem bobnu nagrajen s Srebrno paličico, na Slovenskem oglaševalskem festivalu pa z glavno nagrado. Festival Magdalena mu je za kreativnost podelil nagrado Zlati modrc, pred kratkim pa se je ovitek znašel med finalisti na svetovnem oblikovalsko-oglaševalskem festivalu Cresta.
  Do sedaj je album ponudil tri single (Rave, Napoj in T.H.O.R.), ki so naleteli na odličen odziv pri poslušalcih, in za katere so bili posneti tudi video spoti, med drugim smo jih lahko videli tudi na nekaterih tujih televizijah.

  Skupina seveda ne počiva! V naslednjih tednih bo na radijske postaje prispel tudi že četrti singel, za katerega je že posnet tudi videospot in si ga bo kmalu moč ogledati na www.siddharta.net. Približuje se tudi obletnica velikega ljubljanskega koncerta, ki jo bo skupina zabeležila na prav poseben način.

  Read more
 • Siddharta v živo

  V danes že skoraj 10-letni zgodovini skupine Siddharta je bilo najavljanje skupine bodisi za koncert / nastop ali samo za pojavljanje na določeni prireditvi brez predhodnega dokončnega dogovora že večkrat izkoriščano s strani organizatorja ali njegovih agentov. S tem so si na nepošten način poleg zagotavljanja dodatnih sponzorjev na račun skupine Siddharta privoščili tudi zavajanje fanov in poslušalcev skupine z lažnim reklamiranjem našega nastopa.
  Vsem privržencem skupine Siddharta še enkrat sporočamo, da so vsi naši dogodki in koncerti vedno in pravočasno, ponavadi tik po podpisu pogodbe, objavljeni na uradni strani skupine www.siddharta.net.

  Read more
 • BloodBag na Cresti

  Siddhartina krvna vrečka, ovitek albuma Rh-, se je na Cresti uvrstila na shortlisto finalistov. Cresta velja za najtežji in najprestižnejši svetovni oblikovalsko-oglaševalski festival.

  O zmagovalcu bo odločala strokovna žirija, a če bloodbag, ki ga je oblikoval Sašo Dornik in skupina Ventilator, zmaga, bo to že četrto, verjetno največje možno priznanje za ta domiselni ovitek.

  Cresta

  Read more
 • Diamantna plošča za Rh-

  Založba Menart je svojim varovancem podelila priznanja za dosežke in priljubljenost med občinstvom. Siddharta so iz rok svojega založnika Žareta Paka (KifKif Records) prejeli najvišje priznanje za prodajne uspehe - diamantno ploščo.

  Skupina Siddharta želi to priložnost znova izkoristiti za iskreno zahvalo svojim zvestim fanom za vso podporo.

  Read more
 • Koncert na festivalu Europa XXL odpovedan

  Zaradi tragične nesreče basista latvijske skupine Brainstorm se je organizator festivala Europa XXL, ki naj bi bil 13. junija v nemškem Duisburgu, odločil festival v celoti odpovedati.

  Siddharta izreka skupini Brainstorm globoko sožalje ob izgubi.

  Read more
 • Prodaja

  Od danes naprej na naši spletni strani najdete tudi novo prodajalno vseh naših CDjev, majic in plakatov z omogočenim nakupom preko sistema »mimo vrste«, ki omogoča nakup naših izdelkov iz vseh držav sveta, plačilo je možno s kreditno kartico, kurirska službo DHL pa kupljeno blago dostavi kamorkoli.

  Klik na 'Prodajalna'

  Read more
 • Bloodbag ponovno zmagovalec

  Na letošnji Magdaleni, mednarodnemu festivalu mladih kreativcev, ki je potekala v Mariboru, je Siddhartin Rh- v preobleki krvne vrečke zopet doživel velik uspeh.

  Mednarodna žirija je oblikovalsko dovršenost izdelka nagradila z glavno nagrado v kategoriji Druga sredstva komuniciranja, Zlati modrc. Sašo Dornik in skupina Ventilator, ki so oblikovalsko zasnovali in realizirali posebno izdajo albuma Rh-, tako na svoje police postavljajo že tretjo priznanje za svojo stvaritev. Zlati modrc bo v družbi Srebrne paličice Zlatega bobna ter Velike nagrade SOF tako še dodaten motiv za nadaljne kreativne presežke.

  Čestitamo!


  Zlati modrc

  Read more
 • Koncert v Zagrebu

  Dolgo pričakovana Tvornica, prizorišče, o kakršnem lahko Ljubljana samo sanja. Naj se že te preklete sanje enkrat uresničijo.
  Pogled z odra v avditorij veličasten, brez odtujevalnih ograj pred njim, za intimo, polkrožna oblika in zavese dober zvok obetajoče. Luči pripravljene za mirno, ko te nese, in divje, ko se trese. Samo še publika, kdo in koliko.
  Na oder, Rh- v Japan in v dve uri razčustvovanja – slovenskih in vedno bolj predanih hrvaških poslušalcev. Za nas vsi, za druge ¾ dvorane. Do bisa, do Apokalipse v napetosti in razgretosti.
  Po koncertu prijetno presenečenje foruma S.A.M.O., torta z motivi plošče Nord ob strani, in neko kvazi ločevanje fenov in benda, ki se je kmalu prelevilo v skupno druženje in podpisovnje avtogramov v v plesišče spremenjenem avditoriju.

  Koncert ni nikoli samo naš, ampak je soustvarjanje nas in vas pod odrom. Bravo. Hvala.

  Read more
 • Koncert v Murskem Središču

  Siddharta se je z albumom Rh- prvič pojavila na hrvaških tleh. Več kot 1500 glava množica je v vseh pogledih presegla naša pričakovanja, kar je posledično pripeljalo do vzdušja, ki smo ga bili vajeni doma v Sloveniji.

  Prisotnost naših zvestih obozevalcev iz Slovenije je botrovalo tudi k temu, da je bil marsikateri refren podkrepljen iz grl publike, kar je se bolj zapečatilo dober vtis, ki smo ga pustili pri naših južnih sosedih. V skoraj dveurnem koncertu je po dolgem času svoje mesto dobil tudi Stipe.

  Na splošno je bil za nas to zelo dober začetek in pozitiven zagon ob promoviranju naše glasbe zunaj slovenskih meja.

  Read more
 • Koncert v Pragi

  Odhod smo imeli ob 4:00. Ponavadi ob taki uri prihajamo s koncerta, ta dan smo odšli na koncert. To pomeni, da je pred nami dolga pot. In res je bilo tako.

  V Prago smo prispeli ob 16:00 in potem še eno uro iskali hotel. Tam smo na hitro skočili pod tuš in se že odpravili na kraj dogodka. Igrali smo na enem izmed desetih otokov na reki Vltavi.

  Ob 20:00 smo imeli eno uro časa da se pripravimo na nastop, vključno z postavljanjem opreme in ob 21:00 smo začeli žgati. Zaigrali smo 13 komadov, med katerimi so bili v večini iz plošče Rh- in Norda. Nastop je bil kot vedno poln energije in mislim da smo prepričali ljudi ki so nas prišli poslušat kljub deževnemu vremenu.

  Po nastopu smo imeli nekaj časa še za ogled mesta, potem pa v posteljo in naslednji dan nazaj v Ljubljano.

  Read more
 • Nove slike (Tomo Brejc)

  Med 'fotkami' smo dodali fotografije , ki smo jih posneli prejšnji teden.

  Za styling je poskrbel V.o.o.d.o.o., za frizure pa salon Mali.

  Read more
 • S.A.M.O. intervju

  Vzeli smo si nekaj časa in odgovorili na nekaj zastavljenih vprašanj, ki so nam jih zastavili naši zvesti fani s foruma, ki se nahaja na naslovu http://www.siddharta.net/samo

  Read more
 • Nova namizja

  Dodali smo slike namizja, ki nam jih je poslala Tanja Zrinski.

  Read more
 • Slike iz Ljubljanske Opere (Aleš Bravničar)

  Dodali smo nekaj novih fotografij, ki smo jih posneli v prostorih Ljubljanske Opere.
  Foto: Aleš Bravničar

  Read more
 • Viktorji

  Danes so bile podeljene medijske nagrade za leto 2003 in Siddharta je bila nagrajena tako z Viktorjem popularnosti, kot tudi z Viktorjem za posebne dosežke, ki ga je podelilo uredništvo Stopa.
   
  Siddharto je javnost izglasovala za glasbenega izvajalca leta 2003 in s tem potrdila uspeh, ki ga je skupina doživela z izdajo svojega tretjega albuma Rh-, razprodanim stadionskim koncertom in uspešno turnejo.
   
  Strokovna žirija pa jih je za posebne dosežke v letu 2003 nagradila še z enim Viktorjem, člani skupine pa so se ob tej priložnosti še enkrat zahvalili vsem, ki so pripomogli k izvedbi Siddhartinega velikega koncerta na Bežigrajskem stadionu.

  Read more
 • Blood Bag zlat na SOFu

  Velika nagrada 13. Slovenskega oglaševalskega festivala za druga oglasna sredstva (embalaža in oprema prodajnih mest) pripada Sašu Dorniku in skupini Ventilator za oblikovanje ovitka posebne izdaje Siddhartinega albuma Rh-. Ovitek plošče, ki je bila natisnjena v 1500 kosih, je zasnovan kot transfuzijska vrečka, plošča pa se je prodajala na posebej v ta namen izdelanih transfuzijskih stojalih. Ovitek je prejel nagrado v svoji tekmovalni skupini; VELIKO NAGRADO SOF.

  Skupina Siddharta čestita Sašu in njegovi ekipi. Bravo!

  SOF

  Read more
 • Pliberk / Bleiburg 20.2.2004

  Smo spet malo ropotali. Tokrat na avstrijskem koroškem.

  Odhod je bil že zgodaj dopoldne, saj smo imeli pred tonsko vajo še kopico intervjujev. Kulturni dom v Pliberku ima zelo lepo in akustično dvorano z velikim odrom, tako da smo brez problema spravili vso našo 'kramo' nanj.

  Na oder smo prišli malo čez deseto zvečer in v prvih vrstah videli precej precej znanih obrazov. Sledili sta dve uri rokenrola, norenja na odru in pod njim. Spet smo prišli na okus...res smo že pogrešali ta odrski 'filing'. Pa vzdušje. Pa fane.

  Po koncertu smo si vzeli četrt ure za preoblačenje in oddih potem pa so v backstage prišli s.a.m.o. forumovci (ki so si btw organizirali kar bus) in tudi drugi fani in nam še tu pripravili lepo vzdušje. Voščili so Alfu, Tomiju in Primožu za rojstni dan in vsem podarili s.a.m.o. keychaine. Hvala še enkrat vsem! Ponosni smo, da imamo take fane...

  Read more
 • MTV Europe

  Glasbena televizija MTV Europe je za uvodnik nove glasbene lestvice 'The Rock Chart' uporabila Siddhartino skladbo 'Ring'.
  Skupina je sprejela MTVjevo ponudbo in dovolila uporabo omenjene pesmi za avizo nove lestvice, ki se bo predvajala vsako nedeljo in torek ob 19 h in bo predstavljala najaktualnejše rock spote.
  Tako kot zadnje tri single 'Rave', 'Napoj' in 'T.H.O.R', za katere so bili posneti tudi videospoti, najdemo tudi to skladbo na njihovem zadnjem albumu Rh-.

  MTVjeva odločitev, da uporabi ravno Siddhartino glasbo za napovednik svoje najnovejše lestvice, je le še dodatna spodbuda za skupino, ki ni nikoli skrivala svojih želja in ambicij po uspehu v tujini.

  Read more
 • Trans Slovenia Express

  Trans Slovenia Express je kompilacija, na kateri različni avtorji izvajajo glasbo skupine Kraftwerk. Pri projektu so sodelovali izvajalci kot so Laibach, Coptic Rain in Random Logic.

  Album je izšel leta 1994 pri založbi Mute Records. V teh dneh nastaja njegov naslednik, za katerega bodo Siddharta prispevali svojo vizijo skladbe The Robots skupine Kraftwerk.

  Read more
 • SRF

  Skupini Siddharta so podelili nagrado SRF. Po izboru glasbenih urednikov iz več kot štirideset radijskih postaj je bila za najboljšo izbrana pesem Napoj.


  SRF

  Read more
 • Bodite ustvarjalni...

  Med našim počitkom in pripravljanjem novih načtrov, se lahko vi udeležite zanimivega ustvarjalnega izdelovanja različnih tem na povdarku skupine Siddharta.
  Jure Vukovič nam je poslal Rh- namizje. Tudi vas vabimo, da nam pošljete namizja, skine, ikone, ecarde oziroma vse kar vam pade na pamet. Pomembno je le, da se nanaša na skupino Siddharta in da ne presega velikosti 5Mb.

  Read more
© Siddharta

Ponovni izid plošče Rh-

Po enoletnem trkanju na vrata tujine objavljamo, da je napovedani datum izida mednarodne plošče Rh- v Nemčiji, Avstriji in Švici 21. marec 2005.