2003

 • Koncert Postojna

  Navkljub drugačnim okoliščinam (drugo ozvočenje, ostali nastopajoči) smo zelo korektno izpeljali še enega zadnjih koncertov v nizu turneje Rh-. Nastop je bil tokrat nekoliko krajši, a nič manj udaren.

  Merry Christmas!

  Read more
 • Koncert Prevalje

  Tudi to se kdaj zgodi...sredi Klonerja je zmanjkalo elektrike v dvorani. Vse to je nas in publiko le dodatno motiviralo. Skupaj smo bili še glasnejši in udarnejši. Bolj ko se bliža konec turneje bolj energični so naši nastopi. Čaka nas dolga pot domov, jutri pa v Kranj.

  Read more
 • Koncert Ptuj

  Eden zadnjih koncertov na štajerskem koncu...upravičeno smo se ga veselili. Enkratno občinstvo in dober sound, to je vse kar potrebujemo. In to se je zgodilo. Kljub dolgi vožnji in zgodnjem odhodu iz Ljubljane nam ni bilo žal niti za trenutek. Akustična dvorana, glasni feni in energičen nastop so nam vlivali energijo še pozno v noč.

  Koncert mine...spomini ostanejo!!! Za vedno...

  Read more
 • Koncert Vrhnika

  Koraki na oder, huronski aplavz nam nariše nasmeh, ujamem stik z vsemi člani, v očeh nam piše 'to bo dober koncert'.

  Pomota......ne dober, bil je najboljši na tej turneji do sedaj. Trenutki omotičnosti so bili pika na i v razgretem ozračju vrhniške dvorane.

  In na koncu še darila članov našega S.A.M.O. edinega foruma. Najlepša hvala vsem.

  Read more
 • Koncert Velenje

  V Velenju še nikoli nismo bili razočarani in tudi tokrat v prenovljeni Rdeči dvorani ni bila izjema. Sicer smo imeli rahle preglavice z zvokom, saj je dvorana glede tega res nehvaležna, vendar je polna dvorana energične publike vsa ta neprijetna dejstva takoj porinila v pozabo.

  Nepozaben večer s polno energije, vročine in glasnega rock n rolla.

  Read more
 • T.H.O.R. video

  Prednovoletno ozračje bomo popestrili z novim videospotom.

  Read more
 • Koncert Sežana

  Koncerta se bomo radi spomnili zaradi odlične organizacije, fantastičnega odziva publike, polne dvorane in še česa. Dvorana je bila dovolj akustična, da smo se na odru počutili odlično in tudi klepetanje s fani se je zavleklo pozno v jutranje ure.

  Bravo Sežana!

  Read more
 • Koncert Brežice

  Brežice, dvourni koncert pred številčno, polno energične evforije razigrano publiko, bil res je izpeljan tekoče. Kot plešejo plesalci po ledu, pa se čuti, sliši trenje ledu in drsalnih klinov med seboj, tako se to čuti tudi, ko igramo pred katerokoli publiko, kjer prihaja do medsebojne povezave raznolikih čutnih emocij, ki nas povežejo v celoto.

  Read more
 • Koncert Litija

  V dosedaj akustično najboljši dvorani se je v temačnosti prvih akordov zaslišal bučen aplavz. Nasmeh na naših obrazih je napovedal dve uri čistega prenosa pozitivne energije v obe smeri, z odra in nazaj nanj.

  Sedaj sedim v zaodrju in razmišljam, kaj naj vam povem, kako je bilo... in sem se odločil, da vam ne povem. Pridite in čutili boste.

  Read more
 • Koncert Nova Gorica

  Šempeter pri Novi Gorici. Primorski konec je znan po malček kasnejših začetkih koncertov, tako smo danes začeli »šele« 0b 21.30. Prijeten ambient, tokrat brez burje, je po več kot dveurnem koncertu podlegel suverenim vibracijam aplavza več kot dvatisočglave množice. Primorci so zahtevna publika, zato bomo z veseljem v bližnji prihodnosti prišli še enkrat podžgat.

  Read more
 • Koncert Novo mesto

  Po dolgem času spet v Novem mestu...nostalgija in lepi spomini. Ni nas ustavila niti polna luna niti 'zabavna' postrežba v bližnji piceriji. Dolenjci so se izkazali in igrati je bilo kot na domačem terenu. Razprodan Marof nam je napolnil baterije in noč se je zavlekla v jutro.

  Read more
 • Koncert Slovenska Bistrica

  Noč čarovnic...minila je sicer brez čarovnic, vendar so bili občutki vseeno čarobni. Premierno je padla Venom E, ki je bila sprejeta z navdušenjem. Skoraj 3000 neverjetno glasnih fanov, tako mlajših kot tudi malce starejših, je večer zaključilo po dvournem nastopu. Boštjan je bil tokrat zdrav in za Novo Mesto napovedujemo še eno premiero.

  Se vidimo!

  Read more
 • Koncert Murska Sobota

  V Murski Soboti nas je silovit mraz ob 21.00 zvlekel na do sedaj najmanjši dvoranski oder. Razgreta prekmurska publika je, vsaj kar se tiče deklet, bila bolj pogumna. Boštjan je še vedno prisiljen igrati z visoko vročino.

  Read more
 • Koncert Ajdovščina

  V Ajdovščini nas je močna burja ob 21.00 odpihnila na do sedaj najširši dvoranski oder. Prvič smo izvedli preizkus najbolj drznih deklet različnih slovenskih mest. Izmed več kot dvatisočglave množice se je le redko katero dekle opogumilo in sleklo majico za tekmovalno fotografijo. Boštjan je primoran igrati s 40 C vročine, zato je bil na koncert pripeljan kasneje in takoj po koncertu odpeljan nazaj domov v posteljo.

  Read more
 • Koncert Domžale

  Tonska je šla kot po maslu...v slabi uri smo bili konec. Med čakanjem na koncert smo v bližnjem baru spremljali našo nogometno reprezentanco. Med nastopom Plana B je baje zmenjkalo elektike na odru, tako da smo bili malce v skrbeh zaradi delovanja inštrumentov (predvsem klaviatur). Ampak vse skrbi so bile odveč...čakal nas je res nepozaben koncert.

  Domžale so bile glasne!

  Read more
 • Koncert Zagorje ob Savi

  Pred tonsko vajo smo imeli še nekaj radijskih intervjujev. Vrata so se odprla že ob 18h in predskupina je nastopila ob 19h. Siddharta je zasedla svoje položaje ob pol devetih in jih obvladovala dve uri. Potem pa so naš backstage prostor zasedli fani, s katerimi smo malo poklepetali in podelili nekaj podpisov. Mislim, da smo bili vsi skupaj zadovoljni.

  Read more
 • Srebrna paličica za Rh- limited edition

  V Portorožu so bile danes podeljene nagrade 10. Zlatega bobna – največjega oglaševalskega festivala nove Evrope.

  V kategoriji »Tiskani oglasi in druga tiskana oglasna sredstva« je bil Siddhartin ovitek omejene serije albuma Rh- nagrajen s Srebrno paličico. Nagrado je prejel oblikovalec Sašo Dornik (Ventilator).

  Ovitek omejene serije Rh- (1500 kosov) je zasnovan kot transfuzijska vrečka, prodajala pa se je kar na transfuzijskih stojalih.

  Read more
 • Koncert Bled

  Ledena dvorana je res mrzla, ampak ko jo napolni 4500 razposajenih fanov, se temperatura hitro dvigne do vrelišča. Norenje pod odrom navdihuje! Dve uri divjanja nas je dodobra izčrpalo, vendar smo po koncu še imeli moči za srečanje s fani in po tretjem koncertu zapored tudi za zaslužen kozarček v bližnjem Klubu. Lep sončen dan se je končal zgodaj zjutraj.

  Read more
 • Koncert Koper

  Po tonski vaji smo opravili še nekaj intrevjujev in ob prijetni obalni klimi pričakali naš moment. Ob 20.45 smo zavzeli oder in počeli tisto, kar najraje počnemo...živi nastopi so zakon! Zvok na odru je bil odličen in temu primerna je bila tudi naša energija. In tudi publika se ni »šparala«...4000 grl nas je skoraj preglasilo.

  Read more
 • Koncert Maribor

  Evo ga...prvi v vrsti je za nami. Maribor. Dvorana Tabor. 5000 ljudi. Vedno znova smo presenečeni nad našo publiko, so neskončen vir prvovrstne in najčistejše energije. Enkratno. Oder smo zavzeli ob 20.00 in postregli z dvema urama rock'n'rolla. Vse je teklo kot dobro naoljena mašina. Po koncertu smo podelili nekaj avtogramov, nazdravili dobremu koncertu in se z nasmeškom poslovili od štajerske prestolnice.
   
  Jutri pa naprej...in še bo divje,divje!!!
   

  Read more
 • Koncertne fotografije

  Objavili smo koncertne fotografije iz Ljubljane.
   
  Fotografi: - Tomaž Košir - Stane Sršen - agencija Memento

  Read more
 • Siddharta 99-02

  Danes je izšel izbor skladb skupine Siddharta od leta 1999-2002 pri naši bivši založbi Multimedia. Gre za samostojen projekt založbe Multimedia, pri katerem Siddharta ni sodelovala. V zvezi s tem vam sporočamo, da je Siddharta usmerjena predvsem v prihodnost, na delo pri projektih, od katerih si obetamo predvsem še mnogo kakovostne glasbe. Zaenkrat o pogledovanju v preteklost v obliki izdaje antologij, best of itd, ne razmišljamo, ker menimo, da zanje še ni pravi čas. Zato omenjenega projekta založbe Multimedia NE PODPIRAMO in ga ne štejemo kot projekt skupine Siddharta, pač pa kot poizkus izkoriščanja popularnosti skupine, še posebej ob uspelem koncertu 13. septembra 2003 na stadionu.
  Hvala za razumevanje!
  Skupina Siddharta

  Read more
 • RAZPRODANO!

  Sporočamo vam, da je koncert 13. 09. 2003 na stadionu uradno razprodan.

  Read more
 • Koncert na stadionu

  Organizatorji koncerta skupine Siddharta s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Vam sporočamo, da je koncert že skoraj razprodan. Ponekod je na predprodajnih mestih že zmanjkalo vstopnic. Zaradi želje po varni organizaciji in izvedbi koncerta se bodo od danes naprej začela zapirati od Ljubljane najbolj oddaljena predprodajna mesta in se do srede zaprla vsa. Organizatorji se bomo vseeno potrudili zadržati tudi nekaj vstopnic za obiskovalce iz tujine, ki žal niso imeli možnosti nakupa vstopnic v svoji državi in bodo na dan koncerta prišli na prizorišče. 13. 09. bodo na blagajnah stadiona vstopnice sicer še na voljo od 15 ure dalje le za obiskovalce iz tujine in od 17 ure naprej do razprodaje za vse, ki jim do takrat še ne bi uspelo priti do vstopnice.

  Ob tej priložnosti obiskovalce koncerta naprošamo, da prihajajo na prizorišče že od 16 ure dalje in da svoja prevozna sredstva ne puščajo v neposredni bližini stadiona. Promet okoli stadiona bo potekal nemoteno z izjemo Vodovodne ulice, ki bo zaprta za ves promet.

  Read more
 • Napoj

  Oglejte si videospot za komad Napoj...

  Read more
 • Rh- omejena naklada

  1. septembra izide posebna izdaja albuma »Rh-«, ki bo količinsko omejena na 1500 kosov. Izvodi so v ta namen tudi oštevilčeni. Skladbe na plošči so izključno v angleškem jeziku in poleg že znanih skladb boste na njej našli še dve dodatni.
   
  Kri kot značilnost albuma Rh- tudi tukaj igra glavno vlogo. Sam ovitek predstavlja vrečko za kri, v njej pa se skriva okrvavljeni plošček. Kot zanimivost povejmo, da so nalepke na vrečke za kri lepili člani skupine Siddharta ob pomoči nekaterih prijateljev.

  Read more
 • Živa premiera albuma Rh-

  Siddhartina živa premiera albuma Rh- na treh odrih z 92-članskim Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in 50 plesalci.
   
  Vrata ob 16:00
   
  Koncert ob 19:00
   
  Centralni stadion za Bežigradom v Ljubljani.

  Posebni gostje DJ UMEK in drugi!

  Read more
 • Rh- internet

  Predstavljamo vam novo različico spletne strani, ki zaznamuje uradni izid plošče Rh-.

  Read more
 • Nova založba

  Skupina Siddharta zaključuje sodelovanje z založbo Multimedia. Z Multimedio so delovali zadnja štiri leta svoje uspešne glasbene poti in pri njej izdali vse dosedanje diskografske projekte: prvenec Id, single Lunanai, drugi album Nord in ploščo remiksov Silikon Delta. Prekinitev sodelovanje je sporazumna. Skupina se založbi za spremljanje njihove glasbene poti zahvaljuje. Delo bodo nadaljevali pri založbi KifKif.

  Siddharta, ki je s spotom Rave napovedala svoj tretji studijski album, objavlja tudi njegov izid. Album z naslovom 'RH-' bo na policah trgovin 13. avgusta 2003. Na plošči bo 15 novih skladb. Hkrati napoveduje tudi izid posebne in količinsko omejene izdaje albuma RH-, ki bo izključno v angleškem jeziku, z dvema dodatnima skladbama in embaliran v posebnem ovitku. Izšel bo 1. septembra 2003.

  Read more
 • Rave

  Videospot s plošče Rh- Rave se nahaja tukaj.

  Read more
 • Nov email

  Siddharta ima nov mail in sicer info@siddharta.net.

  Read more
© Siddharta

Koncert Postojna

| 35 slik

Navkljub drugačnim okoliščinam (drugo ozvočenje, ostali nastopajoči) smo zelo korektno izpeljali še enega zadnjih koncertov v nizu turneje Rh-. Nastop je bil tokrat nekoliko krajši, a nič manj udaren.

Merry Christmas!