Novosti

25.05.2009

Eto, i nama se dogodilo. Izgleda da je Baroko malo predoslovno shvatio stih iz Napalm 3 koji ide "In tja grem sam ..."


Kao što ste vjerojatno već primjetili, prošli tjedan se na sajtovima namijenjenim "razmjeni datoteka", pojavio .mp3 našeg sljedećeg singla Baroko, snimljenog u novomeščanskom studiu.


S obzirom na to da pjesma već kruži okolo, smo se odlučili na sljedeći singl staviti verziju snimljenu u Los Angelesu s Rossom Robinsonom. Uz klasičnu "pratnju" remiksa i akustične verzije, će to biti prva pjesma, snimljena za vrijeme našeg posjeta SAD-u, koja će biti predstavljena prije izlaska cijelog albuma.


S obzirom na to, da je .mp3 ionako već vani, smo se odlučili olakšati vam put do njega, te ga sada možete naći (i besplatno skinuti) na našoj službenoj stranici www.siddharta.net i na www.siol.net/siddharta-saga/press.php, gdje vam nudimo i "nestisnutu" verziju u .aif obliku.


Pa neka tamo ide sam.

 

Baroko.mp3 (6.2 MB)Baroko.aif (41.1 MB)
22.05.2009

Nakon veoma kratkog odmora smo se danas zaputili u Kranj. S obzirom na to da je Kranj blizu Ljubljane se danas nismo morali ustati tako "rano".


Tonska proba je u 16h, što znači da se pred "placom" nađemo u 14h, a slaganje opreme na bus traje približno sat vremena. U miru s našom ekipom popijemo kavu i potom "pičimo" prema Kranju. 


U Kranju smo ustanovili da se organizator nije držao naših uputa i da nam fali takozvani riser za bubnjeve. Trgovački centar je velik pa smo bili uvjereni da ćemo brzo riješiti problem. Ipak, nije bilo tako jednostavno kako se činilo na prvi pogled. 


Nakon nekoliko telefonskih poziva našega managera, te nakon nekoliko inovativnih ideja našega crewa, problem je bio riješen. Nažalost smo tonsku probu morali odgoditi za skoro sat vremena. To najvjerojatnije znači da ćemo morati i nastup pomaknuti za kasnije. Not good. Ali ipak, "stari mački" poput nas su več navikli na takve probleme i ne daju se, te na koncu kasnimo na pozornicu samo 15 min. 


U Kranju su nas posjetili Kopitarjevi, koji su u to vrijeme bili u Sloveniji. Koncert u dvorani je bio super. Dvorana je bila puna i bilo je vruće, doslovno vruće, jer je klima od svog tog rocka jednostavno rekla "ne mogu više" i počela štrajkati. Atmosfera je bila unazoč tome još uvijek super.

09.05.2009

Nakon duže pauze ponovo počinje ljeto, a s njim i koncerti na kojima gostujemo i mi. Prvi takav koncert je ovogodišnji koncert u Sežani. S obzirom na to da nas već dobrano svrbe prsti, jedva čekamo da se opet pojavimo na pozornici. Ovoga puta će biti malo drugačije nego inače; s vama ćemo podijeliti neke uratke iz Los Angelesa. 


Zaputili smo se u Sežanu prilično rano, oko 11h. U Sežani istovarimo opremu i počnemo s tonskom probom oko 14.00. Nakon tonske probe slijedi ručak, a potom pripreme za koncert. 


Kada smo počeli svirati je dvorana već bila puna i atmosfera je bila super. Premijerno smo odsvirali i Baroko te je odaziv bio nevjerojatan. 


Po koncertu je naravno slijedilo druženje s publikom, spremanje opreme i "duga" put nazad u Ljubljanu.
Super je ponovo biti na pozornici. Poslije svega toga što smo doživjeli u zadnjih pet mjeseci nam sviranje pred svim našim slušaocima veoma godi. 


Hvala ekipi i svima koji ste došli s nama dijeliti pozitivnu energiju.